Συνάντηση Παπανδρέου-Σαρκοζί by Matsomenos

Συνάντηση διάρκειας 45 λεπτών, είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι με αντικείμενο τις οικονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη.


Ο Γιώργος Παπανδρέου σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και μάλιστα με κάθε κόστος

"Είχαμε με τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί μία πολύ καλή συζήτηση. Τόνισα ότι η Ελλάδα θα τηρήσει απολύτως τις δεσμεύσεις της, με οποιοδήποτε τίμημα και κόστος" είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι εμείς οι ίδιοι θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι κάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο να στείλει εμπειρογνώμονες για να ελέγξουν

"Κάλεσα τον πρόεδρο Νικολα Σαρκοζί να στείλει τους ειδικούς του για να παρακολουθήσουν τι κάνει η Ελλάδα" είπε ο πρωθυπουργός

Ο Γιώργος Παπανδρέου ευχαρίστησε τον Νικολά Σαρκοζί και τον γαλλικό λαό και τόνισε ότι με τη στήριξη τους θα φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα.

Σαρκοζί: "Υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε την Ελλάδα"

Ιδιαίτερα συναισθηματικός ήταν στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος δήλωσε αλληλέγγυος με την Ελλάδα.

"Έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Αποτυχία της Ελλάδας σημαίνει αποτυχία της Ευρώπης" είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαρκοζί παρά τις προσδοκίες και τη φημολογία δεν ανακοίνωσε κάποιο νέο σχέδιο και δήλωσε ότι θα επισκεφθεί τη Γερμανία με στόχο την επιτάχυνση της υλοποίησης των δεσμεύσεων της 21ης Ιουλίου.

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής τον Οκτώβριο

Με τις αγορές να παραμένουν νευρικές και τις πιέσεις προς το ευρώ να εντείνονται, οι ηγέτες της ευρωζώνης θα συναντηθούν εκτάκτως στις 18 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Reuters η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μια μέρα μετά τη Σύνοδο των αρχηγών κρατών των 27 μελών της ΕΕ, που προγραμματίζεται για τις 17 Οκτωβρίου.

Επί τάπητος θα τεθεί το ζήτημα της διακυβέρνησης της ευρωζώνης, το οποίο θα συζητηθεί νωρίτερα στο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Λουξεμβούργο.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Έλεγχο από Γάλλους ειδικούς ζήτησε ο πρωθυπουργός"