Στενεύουν τα περιθώρια διαπραγματεύσεων και παρεκκλίσεων
Στο κόσκινο του Eurogroup θα βρεθούν τα μέτρα που ανακοίνωσε το προηγούμενο 10ήμερο η ελληνική κυβέρνηση, η οποία ευελπιστεί να διαλύσει τη δυσπιστία που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες εξαιτίας των καθυστερήσεων υλοποίησης των μέτρων.




Έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Μέρκελ - Σαρκοζί το βράδυ της Τετάρτης και τις απαιτήσεις που εκφράστηκαν με πιεστικό τρόπο προς τον Πρωθυπουργό, στην Αθήνα κυριαρχεί η αίσθηση ότι κάθε συνάντηση του προσεχούς διαστήματος θα έχει χαρακτηριστικά ασφυκτικών ελέγχων, χωρίς περιθώρια διαπραγματεύσεων και παρεκκλίσεων.

Υπ' αυτήν την έννοια, εκτιμάται ότι ο Ευ. Βενιζέλος θα βρεθεί στο κέντρο ενός νέου κύκλου πιέσεων στο Eurogroup, καθώς η συζήτηση για την υλοποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου είναι ξεκάθαρο ότι θα περάσει από την απόλυτη τήρηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας.

Από την έκβαση του Eurogroup και του Ecofin της Παρασκευής και του Σαββάτου κρίνεται κατ' αρχάς η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, το κλίμα μέσα στο οποίο θα εξεταστούν τα νέα μέτρα, η αποδέσμευση της επόμενης δόσης χρηματοδότησης και εν τέλει η εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup o κ. Βενιζέλος τόνισε πως πρόθεση της Ελλάδας είναι να επιτύχει στο ακέραιο τους δημοσιονομικούς στόχους που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η εφαρμογή των αποφάσεων της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου βρίσκεται σε καλό δρόμο. «Πρόθεση της Ελλάδας είναι να καλυφθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για το τρέχον έτος και το επόμενο έτος, χωρίς καθυστέρηση, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλίσεις και να εφαρμοστεί το PSI», δήλωσε χαρακτηριστικά.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Σε ασφυκτικό κύκλο πιέσεων ο Ευ. Βενιζέλος στο Eurogroup"