Αργά χθες το βράδυ επρόκειτο να επιστρέψει τελικά από τις πολυήμερες διακοπές του σε Πάρο, Σέριφο, Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο ο πρωθυπουργός, προκειμένου να δείξει ότι εργάζεται η κυβέρνηση για λίγο, προτού αναχωρήσει για νέους προορισμούς, πιθανότατα την Κρήτη.
Μαυρισμένος από την υπερέκθεσή του στον ήλιο, λόγω ποδηλάτου και κανό, σε όλο το σώμα, εκτός από τα μάτια,
αφού δεν αποχωρίστηκε ποτέ τα γυαλιά του, ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να κάνει αύριο την επίσημη πρώτη εμφάνισή του μετά τις διακοπές στους υπουργούς του, συγκαλώντας ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με αντικείμενο το σύνολο των προτεραιοτήτων που έχει θέσει για όλα τα υπουργεία ως τις 31 Αυγούστου. Σε μία προσπάθεια να φανεί ότι η κυβέρνηση εργάζεται, θα συζητηθούν ακόμα οι οικονομικές εξελίξεις και ο έλεγχος της τρόικας που ξεκινά τη Δευτέρα, η προετοιμασία της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη και πιθανότατα οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Δεδομένου ότι στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αρχίσει ήδη να φτάνουν τα πρώτα σημειώματα υπουργών εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ στις 10 Σεπτεμβρίου, το θέμα δεν θα μείνει εκτός συζήτησης, με μία πρώτη προσέγγιση να έχει γίνει ήδη από τις αρχές Αυγούστου, καταλήγοντας όμως τότε μόνο στο ότι η ομιλία του πρωθυπουργού στους παραγωγικούς φορείς θα πρέπει να έχει αναπτυξιακό τόνο. Σε κάθε περίπτωση, οι κινητοποιήσεις των θιγόμενων κοινωνικών ομάδων που προγραμματίζονται για τις ημέρες της ΔΕΘ (και που αναμένεται να ενταθούν, αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια για νέα μέτρα προκειμένου να ισοσκελιστεί η πρωτοφανής ύφεση) προβληματίζουν έντονα την κυβέρνηση, ματαιώνοντας κατά πάσα πιθανότητα τις όποιες σκέψεις για παράλληλη διεξαγωγή Συνόδου Κορυφής στη Χαλκιδική, για την οποία ανώτατες κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι, εφόσον αποφασιστεί, θα γίνει είτε στην προεδρεύουσα χώρα (Πολωνία) είτε στις Βρυξέλλες.


Πηγή : "Δ"



You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ο Γιώργος επιστρέφει και σαλπάρει για Κρήτη"