Νουαγιέ: «Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει»

17.9.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Δεν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα τόνισε σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Les Echos, ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Κριστιάν Νουαγιέ.
"Δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο. Αλλωστε και η ίδια η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να χρεοκοπήσει" είπε, τονίζοντας, παράλληλα, ότι εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο "οι συνέπειες σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, θα ήταν για την ίδια δραματικές".

Όπως δήλωσε, "κανείς, πλέον, δε θα την δάνειζε και αυτό για μεγάλο διάστημα" και πως "κάτι τέτοιο θα απαιτούσε διάφορες προσαρμογές που θα ήταν απότομες", αφού "η χώρα θα σταματούσε να πληρώνει τους λογαριασμούς της.Αυτό είναι κάτι που δεν το επιθυμεί κανένας", τόνισε ο Κριστιάν Νουαγιέ.

Επίσης ζητα ταχύτατη και πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου για την Ελλάδα. "Οι αγορές θα ησυχάσουν μόλις δουν ότι εκτελούνται οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και γι' αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί με το σχέδιο πορείας επί του οποίου έχει δεσμευτεί", τονίζει.

Όσον αφορά στο θέμα της έκθεσης των γαλλικών τραπεζών στο χρέος των περιφερειακών χωρών της ευρωζώνης, υπογραμμίζει τον περιορισμένο χαρακτήρα του κινδύνου.

"Ο κίνδυνος επί του ελληνικού χρέους" εξηγεί ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, "ανέρχεται σε 8 δισ. ευρώ για το σύνολο των γαλλικών τραπεζών, τη στιγμή που οι τράπεζες αυτές κατέγραψαν κέρδη ύψους 11 δισ. ευρώ, μόνο μέσα στο πρώτο εξάμηνο και όταν διαθέτουν 210 δισ. σε ίδια κεφάλαια".
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Νουαγιέ: «Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει»"