Καιρό μετά την υπουργοποίησή του και ενώ εμφανιζόταν πάντα διαλλακτικός ακόμα και με αυτούς που του επιτίθονταν, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης θα έβλεπε καμιά διακοσαριά απόστρατους αξιωματικούς να εισβάλουν στο Πεντάγωνο με διάθεση να προκαλέσουν και να διαμαρτυρηθούν για ένα θέμα ήσσονος σημασίας. Η υπουργική απόφαση που είχε πάρει πριν από μερικές ημέρες, να έχει δηλαδή ο εκάστοτε πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου Άμυνας άμεση επαφή με τα στελέχη του στρατού ανεξαρτήτως βαθμού, προκάλεσε την μήνιν των περισσότερων αποστράτων.

Οι ενώσεις αποστράτων από καιρό έχουν ταχθεί με σφοδρότητα εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής και ήταν επόμενο κάποια στιγμή να εκφραστούν με έργα. Αν και γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως αφ΄ενός στο υπουργείο Άμυνας τηρούνται οι αυστηροί κανόνες ενός στρατοπέδου και ότι η κίνηση μιας εισβολής μέσα σε αυτό πλήττει την εικόνα των ενόπλων δυνάμεων στο εξωτερικό, αυτοί εντούτοις αποφάσισαν να εισέλθουν.

Ο Πάνος Μπεγλίτης αντέδρασε για άλλη μια φορά ήπια, αφού καταλάβαινε πως όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του, έτσι και αυτός, θα αντιμετώπιζε κάποια στιγμή το θυμό των συμπολιτών του. Ο υπουργός Άμυνας επί χρόνια ανήκει στο στενό περιβάλλον του Παπανδρέου, ήταν εκπρόσωπος Τύπου στο Εξωτερικών επί Παπανδρέου, ενώ το όνομά του έχει ακουστεί πολλές φορές στο παρελθόν για την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Μια διαμαρτυρία στον Μπεγλίτη μεταφράζεται σε διαμαρτυρία στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Οι διαμαρτυρίες που αντιμετώπισε γνωρίζει καλά ότι εντάσσονται στο πλαίσιο τις κοινωνικής δυσαρέσκειας για τα οικονομικά μέτρα. Οι εν ενεργεία στρατιωτικοί δεν μπορούν να μιλήσουν λόγω θέσης. Όμως αν τους δινόταν το δικαίωμα πιθανώς να εξέπλητταν πολλούς, αφού σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους εκφράζουν την άποψη πως ο χώρος της Άμυνας πρέπει να προστατευτεί με κάθε τρόπο από τις κοινωνικές παρενέργειες λόγω μνημονίου.

Συγκεκριμένα υψηλόβαθμο στρατιωτικό στέλεχος το μεσημέρι της εισβολής στο Πεντάγωνο υποστήριζε πως «οι σεβαστοί απόστρατοι δεν χτυπούν τον γάιδαρο, αλλά το σαμάρι και την ώρα που η Τουρκία απειλεί ξανά με θερμό επεισόδιο είναι άστοχο να μετατρέπεται το στράτευμα σε σαμάρι!».
http://www.newsbomb.gr
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Π. Μπεγλίτης: Σάκος του μποξ για τους απόστρατους"