Υποβάθμισε τις ΗΠΑ η Standard & Poor's

6.8.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ, από τη βαθμίδα AAA στην βαθμίδα AA+ για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.

Τα αμερικανικά ομόλογα, τα οποία άλλοτε αποτελούσαν την αδιαμφισβήτητα ασφαλέστερη επένδυση σε διεθνές επίπεδο, αξιολογούνται πλέον χαμηλότερα από τα ομόλογα που εκδίδονται από χώρες όπως η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία και ο Καναδάς.

Η προοπτική για την αξιολόγηση του αμερικανικού χρέους είναι αρνητική, ανέφερε ο S&P σε ανακοινωθέν του, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανή και νέα υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ μέσα στους επόμενους 12 ως 18 μήνες.

Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψή μας ότι το σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής στο οποίο συμφώνησαν το Κογκρέσο και η κυβέρνηση υπολείπεται αυτού που, κατά την άποψή μας, θα ήταν αναγκαίο για να σταθεροποιηθεί η μεσοπρόθεσμη δυναμική του κυβερνητικού χρέους", ανέφερε ο S&P στο σχετικό ανακοινωθέν του.

Κίνα προς ΗΠΑ: Ασχοληθείτε με το χρέος σας

Έντονες είναι η εξελίξεις μετά την ανακοίωση, με την κήνα να υποστηρίζει ότι τώρα κάθε δικαίωμα να απαιτήσει από τις ΗΠΑ να ασχοληθούν με το πρόβλημα του χρέους τους, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, μετά από την ανακοίνωση της υποβάθμισης από τον οίκο Standard & Poors.

«Η Κίνα, ο μεγαλύτερος πιστωτής της μοναδικής υπερδύναμης του κόσμου, έχει τώρα κάθε δικαίωμα να απαιτήσει από τις ΗΠΑ να ασχοληθούν με τα δομικά προβλήματα του χρέους τους», αναφερεται σε σχετικό τηλεγράφημα.

Σημειώνεται επίσης ότι πρέπει να υπάρξει εισήγηση για διεθνή επιτήρηση σχετικά με το ζήτημα των αμερικανικών δολαρίων και συμπληρώνεται ότι θα μπορούσε να αποτελέσει επιλογή και ένα νέο σταθερό και ασφαλές παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Υποβάθμισε τις ΗΠΑ η Standard & Poor's"