O Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά έχει ενεργοποιήσει την εθελοντική δημοτική ομάδα πυρασφάλειας που έχει σαν έδρα την περιοχή της Ζήρειας αλλά δραστηριοποιείται σε όλη την έκταση του δήμου. Εάν της ζητηθεί από την Π.Ύ η ομάδα δραστηριοποιείται και εκτός των ορίων του Δήμου όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Δεκατέσσερα(14) ετοιμοπόλεμα άτομα με 7 οχήματα από 1η έως και 30 Ιουνίου περιπολούσαν κατά την διάρκεια της ημέρας στην περιοχή, ενώ από την 1η Ιουλίου έως και την 31η Αυγούστου περιπολούσαν όλο το 24ώρο. Μικρά περιστατικά συνέβησαν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία και αποτελεσματικότητα.

Τα πιο σημαντικά περιστατικά συνέβησαν μεταξύ 24 & 28 Αυγούστου 2011.
Στην περιοχή της Λυκοποριάς στις 24/08/2011 και ώρα 18:10 ξέσπασε πυρκαγιά. Αμέσως ειδοποιήθηκε η εθελοντική δημοτική ομάδα που έσπευσε στο συμβάν με ένα πυροσβεστικό όχημα 2 τόνων και δύο άτομα προσωπικό.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου 27 Αυγούστου και ώρα 00:45 ενημερώθηκε από την Π.Υ. Κιάτου η εθελοντική δημοτική ομάδα για φωτιά στο Παναρίτι (στη Βελίνα είπαν αρχικά). Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν ένα όχημα 1 τόνου και ένα όχημα 2 τόνων με 4 άτομα συνολικά.
Τέλος στις 28 Αυγούστου και ώρα 17:25 η πυροσβεστική ειδοποίησε για φωτιά στην κορυφή της χαράδρας της Φλαμπουρίτσας και σε υψόμετρο 1900 μέτρων. Η ομάδα του Δήμου ανταποκρίθηκε άμεσα στέλνοντας 4 οχήματα ( 2 αυτοκίνητα 2 τόνων το καθένα, 1 όχημα 1 τόνου, και 1 υδροφόρα 5 τόνων, με 8 άτομα προσωπικό).
Η φωτιά αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από την Π.Υ. & την εθελοντική ομάδα.
Ο Διοικητής της Π.Υ. Κιάτου εντυπωσιάστηκε με την αποτελεσματικότητα της ομάδας και εξήρε την προσφορά και το έργο τους.
Η Δημοτική αρχή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για μια άλλη φορά αυτά τα παιδιά που με αυταπάρνηση, θέληση και αποτελεσματικότητα βοηθούν την Π.Υ. στο έργο της για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών για να μπορούμε έτσι να παραδώσουμε και στις επόμενες γενιές το δασικό μας πλούτο ανέγγιχτο και χωρίς απώλειες.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Η δημοτική ομάδα πυρασφάλειας στο Ξυλόκαστρο έκανε το καθήκον της"