H π.Βουλευτής κα Αθηνά Κόρκα με αφορμή τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης δήλωσε:
«Με τις απειλές και τα διλλήματα της μη εκταμίευσης της 6ης δόσης, με τον εκβιασμό για επικείμενη χρεωκοπία της χώρας και στάσης πληρωμών η κυβέρνηση προχωρά σε νέα επώδυνα μέτρα.
Δεν εξηγεί όμως σε κανένα
-γιατί τα τελευταία δύο χρόνια παρά τις αλλεπάλληλες φοροεπιδρομές, παρά τις περικοπές του εισοδήματος (μείωση μισθών- συντάξεων), τις έκτακτες φορολογήσεις στο εισόδημα και το 6ο χαράτσι στα ακίνητα, παρά τις συνεχιζόμενες αυξήσεις στο ΦΠΑ σχεδόν κάθε τρίμηνο, δεν χτυπήθηκε ούτε η φοροδιαφυγή ούτε αυξηθήκαν τα έσοδα του κράτους.

-γιατί υπάρχει αναποτελεσματικότητα στην οικονομική πολιτική και δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι

-γιατί το έλλειμμα αυξάνει

-γιατί διογκώθηκε το χρέος


-γιατί έγινε πληθώρα νέων προσλήψεων στο δημόσιο τομέα το 2010 και ετοιμάζουν και νέες το 2011 με τις περιβόητες Μ.Κ.Ο.

- γιατί τα spreads από τις 130 μονάδες το 3ο τρίμηνο του 2009 αυξήθηκαν σήμερα πάνω από τις 2000 μονάδες.
Ενώ γνωρίζουν στην κυβέρνηση (και τα νούμερα τους το αποδεικνύουν καθημερινά) ότι τα δυσβάσταχτα και επίπονα μέτρα που έχουν λάβει δεν δίνουν λύση, το αντίθετο μάλιστα οδηγούν την οικονομία σε βαθιά ύφεση, με καθήλωση της επιχειρηματικότητας, με λουκέτα στα μαγαζιά, με αλματώδη αύξηση της ανεργίας και δυστυχία στα νοικοκυριά.
Η μόνη διέξοδος από την αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης περιλαμβάνεται στο υπεύθυνο και ρεαλιστικό πρόγραμμα της Ν.Δ. και απαιτεί «επανεκκίνηση της οικονομίας με τόνωση της αγοράς και της επιχειρηματικότητας και κοινωνική συνοχή» όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς.»
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Δήλωση της Αθ.ΚΟΡΚΑ για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης"