Ποια είναι τα έξτρα μέτρα που ζητούν
Δεν έχουν τέλος τα παζάρια, εντός και εκτός Ελλάδος για νέα μέτρα ώστε να κλειδώσει η 6η δόση αλλά και το νέο πακέτο βοήθειας προς την χώρα μας. Οι επικεφαλής της τρόικας ζητούν πρόσθετες παρεμβάσεις ύψους 6 δισ. ευρώ μέχρι το 2014 (3 δισ. περίπου για το 2013 και άλλα 3 δις για το 2014) για να δημιουργηθεί ένα μαξιλάρι ασφαλείας στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι της δημοσιονομικής προσαρμογής, είτε λόγω της παρατεταμένης ύφεσης, είτε λόγω των ελλείψεων στην λειτουργία κρατικού μηχανισμού.


Η τρόικα φέρεται να ζητεί ακόμη πρόσθετες παρεμβάσεις μέχρι το 2014, ενώ πιέζει για ακόμη χαμηλότερους κατώτατους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, ταχύτερες ιδιωτικοποιήσεις και περαιτέρω παρεμβάσεις στα κλειστά επαγγέλματα. Παράλληλα, η τρόικα απαιτεί να καθοριστούν σαφή χρονοδιαγράμματα και να εγκατασταθεί μηχανισμός παρακολούθησης για την υλοποίηση των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές θεωρούν ότι υπάρχουν ασάφειες στο φορολογικό και στις εκτιμήσεις για την απόδοση ορισμένων μέτρων, ενώ δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη τα πρόσθετα μέτρα της διετίας 2013-2014 ενώ πιέζουν για ακόμη χαμηλότερους κατώτατους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, ταχύτερες ιδιωτικοποιήσεις και περαιτέρω παρεμβάσεις στα κλειστά επαγγέλματα.

Η τρόικα ζητά την επιτάχυνση της πώλησης δημόσια ακίνητης περιουσίας ώστε, τόσο οι δανειστές μας, όσο και οι αγορές να αρχίσουν πείθονται ότι το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων θα υλοποιηθεί. Πάντως η λύση της μακροχρόνιας ενοικίασης δημόσιων ακινήτων βρίσκει αντίθετους τεχνοκράτες της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ που ζητούν πωλητήρια, εδώ και τώρα!

Οι επικεφαλής των δανειστών μας προειδοποιούν πως τα μέτρα του σχεδίου για τη «διάσωση» της Ελλάδας μπορεί να αποτύχουν εάν η Αθήνα δεν εφαρμόσει αυστηρότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Τελευταία γραμμή άμυνας που κρατά η κυβέρνηση είναι οι περικοπές μισθών και οι συμβάσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, θέμα στο οποίο όμως δεν αποκλείονται εξελίξεις εντός της εβδομάδας.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα"