«Η προάσπιση της δημόσιας υγείας είναι μέλημα του Δήμου Κορινθίων αλλά και όλων των φορέων και η συνεργασία τους, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη για το καλό και την υγεία των συμπολιτών μας. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, η ΔΕΥΑΚ όλο αυτό το διάστημα, κάνει αυτό που πρέπει, δηλαδή πραγματοποιεί όλες τις απαραίτητες μετρήσεις για την ποιότητα του νερού της πόλης μας και μάλιστα συχνότερα απ’ ότι προβλέπει η νομοθεσία, είτε μέσω του Γενικού Χημείου του Κράτους, είτε από ιδιωτικά πιστοποιημένα και αξιόπιστα εργαστήρια».


Αυτά υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός όπου συνεχίζοντας τις δηλώσεις του είπε, ότι «μέχρι τώρα δεν επιτρεπόταν η δημοσιοποίηση των αναλύσεων από τα εργαστήρια αυτά χωρίς την άδειά τους. Μετά από επαφές που πραγματοποίησα μαζί τους συμφώνησαν να αναρτώνται στο διαδίκτυο και να δημοσιεύονται όλες οι μετρήσεις ανάλυσης της ποιότητας νερού- (κατά τον χρόνο που πραγματοποιούνται ακόμη και οι προγενέστερες) - που ρέει στις βρύσες των νοικοκυριών της Κορίνθου, ούτως ώστε να γνωρίζουν όλοι οι κορίνθιοι συμπολίτες, αλλά και οι επισκέπτες μας την αναμφισβήτητη ποιότητα νερού που καταναλώνεται και το οποίο, είναι όχι μόνο ασφαλές αλλά και ποιοτικά ένα από τα καλύτερα που υπάρχουν στη χώρα μας.
Με αυτό τον τρόπο, η δημοσιοποίηση από εδώ και πέρα όλων των αποτελεσμάτων των μετρήσεων του νερού, θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τη διαφάνεια που χαρακτηρίζει την Δημοτική Αρχή, αφού ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαπιστώνει ότι «το νερό που καταναλώνεται για ύδρευση από τους Κορίνθιους, ελέγχεται καθημερινά και είναι απολύτως κατάλληλο και θεωρείται δίκαια ως ένα από τα ποιοτικότερα που υπάρχουν στην Ελλάδα».
Επίσης ο Δήμαρχος αμφισβήτησε την γνησιότητα ορισμένων εγγράφων που διακινούνται από κάποιες υπηρεσίες και αφορούν το νερό της Κορίνθου. Αυτά είναι ανυπόγραφα κείμενα και θα πρέπει αυτοί που τα διακινούν και αφήνουν υπονοούμενα για κάποιους, να απολογηθούν δημόσια.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ο Αλέκος Πνευματικός μιλά για το νερό της Κορίνθου..!"