Πρόγραμμα εξυγίανσης για τους δήμους

17.9.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Σε υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού θα προχωρήσουν συνολικά 70-80 δήμοι, οι οποίοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα εξυγίανσης των ΟΤΑ που ανακοίνωσε επίσημα χθες ο αρμόδιος υπουργός κ. Χ. Καστανίδης και ο υφυπουργός κ. Π. Κουκουλόπουλος.
Ο υπ. Εσωτερικών Χ. Καστανίδης δήλωσε ότι δεν έχει τεθεί θέμα εργασιακής εφεδρείας για τους ΟΤΑ, το οποίο όμως θα ανακινηθεί εάν δεν ευοδωθούν οι μετατάξεις


Περίπου 10-15 δήμοι με μεγάλο χρέος θα ενταχθούν σε "σκληρό" πρόγραμμα εξυγίανσης, όπου θα πρέπει να περικόψουν δαπάνες παράλληλα με την υποχρεωτική μετάταξη του προσωπικού για τη μείωση του μισθολογικού κόστους. Στην υπουργική απόφαση για το οικονομικό πρόγραμμα των χρεωμένων ΟΤΑ που υπέγραψε ο κ. Καστανίδης, προβλέπονται ως μέτρα για τον ισοσκελισμό των προϋπολογισμών των δήμων και των περιφερειών -προκειμένου να μην επιβαρύνει την τοπική αυτοδιοίκηση το κρατικό έλλειμμα- τα εξής:

Ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεων των δήμων με νέα δάνεια μικρότερου επιτοκίου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠκΔ).
Διακανονισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες και κράτος με τμηματικές καταβολές.
Μείωση του μισθολογικού κόστους με μετατάξεις υπαλλήλων σε δημόσιες υπηρεσίες και ΟΤΑ.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, δεν έχει τεθεί θέμα εργασιακής εφεδρείας για τους ΟΤΑ, το οποίο όμως θα ανακινηθεί εάν δεν ευοδωθούν οι μετατάξεις. Επεσήμανε, δε, ότι όσοι δήμοι ενταχθούν σε πρόγραμμα εξυγίανσης θα πρέπει να προβούν σε υποχρεωτικές μετατάξεις του πλεονάζοντος προσωπικού.

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα εξυγίανσης κάθε ΟΤΑ που θα ενταχθεί σε καθεστώς οικονομικής εξυγίανσης θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα, στα οποία θα δεσμευτεί ο δήμος ή η περιφέρεια. Ρόλο συμβούλου θα διαδραματίσει το ΤΠκΔ, ενώ ορίστηκε Ελεγκτική Επιτροπή που θα ελέγχει και θα εγκρίνει τα προγράμματα εξυγίανσης ανά φορέα.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Πρόγραμμα εξυγίανσης για τους δήμους"