Μεγάλες... υποσχέσεις αφήνει η Γαλανόλευκη η οποία στην δεύτερη μέρα του τουρνουά του Μπάμπεργκ επικράτησε της Γερμανίας με 69-56 και το κατέκτησε από σήμερα. Κορυφαίοι για την ομάδα του Ηλία Ζούρου οι Κουφός και Μπουρούσης.

Έχοντας σαν... όπλο για ένα ακόμα αγώνα την πολύ καλή άμυνα (ο Μπουρούσης έπαιξε πολύ καλά πάνω στον Νοβίτσκι) και με τον Κώστα κουφό να κάνει το καλύτερο του παιχνίδι με το εθνόσημο στο στήθος (17 πόντους), η Εθνική επικράτησε της Γερμανίας με 69-56 παίρνοντας έτσι τη δεύτερη της νίκη στο τουρνουά του Μπάμπεργκ.

Παρουσιάζοντας μία εικόνα ανάλογη αυτής του αγώνα με την Τουρκία η Εθνική μπήκε εξ' αρχής δυνατά, με τον Κουφό να κάνει εξαιρετική δουλειά σε άμυνα και επίθεση.
Γενικά η άμυνα της Γαλανόλευκης ήταν καταπληκτική και από εκεί ξεκινούσαν όλες οι φάσεις για την ομάδα του Ηλία Ζούρου.

Στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου η ομάδα του Ντιρκ Μπάουερμαν ισοφάρισε για πρώτη φορά (17-17), αλλά με τους Γιάννη Μπουρούση και Αντώνη Φώτση να δίνουν βοήθειες στην επίθεση και στον Κώστα Κουφό, η Εθνική... έχτισε και πάλι μια διαφορά.

Οι Γερμανοί από εκείνο το σημείο και μετά δεν μπόρεσαν να ξαναπιάσουν την Γαλανόλευκη (απλά ακολουθούσαν προσπαθώντας να μειώσουν όσο περισσότερο γίνεται το σκορ) και έτσι η νίκη με 69-56 ήρθε φυσιολογικά.

Να τονίσουμε πως στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου είχαμε ένταση μεταξύ του Φώτση και του Γιάγκλα. Ο Γερμανός χτύπησε με τον αγκώνα του τον Έλληνα φόργουορντ στο μέτωπο, ο Φώτσης αντέδρασε και οι διαιτητές απέβαλαν τους δύο αθλητές...

Η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει αύριο στο τελευταίο ματς του τουρνουά του Μπάμπεργκ το Βέλγιο στις 14.30.

Δεκάλεπτα: 14-17, 28-43, 53-37, 69-56

Γερμανία (Μπάουερμαν): Μπένζινγκ 4, Χέρμπερ 3, Χάμαν 6, Σούλτσε, Σάφαρτζικ 9, Οχλμπρεχτ, Σβέτελμ 6, Πλείς 2, Κέιμαν 15, Νοβίτσκι 11, Γιάγκλα.

Ελλάδα (Ζούρος): Βασιλειάδης 4 (3ριμπ, 2ασ), Μπουρούσης 14 (8ριμπ, 1ασ), Ζήσης 11 (2ριμπ, 2ασ), Ξανθόπουλος (3ασ), Καλάθης 4 (4ριμπ, 1ασ), Φώτσης 9 (5ριμπ, 1ασ), Παπανικολάου 4, Μαυροειδής 2, Κουφός 17 (1ριμπ), Καϊμακόγλου 1 (5ριμπ, 1ασ), Σλούκας 3 (2ριμπ, 2ασ)
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "“Πήρε” και τη Γερμανία του Νοβίτσκι η Εθνική"