Πλήθος κόσμου παρευρέθη την Τετάρτη το βράδυ στα Αθίκια, όπου πολλά χορευτικά συγκροτήματα συμμετείχαν στην συνάντηση παραδοσιακού χορού και μουσικής, καλύπτοντας τα μουσικά ακούσματα τόσο του τόπου μας όσο και αυτά της υπόλοιπης Ελλάδας.
Εκ μέρους του δήμου Κορινθίων συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής Γιώργος Φαρμάκης, οι αντιδήμαρχοι Χαράλαμπος Καμπούρης και Χρήστος Χασικίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Λέκκας, Νικόλαος Κολοκούρης, Σωκράτης Τόγιας , Παναγιώτης Λαμπρινός καθώς και ο πρόεδρος της τοπικής ενότητας κ. Στέφης.
Στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Αθικίων, έλαβαν μέρος τα συγκροτήματα του συλλόγου Ποντίων ¨Αργους, το χορευτικό των Λιμνών , της Νεμέας, της Κλένιας και το χορευτικό του Πνευματικού Κέντρου της δημοτικής Ενότητας Σαρωνικού του Δήμου Κορινθίων.
Ο χορός και το κέφι κράτησαν έως τις πρωινές ώρες όπου όλοι συμμετείχαν σε αυτό το γιορτινό και καλοκαιρινό ξεφάντωμα χαράς και γλεντιού με τις χορευτικές φιγούρες και τους ήχους, να κυριαρχούν στην ατμόσφαιρα. Σε αυτή την «παραδοσιακή συνάντηση», θυμήθηκαν οι παλιότεροι και γνώρισαν οι νεώτεροι τα ιδιαίτερα μουσικά ακούσματα που χαρακτηρίζουν πολιτιστικά την τοπική κοινωνία και την Ελλάδα.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΣΤΑ ΑΘΙΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ"