Από το πρωί βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Μεταφορών επιδιώκοντας νέα συνάντηση με τον Γ. Ραγκούση, ενώ όπως αποφάσισαν στη συνέλευσή τους θα βρίσκονται κάθε μέρα έξω από το υπουργείο.

Οι ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν συμβολικά την άνοδο και την κάθοδο της λ.Μεσογείων με βασικό αίτημα τη θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους. Το απόγευμα σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται από το πρωί και στο αεροδρόμιο της Σάμου, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί, προς το παρόν, εάν οι ιδιοκτήτες πρόκειται να προβούν και σε αποκλεισμό του, κατά τη συνήθη πρακτική.

Στο Παμπελοποννησιακό στάδιο στην Πάτρα πραγματοποιείται συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων, ενώ και στην Τρίπολη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, όπου οι ιδιοκτήτες θα παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται και η κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ μέχρι τώρα ηρεμία επικρατεί στο αεροδρόμιο όπου αναμένονται σήμερα 117 πτήσεις τσάρτερ.

Μάλιστα στη Πάτρα οι ιδιοκτήτες ταξί θα διαθέσουν τα αυτοκίνητά τους για να μεταφέρουν δωρεάν τους περίπου 600 τουρίστες που θα φτάσουν με κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι.

Τη Δευτέρα η κυβέρνηση σκλήρυνε τη στάση της προειδοποιώντας με αφαίρεση πινακίδων και αδειών, μέσω κατεπείγουσας εγκυκλίου που έστειλε ο υπουργός στους περιφερειάρχες. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε άλλη μια, άκαρπη, συνάντηση του Γιάννη Ραγκούση με αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί.

Ωστόσο φαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει μια διέξοδος μετά τη δήλωση του προέδρου του ΣΑΤΑ ότι ο Γιάννης Ραγκούσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ισχύσουν τα πληθυσμιακά κριτήρια - που είναι και το βασικό αίτημα των απεργών-, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί από την πλευρά του υπουργείου, καθώς η θέση του υπουργού Υποδομών είναι ότι κάτι τέτοιο δεν ανοίγει το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε στους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ότι οι προτάσεις που θα υποβάλει έως το τέλος του μήνα δεν θα είναι μονομερείς, αλλά θα περιλαμβάνουν και τις προτάσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων. Παράλληλα τους κατέστησε σαφές ότι διάλογος με ακραίες καταστάσεις και την κοινωνία και τον τουρισμό σε ομηρία, δεν μπορεί να γίνει.

Στο μέτωπο των κινητοποιήσεων, δύο φαίνεται να είναι οι βασικοί θύλακοι: Η Αχαϊα, όπου ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν για πολλές ώρες την εθνική οδό και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές πολλών χιλιομέτρων και η κίνηση να γίνεται είτε με φέρι-μποτ, είτε από την παλαιά εθνική οδό. Η άλλη μεγάλη κινητοποίηση έγινε στο Ηράκλειο τη Κρήτης, όπου αποκλείστηκε το αεροδρόμιο, δημιουργήθηκε νέα ένταση, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, ενώ επί τόπου βρίσκεται και εισαγγελέας.

Κινητοποιήσεις είχαμε επίσης στην Κέρκυρα, στη Θεσσαλονίκη, στη Σάμο και στην Καλαμάτα.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα ο Γ.Ραγκούσης θα ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για το θέμα των ταξί.

Επεκτείνεται το ωράριο των λεωφορείων

Από τις από τις 00:30 έως τις 5:30 το πρωί επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των λεωφορειακών γραμμών λόγω των ταξί.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις λεωφορειακές γραμμές Χ95 Λιμάνι-Σύνταγμα-Αεροδρόμιο και Χ93.

Μανώλης: "Από προδομένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ οι πιο ακραίες αντιδράσεις"

"Νιώθουν προδομένοι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ", δήλωσε ο γραμματέας συνδικαλιστικού της ΝΔ, Γιάννης Μανώλης στον Βήμα 99,5, σημειώνοντας ότι οι πιο ακραίες αντιδράσεις για τα ταξί προέρχονται από προδομένους και απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ άλλων κατηγόρησε τον υπουργό Υποδομών ότι δεν τον ενδιαφέρει τίποτα.

"Δεν δικαιολογώ τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί" είπε, χαρακτηριστικά ωστόσο, παρότρυνε τον κ.Ραγκούση να ανακοινώσει ότι θα υπάρξουν πληθυσμιακά κριτήρια στο άνοιγμα του επαγγέλματος για να εκτονωθεί η κατάσταση.


You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Κινητοποιήσεων συνέχεια από τους ιδιοκτήτες ταξί"