Τους χωρίζει άβυσσος

31.8.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων συναντήθηκε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει ΔΕΘ.
Στη συνάντηση, που διήρκεσε τέσσερις ώρες, ήταν παρόντες και δέκα συναρμόδιοι υπουργοί.
Οι εκπρόσωποι των φορέων επισήμαναν στον πρωθυπουργό και το κυβερνητικό κλιμάκιο τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία, υπογράμμισαν ότι η ύφεση βαθαίνει, εξέφρασαν τις έντονες επιφυλάξεις τους για τον τρόπο με τον οποίο προχωράει η διαδικασία ν' ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα και ζήτησαν να ληφθούν γρήγορα πολιτικές αποφάσεις, ώστε να ξεκαθαρίσει η πολιτική και η οικονομική ατμόσφαιρα.

Επίσης, χαρακτήρισαν θετικό γεγονός τη συγχώνευση της Alpha Bank με την Eurobank και για άλλη μια φορά διαφώνησαν με την αύξηση του ΦΠΑ στον χώρο της εστίασης και την αναψυχής.

Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι κατανοεί τις αντιρρήσεις τους, ωστόσο για το καλό της χώρας πρέπει να ληφθούν αποφάσεις που είναι δυσάρεστες.

Δασκαλόπουλος: "Δεν δικαιολογείται εφησυχασμός"

Η υλοποίηση των μεγάλων τομών ισοδυναμεί με επώδυνη δοκιμασία για την πλειοψηφία της κοινωνίας, έχει αναμφίβολα μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό κόστος αλλά το κόστος για όλους μας, θα είναι εφιαλτικά μεγαλύτερο αν η προσπάθεια αποτύχει, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Ο κ. Δασκαλόπουλος εκτίμησε ότι το πολιτικό σύστημα "δείχνει τον τελευταίο καιρό να προσπαθεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο έναντι της κοινωνίας" και σημείωσε ότι "δεν δικαιολογείται εφησυχασμός ούτε χαλάρωση".

"Δεν είναι ρεαλιστική πρακτική η τάση για συνεχή νόθευση ή μετάθεση των αλλαγών που έχουμε αναγνωρίσει ως ζωτικές για την ανασυγκρότηση του τόπου. Ούτε είναι δυνατή η επιστροφή σε μία δήθεν ανάπτυξη με δάνεια και κατανάλωση, που ορισμένοι εξακολουθούν να αναπολούν. Αυτές είναι πολιτικές υπεκφυγής. Και προοιωνίζονται μία ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα που είναι αμείλικτη: τεράστια συνεχιζόμενα δημοσιονομικά ελλείμματα και ασήκωτο χρέος. Αυτά δεν είναι διαχειρίσιμα χωρίς μεγάλες τομές", ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Τους χωρίζει άβυσσος"