Μετά από μια περίοδο πολιτικού φλερτ και ήπιων τόνων με τη Ν.Δ. ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης πέρασε εκ νέου στην επίθεση και επιτέθηκε ευθέως κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντ. Σαμαρά, δίνοντας νέα τροπή στους καβγάδες της δεξιάς πολυκατοικίας. Η κίνηση του ΛΑΟΣ συνέπεσε με τη συνέντευξη που παραχώρησε -και δημοσιεύεται το Σάββατο- ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος μιλάει για τη σταυροφορία που ηγείται να σωθεί η χώρα.



Με ένα κείμενο -υπό τον τίτλο «σημεία πολιτικής σκέψης»- που απεστάλη το απόγευμα της Παρασκευής σε δημοσιογράφους και πολιτικά στελέχη και έχει την έγκριση του κ. Καρατζαφέρη, κατηγορείται ουσιαστικά ο κ. Σαμαράς ότι «έχει αναγορεύσει τον καιροσκοπισμό ως κυρίαρχη πολιτική του έκφραση, ελλείψει άλλων επιχειρημάτων».
Σε αυτή τη χρονική στιγμή που η ΝΔ εμφανίζεται -κατά τους συμβούλους και συνεργάτες του κ. Σαμαρά- ως το κόμμα που πέτυχε ιδεολογική νίκη, κυρίως με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ο ΛΑΟΣ αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τη στάση του, υποστηρίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προσχώρησε «πλήρως και άνευ όρων» στις «πάγιες και εθνικά ωφέλιμες θέσεις του κ. Καρατζαφέρη».

Η στάση της Ν.Δ. να ψηφίσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και κυρίως ο όρος για πλήρη κατάργηση του ασύλου που έθεσε στον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου ο κ. Σαμαράς κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, θεωρήθηκε ως μια ενέργεια που εξουδετερώνει πλήρως την επιχειρηματολογία του ΛΑΟΣ.

Υπό αυτή την παραδοχή, ο ΛΑΟΣ επιχείρησε να αλλάξει το κλίμα με το non paper που απέστειλε και με τη σφοδρή επίθεση στον κ. Σαμαρά, που αποτυπώνεται πλήρως στην εισαγωγή του κειμένου, όπου επισημαίνεται, πως από τα συμπεράσματα της ψήφισης του νομοσχεδίου, ξεκαθαρίζεται «ποιος πολιτικός αρχηγός ακολουθεί συνεπή και εθνικά υπεύθυνη πολιτική και ποιος έχει αναγάγει τον πολιτικό καιροσκοπισμό σε μοναδική και κυρίαρχη πολιτική».

Το κείμενο του κόμματος του κ. Καρατζαφέρη, αναφέρεται ότι στην αλλαγή της στάσης της Ν.Δ. δεν μέτρησε το εθνικό συμφέρον και το δίκαιο, «αλλά ο φόβος για διάσπαση», αποδεικνύοντας, για μια ακόμη φορά, όπως συνεχίζει, «τη γύμνια και την ανυπαρξία πολιτικής που διακρίνει την ''ανοιξιάτικη ομάδα'' που διοικεί το κόμμα».

Μάλιστα, σημειώνει με έμφαση, ότι η Ν.Δ. μέχρι την τελευταία στιγμή δήλωνε κατηγορηματικά «όχι» στην ψήφιση του νομοσχεδίου και υποστηρίζει ότι η αλλαγή στάση έγινε υπό το φόβο «γαλάζιων» διαρροών.

«…μπροστά στη βεβαιότητα, ότι αρκετοί βουλευτές της θα αγνοούσαν την άνωθεν εντολή και θα ψήφιζαν ναι στην λογική, ναι στην ευθύνη, ναι στο αυτονόητο που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των ΑΕΙ, ναι στις προτάσεις και θέσεις του ΛΑΟΣ, μετέβαλλε θέση (κολοτούμπα την λέει ο λαός μας) ψηφίζοντας τελικά ναι» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

http://www.tovima.gr
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Γ. Καρατζαφέρης: κατηγορεί τον Σαμαρά για πολιτικό καιροσκοπισμό"