ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ
ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΑΝΤΖΗ
Φαίνεται ότι το ΤΕΙ Οινολογίας έγινε Γεωργική Σχολή στη Νεμέα, τη σύσταση της οποίας ανέλαβε ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός Δήμητρα ο οποίος υπάγεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Οφείλω να ενημερώσω όλους τους ενδιαφερομένους ότι η Γεωργική αυτή Σχολή λειτουργεί ήδη στη Νεμέα από το 1996 και στεγάζεται στα κτίρια του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητος. Λειτουργούσε από τον Οργανισμό ΟΓΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ και τα εγκαίνια της έναρξης των εργασιών της Σχολής έκανε ο τότε διευθυντής Γεωργίας κος Πατάπης στα οποία ήμουν παρών ως Πρόεδρος της ΕΑΣ Νεμέας.

Το Σεπτέμβρη του 2010 επισκέφθηκε τη Νεμέα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Σκανδαλίδης και περιφρονώντας τις τοπικές Αρχές εγκαινίασε για δεύτερη φορά την εν λόγω Σχολή. Βλέπω σε δημοσιεύματα, τον τελευταίο άθλο του Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου Νεμέας ότι ιδρύουν πάλι από το Αρμόδιο Υπουργείο την ίδια Σχολή για να την εγκαινιάσουν προφανώς και τρίτη φορά.

Η Νεμέα πάντα ζητούσε επιμόνως από την πρώτη θητεία του κ. Παπαιωάννου ως Δημάρχου τη δημιουργία τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών. Είμαι πεπεισμένος βαθύτατα ότι ένα τέτοιο Ίδρυμα θα έδινε στη Νεμέα εκείνο που της αξίζει και επιπλέον θα έδινε και αξία στο ίδιο το Τμήμα.
Εγώ ως Δημοτική Αρχή αγωνίστηκα προς αυτή την κατεύθυνση ακολουθώντας αρχικά εκείνο το οποίο βρήκα ως πρόταση από τον κ. Παπαιωάννου, δηλαδή τη μεταφορά του υπάρχοντος τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών από το ΤΕΙ Αθήνας στη Νεμέα.

Όταν διαπίστωσα ότι αυτό ήταν αδύνατο να γίνει στράφηκα προς άλλη κατεύθυνση και απευθύνθηκα στο ΤΕΙ Καλαμάτας για τη δημιουργία ενός νέου τμήματος στη Νεμέα. Μαζί λοιπόν με το ΤΕΙ Καλαμάτας συντάξαμε μελέτη και ανακοινώσαμε από κοινού τον Ιούλιο του 2009 την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΙ Καλαμάτας στο οποίο προήδρευε ο καθηγητής κος Ανδρέας Κανάκης, η οποία ζητά την ίδρυση νέου τμήματος Οινολογίας Αμπελολογίας και Τεχνολογίας Ποτών στην Νεμέα. Αυτή η μελέτη έπειτα διαβιβάστηκε από το ΤΕΙ Καλαμάτας στο Υπουργείο Παιδείας το Σεπτέμβριο του 2009.

Το θέμα αυτό καθώς και το ιστορικό των ενεργειών που έγιναν για την ίδρυση του τμήματος στη Νεμέα το γνώριζε και το γνωρίζει ο Υπουργός κ. Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος το συμπεριέλαβε και στην προεκλογική του καμπάνια το 2009. Η μελέτη λοιπόν η οποία είναι εφαρμόσιμη, αν περάσει από το Συμβούλιο Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης τότε άμεσα ιδρύεται στη Νεμέα το προαναφερθέν τμήμα. Αντί να πολεμήσουμε για αυτό το οποίο είναι έτοιμο, καμαρώνουμε ανακοινώνοντας Σχολή που ήδη υπάρχει στη Νεμέα.

Κωνσταντίνος Καλαντζής
πρώην Δήμαρχος Νεμέας

Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to ""Καμαρώνουν για την Γεωργική σχολή που ήδη υπάρχει""