Εκτός της ρύθμισης θα μείνουν τα σώματα ασφαλείας και οι ένστολοι γενικότερα, καθώς και οι δικαστικοί. Σε πρώτη φάση, δηλαδή μέχρι το τέλος του έτους, εκτός θα παραμείνουν και οι εκπαιδευτικοί, ενώ εξετάζεται το θέμα των ιατρών και των διπλωματών.

Αλλεπάλληλες συσκέψεις πραγματοποιεί η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με υπηρεσιακούς παράγοντες, για το πολύπλοκο ζήτημα της «εργασιακής εφεδρείας» και όλα τα επί μέρους προβλήματα που ανακύπτουν, τόσο σχετικά με την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του κράτους, αλλά και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη των υπαλλήλων (ασφαλιστική, μισθολογική κλπ) που θα υπαχθούν στο νέο καθεστώς.

Από την «εργασιακή εφεδρεία» είναι σίγουρο ότι θα εξαιρεθούν ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων του Δημοσίου, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εκτός της ρύθμισης θα μείνουν τα σώματα ασφαλείας και οι ένστολοι γενικότερα, δεδομένου ότι κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα σε μικρές ηλικίες, πολύ κάτω των 60 ετών, όπως και οι δικαστικοί, καθώς υπάρχει μεγάλο έλλειμμα προσωπικού και είναι γνωστό το πρόβλημα με την καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης στη χώρα. Σε πρώτη φάση, δηλαδή μέχρι το τέλος του έτους, εκτός θα παραμείνουν και οι εκπαιδευτικοί, ενώ εξετάζονται το θέμα των ιατρών και των διπλωματών.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θεωρείται δύσκολο να μπουν στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς περισσότεροι από 20.000 που βρίσκονται κοντά στο δικαίωμα πλήρους σύνταξης, όπως αποφάσισε το πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς ήδη μέσα στο 2011 έχουν αποχωρήσει αυτοβούλως χιλιάδες υπάλληλοι.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση έχει καταλήξει ότι όσοι υπαχθούν στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς θα αμείβονται με το 60% των βασικών αποδοχών τους, για 12 ή 24 μήνες, προκειμένου να κατοχυρώσουν το δικαίωμα πλήρους σύνταξης. Μάλιστα, η αμοιβή τους θα υπολογιστεί με το νέο μισθολόγιο, προκειμένου να είναι μεγαλύτερη απ΄ όσο με το παλιό μισθολόγιο. Επιπλέον, όπως δήλωσε και ο κ. Ρέππας, θα έχουν ασφαλιστική κάλυψη καθ' όλη τη διάρκεια της «εργασιακής εφεδρείας», ενώ ταυτόχρονα αυτή δεν θα προσμετράται στον υπολογισμό του ύψους της σύνταξης, με αποτέλεσμα να μη την επηρεάσει αρνητικά.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ποιοι εξαιρούνται από την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο"