Άλλος ένας λόγος που θα θυμόμαστε τον Steve Jobs
Το καινοτόμο πνεύμα του και η τεχνολογική του «σφραγίδα» είναι δύο στοιχεία που θα συνοδεύουν το όνομα Steve Jobs ακόμα και μετά το θάνατο του συνιδρυτή της Apple.

Θα τον θυμόμαστε επίσης για πολλές αποστροφές του λόγου του καθώς μοιραζόταν με τον κόσμο άλλοτε τις εφευρέσεις του άλλοτε τις πιο μύχιες αγωνίες και σκέψεις του:

«Η γνώση ότι θα πεθάνω σύντομα είναι το σημαντικότερο εργαλείο που είχα ποτέ στα χέρια μου για να με βοηθήσει στις επιλογές της ζωής μου... Η διαρκής γνώση ότι θα πεθάνουμε είναι ο καλύτερος δρόμος για να αποφύγουμε την παγίδα να σκεφτόμαστε ότι έχουμε κάτι να χάσουμε. Είμαστε ήδη γυμνοί. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην ακολουθήσουμε τη φωνή της καρδιάς μας. Ο χρόνος σας είναι λίγος. Μην τον σπαταλάτε λοιπόν ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου.»

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του σε συνέδριο στο Stanford University το 2005 λίγο αφότου έμαθε ότι έπασχε από καρκίνο

«Πάντοτε σκεφτόμαστε σε ποιες νέες αγορές μπορούμε να διεισδύσουμε, αλλά μόνο λέγοντας όχι μπορούμε να επικεντρωθούμε σε πράγματα τα οποία είναι ουσιαστικά σημαντικά».
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό BUSINESS WEEK το 2004

«Ο λόγος που επέστρεψα στην Apple ήταν γιατί η εταιρεία είχε πέσει σε κώμα. Μου θύμιζε τη δεκαετία του '70 στο Detroit, που τα αμερικανικά αυτοκίνητα έμοιαζαν με σκάφη πάνω σε τροχούς».

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό FORTUNE MAGAZINE εξηγώντας γιατί δέχτηκε να επιστρέψει στην Apple

«Αυτές οι τεχνολογίες (αναφερόμενος στα οικιακά modems) μπορούν να επηρεάσουν βαθύτατα τη ζωή των ανθρώπων. Δεν τον υποτιμώ αυτό. Είναι, όμως, προβληματικό να βλέπουμε μονίμως τα πάντα υπό αυτό το νέο πρίσμα: ότι πρόκειται να αλλάξουν τα πάντα. Δεν είναι ανάγκη κάτι να αλλάξει τον κόσμο για να είναι σημαντικό».

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό WIRED το 1996 λίγο πριν ανακοινωθεί η επιστροφή του στην Apple.

«Νομίζω ότι δεν έχω ξαναδουλέψει τόσο σκληρά για κάτι. Η δημιουργία του Macintosh ήταν η πιο εντατική εμπειρία της ζωής μου. Σχεδόν όλοι όσοι δούλεψαν πάνω σ' αυτό, θα πουν το ίδιο. Στο τέλος κανείς δεν ήθελε να το βγάλει στην αγορά. Ξέραμε ότι μόλις φύγει από τα χέρια μας δεν θα είναι πια δικό μας».

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό PLAYBOY, ο Jobs μιλά για την ανακάλυψη που άλλαξε τα δεδομένα στο χώρο των personal computers, το Macintosh.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "«Ο χρόνος σας είναι λίγος, μην τον σπαταλάτε ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου»"