Μία εβδομάδα μετά τη λήξη της προθεσμίας που είχε δώσει το υπουργείο σε οφειλέτες που χρωστούν ο καθένας στο ΙΚΑ εισφορές ενός εκατομμυρίου ευρώ και πλέον, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης διαβεβαίωσε μιλώντας στα "ΝΕΑ" ότι για όσους δεν προσήλθαν στο Ίδρυμα για να τακτοποιήσουν τα χρέη τους θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της παρακράτησης εις χείρας τρίτων, δηλαδή δεν θα μπορούν να εισπράξουν από κανένα δημόσιο ταμείο χρήματα που ενδεχομένως να δικαιούνται.

"Στις δοσοληψίες τους με το κράτος θα συναντούν προβλήματα", ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνης επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τιμωρήσει όσους χρωστούν υπέρογκα ποσά στο ΙΚΑ και δεν προτίθενται να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό, εστάλησαν σημειώματα σε 471 επιχειρήσεις που οφείλουν στο ΙΚΑ άνω του 1 εκατ. ευρώ η καθεμιά (οι 100 από αυτές είναι ανενεργές) και στο ΙΚΑ προσήλθαν οι 200.

Να σημειωθεί ότι οι ενεργές επιχειρήσεις χρωστούν στο ΙΚΑ ασφαλιστικές εισφορές 4,5 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά μαζί με τις ανενεργές επιχειρήσεις το σύνολο των ανείσπρακτων οφειλών αγγίζει τα 6 δισ. ευρώ.

Από σήμερα αρχίζει η αποστολή νέων σημειωμάτων σε άλλες 5.500 επιχειρήσεις που οφείλουν στο ΙΚΑ ποσά από 500.000 ευρώ έως και 1 εκατ. ευρώ, με την προειδοποίηση ότι αν δεν εμφανιστούν θα αρχίσουν οι κατασχέσεις.

Ακολούθως, θα σταλούν σημειώματα για οφειλέτες ποσών από 100.000 ευρώ έως 500.000 και αμέσως μετά για όσους χρωστούν από 50.000 ευρώ έως και 100.000 ευρώ.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Καμία επιστροφή ΦΠΑ σε οφειλέτες του ΙΚΑ"