Καλός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ, με εξαίρεση λίγες τοπικές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.


Ειδικότερα Τοπικές Βροχές ή καταιγίδες αρχικά στην Κεντρική Μακεδονία και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και από το μεσημέρι στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα, αναμένουν οι μετεωρολόγοι για σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 17 έως 32 με 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 20 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Καλός καιρός με λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια του νομού, αναμένεται στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς στην πόλη και στους 28 βαθμούς στα βόρεια και στις ακτές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις.

Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Όσο για την Κυριακή ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα στα ορεινά της Μακεδονίας για πρόσκαιρες βροχοπτώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Καλός καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας"