Για "βόλεμα" των φοιτητοπατέρων της παράταξης της ΠΑΣΠ από την Α. Διαμαντοπούλου κάνει λόγω η ΠΑΣΠ Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης σε διαγωνισμό εκτός ΑΣΕΠ που έγινε υπό την εποπτεία του υπ. Παιδείας.

"Ενώ λοιπόν η υπουργός με κάθε ευκαιρία που της δίνεται κατακεραυνώνει τόσο τις φοιτητικές παρατάξεις και το φοιτητικό κίνημα, διοικεί το υπουργείο της με μεθόδους που εγείρουν πολλές απορίες. Φυσικά γνωρίζουμε πως δεν έχουμε την ΄΄ωριμότητα΄΄ να κρίνουμε τον τρόπο διοίκησης οποιουδήποτε Υπουργείου της ελληνικής Κυβέρνησης , αλλά αγωνιζόμενοι καθημερινά σε ένα συνεχώς υποβαθμιζόμενο περιβάλλον , καταφέραμε να κατανοήσουμε τι σημαίνουν οι λέξεις αδιαφάνεια , αναξιοκρατία , κρατικοδίαιτοι , ‘’διορισμένοι’’. Παρά την αντίθεση της κυρίας Υπουργού για την συμμετοχή των παρατάξεων στην συνδιοίκηση των πανεπιστημίων αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός πως στελεχώνει το υπουργείο της καθώς και το ινστιτούτο νεολαίας με εξέχοντα μέλη φοιτητικής παράταξης." επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΠΑΣΠ Πολυτεχνείου ΑΠΘ, ενώ συνεχίζει "Πιο συγκεκριμένα πρώην γραμματέας Π.Α.Σ.Π Τ.Ε.Ι είναι αυτή την στιγμή σύμβουλος παρά τω υπουργώ.

Παράλληλα το ινστιτούτο νεολαίας διοικείται από άτομα που στελέχωσαν την Π.Α.Σ.Π. Αξίζει να σημειωθεί πως δικαίωμα διορισμού των μελών του Δ.Σ του συγκεκριμένου ινστιτούτου έχει μόνο ο εκάστοτε υπουργός παιδείας. Τα δυσεξήγητα φαινόμενα συνεχίζουν να συσσωρεύονται στο συγκεκριμένο ίδρυμα. Πρόσφατα ανακοινώθηκε η πρόσληψη 150 νέων εργαζομένων για την αναβάθμιση και την στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας με διαγωνισμό ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ και διαδικασία που μόνο διαφανή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν χωρίς κανέναν έλεγχο, ο καθένας από τον χώρο που επιθυμούσε και προφανώς με την βοήθεια όποιου επιθυμούσε. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως μέσω αυτού του διαγωνισμού προσλήφθηκαν άτομα που υπήρξαν στελέχη της Π.Α.Σ.Π και μάλιστα φιλικά προσκείμενα στην υπουργό."

"Μήπως οι άνθρωποι αυτοί μέσα από την πορεία τους στον φοιτητικό συνδικαλισμό απέκτησαν κάποια αξιοσημείωτα προσόντα; Μήπως η υπουργός Παιδείας προσπαθεί να αφανίσει τον φοιτητικό συνδικαλισμό , έχοντας όμως εξασφαλίσει το μέλλον ορισμένων φοιτητοπατέρων , οι οποίοι παρ όλο που κάποτε φοίτησαν στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο , σήμερα εντελώς τυχαία υπερασπίζονται τη διάλυσή του; Μήπως οι άνθρωποι αυτοί ετοιμάζονται στο μέλλον να διοικήσουν και την ίδια τη χώρα; Γιατί η ιστορία έχει αποδείξει ότι τα ελληνικά λόμπι καλά κρατούν… ακόμα και η κυρία Διαμαντοπούλου ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα από τα φοιτητικά έδρανα…" αναφέρει η ΠΑΣΠ.

Πηγή : alterthess.gr
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΠΑΣΠ κατά Διαμαντοπούλου: Οι "φοιτητικές παρατάξεις" έχουν "θέσεις" στα Υπουργεία ή στο Ιντιτούτο Νεολαίας"