Τις μεγάλες δυσκολίες της διαπραγμάτευσης για το θέμα των εγγυήσεων περιέγραψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος στο υπουργικό συμβούλιο. «Θα πρέπει να επιδιώξουμε οπωσδήποτε πολιτική λύση στο Eurogroup. Τα αιτήματα για παροχή εγγυήσεων δεν εξυπηρετούν κανέναν στην Ευρώπη», φέρεται να είπε. Πρόσθεσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή στην ΕΕ το ελληνικό πρόβλημα δεν κυριαρχεί στις συζητήσεις, αλλά αντιθέτως η ανησυχία αφορά τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή και στην παγκόσμια οικονομία. «Η ελληνική κρίση, όμως, μπορεί να αποτελέσει καταλύτη εξελίξεων», σημείωσε.


Τόσο ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Βενιζέλος επισήμαναν ότι θα πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι δεσμεύσεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε μετ΄ επιτάσεως από τους υπουργούς να είναι εντός των στόχων που έχουν τεθεί για τον καθένα ως το τέλος του Αυγούστου. «Θα τους παρακολουθήσουμε», πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός σε δύο σημεία της εισήγησης του τόνισε ότι οι προβλέψεις που είχε κάνει η κυβέρνηση από την αρχή της κρίσης και οι προτάσεις που είχε καταθέσει δικαιώνονται με όσα συμβαίνουν. «Αναφέρομαι στην ανάγκη συντονισμένης απάντησης της ευρωζώνης, μεγαλύτερης δηλαδή εμβάθυνσης της λειτουργίας της ΕΕ αλλά και ειδικότερα της ευρωζώνης, των θεσμικών διαδικασιών, του συντονισμού, στην ανάγκη ρυθμίσεων στις αγορές και γενικότερα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα για να δημιουργήσουμε κλίμα και την Ευρώπη και διεθνώς, ηρεμίας και σιγουριάς στις αγορές. Κάτι που σήμερα δεν υπάρχει και δεν βοηθάει επενδυτικά».

Ο κ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε ξανά τη μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση, λέγοντας ότι είναι από τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα για να σταθεί στα πόδια της, για να απελευθερωθούν δημιουργικές δυνάμεις και για να απαλλαγεί από τους δανειστές της.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Δήμητρα Κρουστάλλη Παπανδρέου-υπουργικό: Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του μεσοπρόθεσμου"