«Έγκλημα η αύξηση του ΦΠΑ»

18.8.11 Αναρτήθηκε από diogenis

Επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ στον Π. Οικονόμου
Να µειωθούν οι συντελεστές ΦΠΑ, καθώς µε τις αυξήσεις διαπράττεται «έγκληµα» σε βάρος των επιχειρήσεων και των καταναλωτών.


Αυτά επισηµαίνουν ο πρόεδρος της Γενικής Συνοµοσπονδίας Επαγγελµατιών Βιοτεχνών και Εµπόρων Ελλάδας Δ. Ασηµακόπουλος και ο γενικός γραµµατέας Ν. Σκορίνης µε επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονοµικών Π. Οικονόµου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην αύξηση του ΦΠΑ (από το 13% στο 23%) για τον κλάδο της εστίασης. Σύµφωνα µε τους κ. Ασηµακόπουλο και Σκορίνη, οι 125.000 επιχειρήσεις γνωρίζουν µέσα σε ενάµιση χρόνο επιβάρυνση 156%, αφού ο ΦΠΑ ήταν στο 9% και θα ανέβει στο 23%.

Μάλιστα, ο πρόεδρος και ο γενικός γραµµατέας της Συνοµοσπονδίας λένε ότι αυτές οι προτάσεις θυµίζουν το ανέκδοτο: «Ρωτάει ο Θεός τον Ελληνα τι θέλει να του δώσει για να καλυτερέψει η ζωή του και αυτός απαντά: Να ψοφήσει ο γάιδαρος του γείτονα».

Η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ακόµη πως η κυβέρνηση, η τρόικα και η αγορά γνωρίζουν πως µε την αύξηση του ΦΠΑ «δεν θα εισπραχθεί ούτε το 20% µε 30% των προϋπολογισθέντων, µε ύφεση που υπερβαίνει το 7% του ΑΕΠ. Ενώ ταυτόχρονα θα έχουν οδηγήσει σε πρωτοφανή κρίση τις επιχειρήσεις εστίασης, τους νέους και νέες που εργάζονται σε αυτές και φυσικά το τουριστικό µας προϊόν», επισηµαίνουν περιγράφοντας τις επιπτώσεις.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "«Έγκλημα η αύξηση του ΦΠΑ»"