Μια Ελληνίδα στη λίστα του "Fortune"

9.10.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Την 10η θέση στην ετήσια έκθεση του περιοδικού "Fortune", στην κατηγορία "10 global women on the rise", κατέχει για πρώτη φορά μία Ελληνίδα, η Αγγελική Φράγκου, όπως αναφέρει ο "Εθνικός Κήρυκας".

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της "Navios", η κυρία Φράγκου, σύμφωνα με το "Fortune", παράτησε το 2004 τη θέση της στη Γουόλ Στριτ και σε λιγότερο από έναν χρόνο συγκέντρωσε 200 εκατομμύρια δολάρια και εξαγόρασε την ναυτιλιακή εταιρεία "Navios". Εισήλθε δυναμικά στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης, όταν ένα χρόνο μετά συγκέντρωσε 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.



Την περίοδο της κρίσης η Αγγελική Φράγκου κατάφερε να διατηρήσει τα μερίσματα προς τους μετόχους, επισημαίνει το "Fortune", την ίδια στιγμή που άλλες ναυτιλιακές εταιρείες υποχρεώθηκαν να προβούν σε τεράστιες περικοπές.

H πρώτη εταιρεία του Ομίλου που εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ήταν η Navios Maritime Holdings, με σύμβολο "NM" και ημέρα εισαγωγής την 22α Φεβρουαρίου 2007. Λίγο αργότερα, στις 13 Νοεμβρίου 2007 η Αγγελική Φράγκου χτύπησε το καμπανάκι για τη διαπραγμάτευση των μετοχών της Navios Maritime Partners με σύμβολο "ΝΜΜ".

Η Navios Maritime Acquisitions, είναι η νεότερη εταιρεία του Ομίλου, που εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στις 7 Ιουλίου του 2008, με το σύμβολο (NNA). Την ίδια χρονική περίοδο κατάφερε να εξασφαλίσει από τους επενδυτές το ποσό των 253 εκατομμυρίων δολαρίων.

H 46χρονη Αγγελική Φράγκου, διαθέτει σήμερα έναν υπερσύγχρονο στόλο, με 22 υπερωκεάνια πλοία, με μέσο όρο ηλικίας 7,7 ετών. Είναι κόρη του Καπετάν Νικολάου Φράγκου, του Καρδαμυλιώτη εφοπλιστή και ευεργέτη της γενέτειρας, που τίμησε πρόσφατα και ο Σύλλογος Καρδαμυλίων Νέας Υόρκης.

Η Αγγελική Φράγκου, τα επιτεύγματά της οποίας έχουν κεντρίσει πολλές φορές το ενδιαφέρον των αμερικανικών και διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, έχει τιμηθεί-μεταξύ άλλων-από τον Ναυτιλιακό Σύνδεσμο του Κονέκτικατ (The Connecticut Maritime Association), αποσπώντας τον τιμητικό τίτλο του Αρχιπλοιάρχου (Commodore Award), που απονεμήθηκε για πρώτη φορά σε γυναίκα.

Επίσης, ο Οργανισμός Ελληνο-αμερικανίδων Γυναικών, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και άλλοι ομογενειακοί φορείς συμπεριλαμβάνονται στο μακρύ κατάλογο των φορέων που έχουν αναγνωρίσει και βραβεύσει την προσφορά της.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Μια Ελληνίδα στη λίστα του "Fortune""