- 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν φύγει έως το 2015
- Τελεσίγραφο σε κάθε υπουργείο να ενημερώσει την Δευτέρα για όσα έχει κάνει
- Σύσκεψη ΤΩΡΑ Βενιζέλου με τραπεζίτες στο υπ. Οικονομικών
- Στις 15.30 κυβερνητική σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό

Απολύσεις 100.000 δημοσίων υπαλλήλων με την αρχή να γίνεται από αύριο με λύση συμβάσεων, κατάργηση θέσεων, σε συνδυασμό με την εφαρμογή του μέτρου εργασιακής εφεδρείας στο οποίο θα ενταχθούν 50.000 υπάλληλοι από τις 10 εταιρίες (ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Οργανισμός Νεότητας, ΕΟΜΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ και ΕΡΤ) απαίτησε η τρόϊκα.


Επίσης, ζητούν νεο μισθολόγιο λιτότητας στο δημόσιο το οποίο θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου για όλους.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ ο γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής κ. Ηλ. Πεντάζος έστειλε στους υπουργούς και τους γενικούς γραμματείς ένα e-mail απόγνωσης - με τα 15 μέτρα που ζητά η τρόικα να εφαρμοστούν "εδώ και τώρα" ώστε να συνεχιστεί η αξιολόγηση για την καταβολή της έκτης δόσης των 8 δισ. ευρώ που έχει "παγώσει".

Μάλιστα ζήτησε να του απαντήσουν ως τη Δευτέρα τι έκαναν και τι θα κάνουν, μαζί με τα τελικά σχέδια προϋπολογισμού του κάθε υπουργείου για το 2012 για να απαντήσει ο υπουργός στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει με την τρόικα.

Απανωτές συσκέψεις στο υπ Οικονομικών

Eυρεία σύσκεψη, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο υπουργείο Οικονομικών. Εξετάζονται τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν το προσεχές διάστημα, προκειμένου να τεθούν το απόγευμα στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

Στη σύσκεψη, μετέχουν οι υπουργοί αναπληρωτές Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης και Παντελής Οικονόμου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Ζανιάς, και υπηρεσιακοί παράγοντες. Πριν από τη σύσκεψη, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.
http://www.newsit.gr
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Πρέπει να εφαρμόσουν τα μέτρα άμεσα! - Ζητούν να λυθούν συμβάσεις από την Δευτέρα"