e-τακτοποίηση για τα αυθαίρετα

1.10.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Έως τις 30 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η τακτοποίηση αυθαιρέτων που ξεκινά ηλεκτρονικά την 1η Οκτωβρίου το πρωί και θα γίνεται με ευθύνη μηχανικού.

Οι δηλώσεις τακτοποίησης, που υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, γίνονται με βάση τον κωδικό του μηχανικού μέσω συστήματος που ενεργοποιείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.



Το υπουργείο Περιβάλλοντος ενόψει της ρύθμισης των αυθαιρέτων έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία και τον αριθμό των δόσεων ενώ δημιουργήθηκε τηλεφωνική γραμμή, στο 1522, για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Όσον αφορά τις δόσεις, για τις κατοικίες θα είναι 28 μηνιαίες ή 10 τριμηνιαίες και για ακίνητα άλλης χρήσης οι δόσεις θα είναι 34 μηνιαίες ή 12 τριμηνιαίες.

Η ηλεκτρονική αίτηση για τη ρύθμιση συμπληρώνεται και υποβάλλεται από τον μηχανικό ο οποίος λαμβάνει ένα κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής.

Πρώτη δόση στις 22 Δεκεμβρίου

Στη συνέχεια το παράβολο καταβάλλεται από τον ιδιοκτήτη του αυθαιρέτου σε συμβεβλημένες τράπεζες και ακολουθεί η πληρωμή των δόσεων του προστίμου, με την πρώτη δόση να έχει καταβληθεί έως τις 22 Δεκεμβρίου. Σε εφάπαξ εξόφληση γίνεται έκπτωση 20% εκτός κι αν η οφειλή είναι μικρότερη από 400 ευρώ οπότε θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 30 Δεκεμβρίου.

Τα παράβολα των προστίμων θα εισπράττονται από το Δημόσιο, ενώ τα πρόστιμα θα κατατίθενται υπέρ του Πράσινου Ταμείου του υπουργείου Περιβάλλοντος. Από τη ρύθμιση εξαιρούνται τα αυθαίρετα σε δασική έκταση.

Ο μηχανικός θα πρέπει εντός τεσσάρων μηνών να υποβάλλει ηλεκτρονικά όλες τις προβλεπόμενες μελέτες και εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία και έχει καταβληθεί το πρόστιμο ο μηχανικός θα λαμβάνει από το σύστημα μια "βεβαίωση ρύθμισης του αυθαιρέτου".

Σε ποσοστό 5% επί των αιτήσεων ρύθμισης θα γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "e-τακτοποίηση για τα αυθαίρετα"