Με απόλυτη επιτυχία στους στόχους της η 3η Πανελλήνια Έκθεση «Κορινθία» που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας ,έριξε την Κυριακή την αυλαία για το 2011. Περισσότεροι επισκέπτες από κάθε άλλη προηγούμενη έκθεση υπολογίζεται ότι πέρασαν καθ’ όλη την τετραήμερη διάρκειά της και επισκέφτηκαν τα 168 περίπτερα των εκθετών, δίνοντας το μήνυμα πως η επιχειρηματικότητα στην Κορινθία παραμένει ζωντανή, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ειδικά εφέτος το στοίχημα για την διοίκηση του Επιμελητηρίου ήταν μεγάλο, καθώς, παράλληλα με την διοργάνωση της έκθεσης, υπήρχε ο στόχος που αφορούσε τη διασύνδεση των δύο βασικών πυλώνων της τοπικής οικονομίας (αγροτικά προϊόντα και τουρισμός) με την καινοτομία, έτσι όπως την εξέφραζαν τα επιχειρηματικά περίπτερα που αφορούσαν στις νέες τεχνολογίες και την πράσινη ενέργεια.Η ανέλπιστα μεγάλη επισκεψιμότητα της έκθεσης (απόρροια και της απόφασης να μην υπάρχει εισιτήριο για την είσοδο στην Έκθεση), σε συνδυασμό με την ικανοποίηση των εκθετών, που ενθουσιάστηκαν από το ενδιαφέρον των πελατών τους όσο και του απλού κοινού και έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το επίπεδο της διοργάνωσης, επιβεβαιώνουν την πεποίθηση όλων για την αναγκαιότητα αυτής της έκθεσης και την περαιτέρω ενίσχυσή της.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η έκθεση στόχευε εκτός από τον τομέα της προβολής και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και στον τομέα της ειδικής επιστημονικής ενημέρωσης των επισκεπτών -αλλά και των εκθετών- σε θέματα που σχετίζονται με την κοινωνία, την οικονομία, την πολιτική και τον πολιτισμό. Στο περιθώριο της Έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν πολλές εκδηλώσεις, οι οποίες προκάλεσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Διακεκριμένοι ομιλητές προσέφεραν τις γνώσεις τους σε μια σειρά ημερίδων και εσπερίδων με διευρυμένη θεματολογία: από την οδηγική συμπεριφορά μέχρι τις προοπτικές ανάπτυξης για την Κορινθία και από την παιδεία μέχρι την γαστρονομία. Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η τελευταία ημερίδα για την αγροτική καλλιέργεια, τη βιολογική παραγωγή και ειδικώς την εκτροφή σαλιγκαριών, μέσα από συγκεκριμένα επιχειρηματικά παραδείγματα.
Ως συμπέρασμα από την πενταήμερη εμπειρία μπορεί να πει κανείς πως το Επιμελητήριο Κορινθίας με την Πανελλήνια Έκθεση κατάφερε να βάλει το νομό στην λίστα των μεγάλων δράσεων οικονομικού περιεχομένου.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κορινθίας κος Βασίλης Νανόπουλος, οι κορινθιακές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις από άλλους 10 νομούς της χώρας, κατάφεραν σε δύσκολους καιρούς να δείξουν ότι αντιστέκονται στην απαισιοδοξία και το αρνητικό κλίμα των ημερών και να βάλουν τις βάσεις για να ενισχύσουν το προφίλ τους και την ανταγωνιστικότητά τους. Και για αυτό εκθέτες και επισκέπτες είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση και τους εκθέτες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.korinthianexhibition.gr.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Απόλυτα ικανοποιημένο το Επιμελητήριο για την έκθεση..!"