Ενα ολόκληρο χρόνο έκανε δοκιμές ο Σπύρος Λαφαζάνης και οι συνεργάτες του προκειμένου να φτιάξουν ένα τσίπουρο που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των φανατικών του υπέροχου Ελληνικού ποτού, αλλά και να αποτυπώνει στην γεύση του την μοναδικότητα των σταφυλιών της Νεμέας. Το κατάφεραν..!

Το τσίπουρο των φίλων όπως τ0 ονόμασαν βγήκε στην αγορά και έκανε την μεγάλη έκπληξη.
Εξαιρετική γεύση και άρωμα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του. Είναι πλέον θέμα χρόνου το Κορινθιακό τσίπουρο να κατακτήσει την Ελληνική και όχι μόνο αγορά. Οσοι το δοκιμάζουν μαγεύονται απο την γεύση του..!
Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι στο "τσίπουρο των φίλων" ο Σπύρος Λαφαζάνης έβαλε την προσωπική του σφραγίδα και το μεράκι του..!

Η εταιρεία "Λαφαζάνης" είναι απο τις πλέον σοβαρές και αναπτυσσόμενες στον κλάδο και το κρασί της κατέχει περίοπτη θέση στην αγορά.

Η ιστορία της εταιρείας
Στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 ο Βασίλης Λαφαζάνης πατέρας του σημερινού προέδρου και χημικού οινολόγου της εταιρίας Σπύρου Λαφαζάνη ιδρύει την Λαφαζάνης Οινοποιητική στον Πειραιά.
Από τα φοιτητικά ακόμη χρόνια του Σπύρου Λαφαζάνη η περιοχή αυτή της Ο.Π.Α.Π Νεμέας με το πολυδύναμο αγιωργίτικο είχαν τραβήξει έντονα τη προσοχή του και συνεχώς πειραματιζόταν πάνω στις δυνατότητες των σταφυλιών της. Έβρισκε και βρίσκει ακόμα ενδιαφέρον το πώς το σταφύλι αυτό, ανάλογα με την οινοποίηση που θα δεχθεί είναι ικανό να παράγει πολύ διαφορετικά κρασιά. Πιστεψε από τότε πως είναι ίσως η μοναδική ελληνική ποικιλία που μπορεί να δώσει κρασιά ευχάριστα για όλα τα βαλάντια αλλά και κρασιά βαθειάς παλαίωσης.
Το 1993 ο Σπύρος Λαφαζάνης αποφάσισε να μεταφέρει τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου στη ζώνη της Νεμέας . Το γεγονός αυτό του έδωσε το τίτλο του πρώτου μη Νεμεάτη επενδυτή στη περιοχή, του οποίου το παράδειγμα ακολούθησαν πολλοί άλλοι οινοπαραγωγοί αργότερα.

Το οινοποιείο
Στο νέο υπερσύγχρονο οινοποιείο στις Αρχαίες Κλεωνές Νεμέας η παράδοση αυτή συνεχίζεται ...
Το αρχιτεκτονικά καλαίσθητο οινοποιείο είναι στην Νεμέα εντός της ζώνης ΟΠΑΠ, δίπλα στο αρχαίο χωριό Κλεωνές και στον αρχαιολογικό χώρο του αρχαίου ναού του Ηρακλή.

Το νέο και υπερσύγχρονο οινοποιείο στις Αρχαίες Κλεωνές που καλύπτει σήμερα περίπου 4.000 τετραγωνικά μέτρα με παραγωγική δυναμικότητα άνω των 5.000 τόννων κρασιού είναι από τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις της περιοχής. Εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και στελεχωμένο από έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό κλέβει τις εντυπώσεις από όποιον το επισκέπτεται.
Η άριστη πρώτη ύλη, η πολύχρονη εμπειρία, η γνώση, το προσωπικό, ο σύγχρονος τεχνικός εξοπλισμός, εξασφαλίζουν την παραγωγή των ευγενών, υψηλής ποιότητας κρασιών.
Η οινοποιία περιβάλλεται από αμπελώνες, νέους και παλαιούς, σε ύψος 300-450 μέτρων φυτεμένους με Αγιωργίτικο, την «πολυδυναμική» ποικιλία με τη δυνατότητα να παραχθούν κρασιά σε μια μεγάλη ποικιλία τύπων και στυλ και η οποία δίνει και τα κρασιά ΝΕΜΕΑ ΟΠΑΠ. Τα αμπέλια αυτά σε συνδυασμό με γαλλικές ευγενείς ποικιλίες όπως το Cabernet Sauvignon επιτρέπουν να περιλαμβάνει στη γκάμα του το οινοποιείο μας μερικά από τα χαρακτηριστικότερα και σύγχρονα Ελληνικά ευρθρά κρασιά.
Οι λευκές ποικιλίες που οινοποιούνται στο οινοποιείο Λαφαζάνη περιλαμβάνουν το Μοσχοφίλερο, τον Ροδίτη, το Μοσχάτο Ρίου που δίνουν τα φρέσκα, δροσερά και φρουτώδη κρασιά ουσιαστικής ποιότητας, ενώ συμπληρώνονται από ένα εκλεκτικό και μοντέρνο Chardonnay.
Η οινοποιία έχει μακροχρόνιες σχέσεις με τους σημαντικούς καλλιεργητές αμπέλων της περιοχής, και η συνεργασία αυτή οποία εξασφαλίζει την ποιότητα της πρώτης που συμπληρώνουν τους ιδιόκτητους αμπελώνες.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Τα χρώματα,τα αρώματα και οι γεύσεις της Νεμέας σε ένα τσίπουρο"