Συνέντευξη Βυτινιώτη στην ΣΦΗΚΑ

17.8.09 Αναρτήθηκε από diogenis

Σε κάθε του συνέντευξη ο Χάρης Βυτινιώτης διαθέτει δύο μοναδικά προσόντα: το χαμόγελο και την αυθεντικότητα, που τον κάνει πολύ ανθρώπινο και φιλικό.
Και επειδή τον τελευταίο καιρό, ακούγονται πολλά που αφορούν εξελίξεις και πιθανές ανακατατάξεις στο αυτοδιοικητικό πεδίο του Δήμου Βέλου βρεθήκαμε στην ευχάριστη θέση να έχουμε όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματά μας.

Ερώτηση: Υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις στο Βέλο; Τι λέτε για το «θρυλικό» πλέον δίδυμο Βυτινιώτη-Λαμπρόπουλου και τις μεταξύ σας σχέσεις;
Χ. Βυτινιώτης: Δεν αποτέλεσα ποτέ δίδυμο, όπως λένε με τον κ. Λαμπρόπουλο, ούτε το συντήρησα! Αυτόνομα – αγωνιστικά δυναμικά, είχα και έχω πολιτική παρουσία με πρωτοβουλίες στο Βέλο, ανεξάρτητα με το όνομα του φερόμενου ως αντιπάλου μου, γιατί αντίπαλός μου είναι μόνο τα προβλήματα του Δήμου, για τα οποία έχω θέσεις και απόψεις που συγκρούονται πολλές φορές με εκείνες των αντιπάλων μου. Αν υπάρχει κάποιο δίδυμο υπάρχει!
Ερώτηση: Υπάρχει περίπτωση να παραιτηθείτε από την διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής;
Χ. Βυτινιώτης: Δεν διανοήθηκα ποτέ να εγκαταλείψω τον αγώνα για έναν καλύτερο Δήμο. Τούτη η Δημοτική Αρχή και τα αδιέξοδά της έφεραν στον τόπο μας την πρωτιά του τελευταίου. Ο Δήμος ασφυκτιά από την υπερχρέωση, τα ακριβά Δημοτικά τέλη, την αδιαφάνεια, την αναποτελεσματικότητα, τις χαμένες ευκαιρίες και χρηματοδοτήσεις.
Ερώτηση: Ποιος νομίζετε ότι είναι το κλειδί των εξελίξεων στο Βέλο;
Χ. Βυτινιώτης: Πρώτα απ’ όλα σ’ αυτή την φάση η ρήξη με το παρελθόν είναι και αναγκαία και μονόδρομος. Στο όνομα της όποιας ανανέωσης θα παραχθούν νέες φυγόκεντρες τάσεις και η νέα ευκαιρία θα γίνει μια νέα χαμένη προσπάθεια. Σύντομη αλλά σαφής κάθε απάντηση – δήλωση του πρώην Δημάρχου Βέλου και με μηνύματα προς κάθε αποδέκτη.

Σχόλια δικά μας
για τον Δήμο Βέλου
Συνομιλήσαμε με φίλους και αντιπάλους των κ. Λαμπρόπουλου και Χ. Βυτινιώτη.
Πράγματι υπάρχει μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις στον Δήμο που αφορούν τις υποψηφιότητες και τις φημολογούμενες ανατροπές- ανανεώσεις, αφού ο Θ. Λαμπρόπουλος με την στήριξη του Κορινθοκράτορα μάλλον θα επιλέξει τον δρόμο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Διάδοχος του κ. Λαμπρόπουλου θα είναι ένας εκ των δύο συνεργατών του ο κ. Λέκκας ή ο κ. Λιάκος με επικρατέστερο τον πρώτο! Εκείνο όμως που προκαλεί εντύπωση δεν είναι η φυσιολογική διαδοχή του κ. Λαμπρόπουλου, ζήτημα που αφορά την παράταξη του, αλλά καθ’ όπως λέγεται η εμπλοκή του νυν Δημάρχου και στην ανανέωση και διαμόρφωση του ψηφοδελτίου της αντιπάλου παράταξης!!!!
Ακούγεται το όνομα δημοτικού συμβούλου «ιστορικής προέλευσης» που επιθυμεί κεντρικό πολιτικό ρόλο. Φαίνεται όμως ξεκάθαρα ότι έχει επιλέξει την ρήξη με τον αρχηγό της παράταξης του (Βυτινιώτης) ελπίζοντας έτσι, στην συσπεί ρωση πολλών μη ψηφοφόρων μέχρι σήμερα της παράταξης, οι όποιοι όμως βάζουν τους όρους τους. Αυτήν την υποψηφιότητα (αντίπαλη!) λέγεται ότι προωθεί ο κ. Λαμπρόπουλος, υποσχόμενος «απεγκλωβισμό» προσωπικών του ψηφοφόρων αρκεί να εκτοπισθεί ο έμπειρος Χ. Βυτινιώτης! Η άποψή μας είναι σύμφωνα με όσα ακούγονται «ένθεν και εκείθεν». Πως το παιγνίδι φαίνεται να είναι «στημένο» υπέρ του κ. Λαμπρόπουλου (που αν υπάρχει δόση αλήθειας) τότε εξασφαλίζει μια ασφαλή εξέλιξη για τον ίδιο αλλά και για τον Δήμο.
Διότι στην περίπτωση εκλογής του διαδόχου του, θα υπάρχει μία ανώδυνη διαδοχή. Στην δεύτερη περίπτωση, δηλ. της εκλογής του Δημοτικού Συμβούλου της αντιπάλου παράταξης την οποίαν και «προωθεί» θα υπάρξει μία χαλαρή έως και μηδενική διάθεση για έλεγχο και έρευνα των «τυχόν» πολιτικών ευθυνών του στον Δήμο.
Είναι η λύση του: «μ’ ένα σμπάρο» λύση προσφιλής στην χώρα μας!
Άλλωστε δεν θεωρείται σίγουρο ότι η παρουσία του Χ. Βυτινιώτη στο πολιτικό σκηνικό, θα φέρει διάσπαση. Και αν συμβεί, ποιόν ωφελεί και ποιος την επιδιώκει;
Κλείνοντας θεωρώ (απ’ όσα άκουσα) ότι η ηγετική προσωπικότητα που θα αντικαταστήσει τον Χ. Βυτινιώτη, θα πρέπει να έχει αναδειχθεί μέσα από τους προσωπικούς του αυτοδιοικητικούς αγώνες και την δική του «αυτόνομη» πολιτική παρουσία και όχι μέσα από την ιστορικότητα του ονόματος που φέρει!

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Συνέντευξη Βυτινιώτη στην ΣΦΗΚΑ"