Η κυβέρνηση της χρεοκοπίας

2.10.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Σε ελεύθερη πτώση οι δείκτες της οικονομίας
Η ραγδαία οικονομική και κοινωνική αποσύνθεση της χώρας πρωτόγνωρη, τουλάχιστον για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα, είναι το «έργο» που έχει αφήσει πίσω της η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη μέχρι τώρα θητεία της. Δεν υπάρχει τομέας της οικονομίας που να μη γνωρίζει βαθιά κρίση, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι προστίθενται κάθε μήνα στη λίστα της ανεργίας.


Σε έρευνα που παρουσιάζει σήμερα ο «Τύπος της Κυριακής», δύο χρόνια μετά τις εκλογές του 2009, αποκαλύπτεται η πτώση που σημειώνουν οι κλάδοι του λιανικού εμπορίου, των κατασκευών, του τουρισμού, της βιομηχανίας, του χρηματοπιστωτικού τομέα κλπ.

Η φτώχεια ακουμπά όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, οι δείκτες της εγκληματικότητας βρίσκονται στο «κόκκινο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και της Τράπεζας της Ελλάδος, οι λιανικές πωλήσεις έχουν σημειώσει πτώση 11,7% το 2011, η ανεργία έχει ανέβει στο 16,1% - και αυξάνεται , ενώ σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται το ΑΕΠ και οι επενδύσεις.

Το μόνο «φωτάκι στο τούνελ» είναι ο τομέας του τουρισμού. Οι αφίξεις αυξήθηκαν σημαντικά το 2011, αλλά όχι και τα κέρδη, καθώς πολλοί ξένοι τουρίστες επιλέγουν προγράμματα all inclusive, που δεν αποφέρουν έσοδα στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες του χώρου.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Η κυβέρνηση της χρεοκοπίας"