Μετωπική για τα έργα του ΕΣΠΑ

3.8.11 Αναρτήθηκε από diogenis

Σε μια εποχή δύσκολη για την οικονομία, ένα ποσό 18 δισ. ευρώ παρέμεινε προκλητικά ανενεργό, τόνισε ο Αντ. Σαμαράς. "Στη ΝΔ επικρατεί σύγχυση", η απάντηση του Μ. Χρυσοχοΐδη

«Έπρεπε να της το υποδείξουν οι ξένοι σήμερα για να αποφασίσει, επιτέλους, η κυβέρνηση να ξεκουνηθεί», δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση και να αναλάβει τις ευθύνες του
«Έπρεπε να της το υποδείξουν οι ξένοι σήμερα για να αποφασίσει, επιτέλους, η κυβέρνηση να ξεκουνηθεί», δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση και να αναλάβει τις ευθύνες του

Κόντρα σε υψηλούς τόνους προέκυψε μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τα θέματα του τουρισμού και της διαχείρισης των έργων του ΕΣΠΑ, καθώς από προχθές η Συγγρού επιχείρησε να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και το? γήπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σαμαράς, μόλις μία μέρα μετά τη δήλωσή του για "εθνικό συμβόλαιο για τον τουρισμό", επέλεξε το θέμα της απορρόφησης των κονδυλίων από την ΕΕ για να κατηγορήσει την κυβέρνηση για ολιγωρία και ανικανότητα να διαχειριστεί τα έργα του ΕΣΠΑ. Ο κ. Σαμαράς επέκρινε την κυβέρνηση πως μάταια προσπαθεί εδώ και 20 μήνες να την πείσει να βάλει μπροστά τα έργα του ΕΣΠΑ. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση πως αντί να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς, τους αδρανοποίησε, ενώ για πολλούς μήνες είχε ξεχάσει να ορίσει ακόμη και τον αρμόδιο γενικό γραμματέα.

"Σε μια εποχή δύσκολη για την οικονομία, ένα ποσό 18 δισ. ευρώ παρέμεινε έτσι προκλητικά ανενεργό", υποστήριξε ο κ. Σαμαράς, επικρίνοντας την κυβέρνηση πως προτίμησε να κόβει μισθούς και συντάξεις, αφήνοντας ανεκμετάλλευτη μια πραγματική ευκαιρία για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

"Επρεπε να της το υποδείξουν οι ξένοι σήμερα για να αποφασίσει, επιτέλους, η κυβέρνηση να ξεκουνηθεί", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση και να αναλάβει τις ευθύνες του, θέτοντας το ερώτημα: "Γι' αυτήν την προκλητική αδιαφορία και ανικανότητα ποιος φέρει την ευθύνη; Ποιος θα απολογηθεί, κ. Παπανδρέου; Κανείς;".

"Είναι λυπηρό, αλλά φαίνεται ότι στη ΝΔ, ίσως επειδή τα καταστροφικά σενάρια στα οποία στήριξαν εν πολλοίς την αντιπολιτευτική τακτική τους δεν επαληθεύονται, επικρατεί σύγχυση", απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης, παραπέμποντας στην ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα.

Το δεύτερο μέτωπο προέκυψε με την πρόταση του κ. Σαμαρά να αναλάβει η κυβέρνηση πρωτοβουλία για ένα εθνικό συμβόλαιο για τον τουρισμό.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος συνέδεσε την πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ με τις κινητοποιήσεις των ταξί, οι οποίες έχουν άμεση σχέση με τη Συγγρού. "Υπάρχει μία συνδικαλιστική μερίδα που ελέγχει την κατάσταση, η οποία, μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, τα μηνύματά της τα έπαιρνε από τη ΝΔ", είπε ο κ. Γερουλάνος (συνέντευξη στη ΝΕΤ). Ο κ. Γερουλάνος ερμήνευσε τη δήλωση του κ. Σαμαρά ότι "κάτι δεν του έχει βγει και προσπαθεί να μπει στο κάδρο του τουρισμού.

Και αυτό που δεν του έχει βγει είναι το γεγονός ότι αυτές οι κινητοποιήσεις των ταξί συνδέονται απόλυτα με τη ΝΔ". Για ύβρεις και ασύστολα ψεύδη της κυβέρνησης έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, λέγοντας ότι "οι μάσκες έπεσαν". Χαρακτήρισε δε προσχηματική την αναφορά της κυβέρνησης για συναίνεση και ότι η κυβέρνηση αρνείται τη συνεννόηση στα αυτονόητα και τα σωστά.

Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Μετωπική για τα έργα του ΕΣΠΑ"