ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ:
Τον κομβικό ρόλο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του οργάνου, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στην έδρα της περιφέρειας στην Τρίπολη. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ωστόσο ότι με τη συνδρομή όλων των μελών του το ΔΣ θα αλλάξει πολιτική κατεύθυνση και στόχευση του Ταμείου. «Εφεξής το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης θα συμμετέχει σε προγράμματα με εφαρμοσμένες πολιτικές που θα συνάδουν στο κεντρικό στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης.



Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ ότι έχουν ήδη καλυφθεί όλες οι οφειλές του 2010 και ότι γίνονται οι απαραίτητες προετοιμασίες για την εφαρμογή του νέου Αναπτυξιακού Νόμου. "Βασικοί πυλώνες, στους οποίους θα στηριχθεί η εφαρμογή του νέου νόμου, είναι η ενεργοποίηση όλων των δομών στην κατεύθυνση της υγιούς επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας" σημείωσε ο κος Τατούλης απευθυνόμενος προς τα μέλη του ΔΣ στα οποία περιέγραψε σε αδρές γραμμές το Σχέδιο Δράσης στο οποίο βασίζεται η στρατηγική κατεύθυνση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.
Στην πορεία της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε και στην πολιτική πρόνοιας στην οποία βασίζεται το Σχέδιο Δράσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου ξεκαθαρίζοντας ότι "Είναι όνειδος για το κράτος οι μόνες δομές πρόνοιας να αποτελούν έργο της Εκκλησίας", η Περιφέρεια Πελοποννήσου σημείωσε ο κος Τατούλης, είναι η πρώτη περιφέρεια που ζήτησε ειδικό κωδικό στην αναμόρφωση του ΕΣΠΑ υπό τον χαρακτήρα του «κοινωνικού κωδικού», με στόχο να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε δύο σημαντικότατους τομείς αυτό της κοινωνικής συνοχής αλλά και της πολιτικής για κοινωνική πρόνοια.
Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στο Ινστιτούτο Μεταφοράς Τεχνολογίας το οποίο δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ στην Περιφέρεια με ευθύνη των Διοικήσεων της στο παρελθόν, ξεκαθάρισε την πρόθεση της νέας Διοίκησης να καταστεί πρότυπο ψηφιακής περιφέρειας και καινοτομίας στην τεχνολογία. Για το λόγο αυτό ο κος Τατούλης σημείωσε ότι το Ινστιτούτο οφείλει να αποτελέσει το σημαντικότερο φορέα της επιχειρηματικότητας διευκολύνοντας την με εφαρμογές και λύσεις τους πολίτες και τις επιχειρήσεις ώστε να επιταχυνθούν οι ρυθμοί αφομοίωσης των πολιτικών που εκπονούνται από την νέα Αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης κ. Βασίλειος Μπάκος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για τις μέχρι τώρα δράσεις καθώς και την οικονομική διαχείριση του Ταμείου δίνοντας στοιχεία των πεπραγμένων, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας αναφέρθηκε στην καθυστέρηση της χρηματοδότησης από το Ταμείο Μολυβιάτη. Απαντώντας ο Περιφερειάρχης, σημείωσε ότι «είναι απαράδεκτο χρήματα τα οποία έχουν δοθεί για τους πληγέντες πυρόπληκτους να μην έχουν αποδοθεί ακόμα στους δικαιούχους. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι διατεθειμένη να διεκδικήσει την αναλογία της από το Ταμείο Μολυβιάτη ακόμα και μέσω των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων, και για το λόγο αυτό έχει ήδη σταλεί έγγραφο προς τους αρμόδιους φορείς».
Το μέλος του Δ.Σ. και εκπρόσωπος του Οργανισμού Εμπόρων και Βιοτεχνών Αρκαδίας κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος έκανε αναφορά στη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον επιχειρηματικό κόσμο και ζήτησε τη συνδρομή της αναφορικά με το συνέδριο καινοτομίας που θα γίνει στην Τρίπολη στις 7 και 8 Οκτωβρίου με αναφορά στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα καθώς και στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη Θερμοκοιτίδα Καινοτομίας στα κτίρια του ΟΕΒΑ.
Μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να συγκληθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το Δ.Σ. του Ινστιτούτου Μεταφοράς Τεχνολογίας προκειμένου να δοθούν νέες κατευθύνσεις για την ανάδειξή του και η Περιφέρεια Πελοποννήσου να συμμετάσχει στο συνέδριο καινοτομίας παρουσιάζοντας εκεί νέες δομές διαβούλευσης της καινοτομίας, με παροχή συγκεκριμένων στοιχείων και κατευθύνσεων.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ενεργοποίηση όλων των δομών στην κατεύθυνση της υγιούς επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας"