Δικαιώνεται τελικά η Δημοτική Αρχή Κορίνθου για τις συντονισμένες προσπάθειες που κατέβαλε, ούτως ώστε να επιστρέψουν τελικά οι δύο Κούροι στον τόπο που ανεβρέθηκαν, στην Κορινθία. Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, ικανοποιημένος από την ευτυχή κατάληξη που είχε η υπόθεση της επιστροφής των δύο Κούρων στον Δήμο μας, προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:
«Είναι μια δικαίωση για τη Δημοτική Αρχή της Κορίνθου για τον αγώνα που έδωσε. Σε αυτή την διαρκή προσπάθεια συνέβαλαν από κοινού, η Δημοτική Αρχή, ο διευθυντής της ΛΖ΄ κ. Κίσσας καθώς και οι κάτοικοι, απαιτώντας την επιστροφή των Κούρων στη «γη που τους γέννησε». Αυτός ο αγώνας που τώρα δικαιώθηκε θα δώσει το έναυσμα για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των δύο Κούρων που αποτελούν σπουδαία μνημεία για τον τόπο μας.
Πιστεύω ότι σε λίγο καιρό θα τοποθετηθούν στην θέση που τους αρμόζει και που έχει προγραμματιστεί να βρίσκονται, δηλαδή, στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου. Αυτή η πρωτοβουλία, θα φέρει στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος το Μουσείο και θα αυξήσει κατά πολύ την επισκεψιμότητά του, λόγω της μοναδικότητας των δυο σημαντικών αυτών μνημείων.
Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν για να έχουμε αυτό το αίσιο τέλος, τον Υπουργό Αμύνης Πάνο Μπεγλίτη, τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο, που κατανόησε μετά από τις πολλές επίμονες προσπάθειές μας, πως πρέπει να επιστραφούν οι Κούροι στην Κόρινθο, τον διευθυντή της ΛΖ΄ κ. Κίσσα, καθώς επίσης και τους κατοίκους της Τενέας που με την διαμαρτυρία και την φωνή τους, πίεσαν τους αρμόδιους φορείς για να έχουμε αυτό το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Πρέπει να γνωρίζετε επιπλέον ότι, εμείς κάναμε το παν στέλνοντας τα απαραίτητα έγγραφα στον Υπουργό, συμμετείχαμε σε κινητοποιήσεις, δηλώσαμε επίμονα και τεκμηριωμένα την παρουσία μας στο ΚΑΣ(Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) καθώς και το έντονο παρών μας στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Γερουλάνου στην Τρίπολη.
Όλα αυτά τελικά έπιασαν τόπο και η ευτυχής κατάληξη του όλου θέματος, μας έκανε να νοιώσουμε αισθήματα ικανοποίησης, ευχόμενοι επιπλέον ότι η επιστροφή των Κούρων στη «γενέτειρά τους», θα σημάνει και την αρχή της δημιουργίας ενός σύγχρονου μουσείου στο Δήμο μας για να μπορέσει να φιλοξενήσει και να εκθέσει τα επιπλέον χιλιάδες ευρήματα που υπάρχουν στις αποθήκες.
Η κατασκευή ενός σύγχρονου Μουσείου, θα συμβάλει στο να κατανοήσουμε πληρέστερα την πλούσια και μεγάλη ιστορία του τόπου μας, που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο, όχι μόνο στην Ελλάδα και στην Μεσόγειο αλλά και παγκοσμίως.
Αυτή η ιστορία θα πρέπει να αναδειχθεί στο προσκήνιο, όπου η Δημοτική Αρχή και πάλι θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο , κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν και ασκώντας πίεση όπου και όπως πρέπει ,με σκοπό, την λήψη σωστών αποφάσεων επ΄ ωφελεία του τόπου μας».
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΑΛΕΚΟΣ: "Δικαιωνόμαστε για τους Κούρους""