Με δύο βασικά ζητήματα εκκίνησε η συζήτηση για την απογραφή στην Περιφέρεια Ο Πελοποννήσου, εκφρασμένα από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην εισήγηση του υπογράμμισε με έμφαση την ανάγκη διενέργειας μιας υψηλού πολιτικού επιπέδου συζήτησης, χωρίς προσωπικές αιχμές η οποία θα αποτελέσει την βάση για μια νέα περίοδο συναίνεσης στην λειτουργία του ΠΕΣΥ. "Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε μια συζήτηση για την απογραφή που θα μας οδηγήσει στο σχεδιασμό με καθαρή εικόνα στο τι παραλάβαμε και στο πως θα οδηγηθούμε στην πορεία της ανάπτυξης για τον τόπο μας".
Σε ένα δεύτερο επίπεδο, τονίστηκε το τέλος εποχής, που κλείνει πλέον επίσημα σε ό,τι έχει να κάνει με τον Καποδίστρια, ο οποίος προσέφερε ένα Αυτοδιοικητικό εγχείρημα, που δεν απέδωσε τα δέοντα και σύντομα εγκαταλείφθηκε με ευθύνη και των κυβερνώντων και των αυτοδιοικητικών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι η πλειοψηφία πιστεύει ακράδαντα στον Καλλικράτη ως τον μονόδρομο όχι μόνο της περιφερειακής ανάπτυξης, αλλά κυρίως αποτελεί τη μοναδική δυνατότητα να εξέλθει η χώρα από την εγγενή της κρίση.
Προς αυτήν την κατεύθυνση δηλώθηκε και σε υψηλούς τόνους η πρόθεση της περιφερειακής αρχής να μην επιτρέψει πισωγυρίσματα στο νέο θεσμό, όπως αυτό που πρόσφατα σημειώθηκε με την υπουργική απόφαση που κρατά κατ' εξαίρεση ζωντανούς και αυτοτελείς 60 οργανισμούς ΟΤΑ χάριν πελατειακών σχέσεων , παρά το γεγονός ότι συντηρεί την ευνοιοκρατία και τη γραφειοκρατία με διοικητικά συμβούλια και υψηλόμισθες θέσεις.
Αποδεχόμενος την βάση της εισήγησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Δράκος, προσέθεσε ότι τα δεδομένα που παρουσιάζονται πρέπει να αξιολογηθούν και να αξιοποιηθούν για την χάραξη των επόμενων βημάτων.
0 Response to "Κλίμα υψηλού πολιτικού διαλόγου και υπεράσπιση του Καλλικράτη στο ΠΕΣΥ για την απογραφή"