Το Ξυλόκαστρο στη Γερμανία

24.12.09 Αναρτήθηκε από diogenis
(Σπύρος Γκάρος)

Μετά από την επίσκεψη των 10 μαθητών του 2ου γυμνασίου με τους δυο καθηγητές κα. Χριστίνα Ράλλη και κ. Γιάννη Αντωνόπουλο, από τις 22 μέχρι 30 Νοέμβρίου, έξι ημέρες αργότερα στις 4 Δεκεμβρίου έφτασε αεροπορικώς μέσω Μονάχου μία αντιπροσωπία Ξηλοκαστρίτες, αποτελούμενη από το δήμαρχο κ. Αντώνη Κλαδούχο και τη σύζυγό του Μαίρη, όπως επίσης τους δημοτικούς συμβούλους, κ.κ. Διονύση Λογοθέτη, Δημήτρη Ψαράκη και Περικλή Μενούνο, που παρέμειναν μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.
Αυτοί ήταν προσκεκλημένοι από τον α΄ δήμαρχο της αδελφής πόλης Φυρτ Dr. Thomas Jung, να επισκεφτούν την πόλη και να απολαύσουν για λίγες ημέρες τις γραφικές και πανέμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές της Φύρτ και του γειτονικής Νυρεμβέργης. Να σκεφτεί κανείς ότι αυτές τις ημέρες πλημμυρίζουν τη Νυρεμβέργη πάνω από 2,2 εκατομμύρια τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα πάρα πολλοί Γιαπωνέζοι. Βέβαια μέσα σ’ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα δεν περιορίστηκαν οι επισκέπτες μόνο στις εκδηλώσεις αυτών των ημερών, αλλά τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν την πράσινη ανάπτυξη, πως οι Γερμανοί μέσω της μοντέρνας τεχνολογίας εκμεταλλεύονται τον ήλιο, το μεθάνιο και άλλες φυσικές πηγές ενέργειας. Εδώ θα πρέπει να τονίσω, ιδιαίτερα ο δήμος της Φυρτ είναι ο μεγάλος ηλιακός δήμος στην Βαυαρία και ο τρίτος σ’ όλη τη Γερμανία. Είναι ενδιαφέρον πως οι Γερμανοί παρ’ όλο ότι δεν έχουν τόσο πολύ ήλιο, όπως εμείς, εντούτοις με την τέχνη των φωτοβολταϊκών παράγουν ενέργεια και ρεύμα, το οποίο μάλιστα το εμπορεύονται.
Όπως η ομάδα των μαθητών το ίδιο και οι αντιπρόσωποι από το Ξυλόκαστρο έμειναν έκπληκτοι από την υποδοχή και τη φιλοξενία των γερμανικών αρχών και της γερμανικής κοινωνίας όπου κι αν ξεναγήθηκαν.
Δύο ωραίες εκδρομές έδωσαν την ευκαιρία οι μαθητές να γνωρίσουν το Επισκοπάτο της Βαμβέργης αυτή τη παγκοσμίως γνωστή γραφική πόλη.
Ο δήμαρχος Κλαδούχος και οι αντιπρόσωποι του Ξυλόκαστρου, φιλοξενούμενοι από το γερμανικό σύλλογο «Φίλοι του Ξυλόκαστρου» με τους Γερμανούς καθηγητές, τους γνωστούς στο Ξυλόκαστρο, κ.κ Δρ. Χέρμπερτ Μάγιερχοφερ και Γκύντερ Χόφμαν, ταξίδεψαν λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα από τη Φυρτ (110 χλμ.) στην πόλη Ρέγκενσμπουργκ, παλιά και γραφική πόλη, στην οποία, λίγο πιο έξω από το κέντρο της, κυλάει φαρδύς πλατύς ο ποταμός Δούναβης με τις τεράστιες γέφυρες.
Μία ιδιαίτερη ανάμνηση για όσους την επισκέπτονται.
Γενικά αυτές οι ανταλλαγές επισκέψεων δίνουν την ευκαιρία να έρθουν οι Ευρωπαίοι μεταξύ τους πιο κοντά να γνωριστούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώμες για να οικοδομήσουν έναν κοινό ευρωπαϊκό πολιτισμό.
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Response to "Το Ξυλόκαστρο στη Γερμανία"

  1. Ανώνυμος Said,

    ... και που να ήξερε τι τον περιμένε 3 μέρες μετά το ταξίδι του (11/12). Εδώ ο κόσμος καίγοταν κι ο Δήμαρχος ταξίδευε, αλλά καλά εκάνε αφού λογικά θα ήταν τσάμπα. Όσο για τον τίτλο, δεν ήταν "Το Ξυλόκαστρο στη Γερμάνια", αλλά ο Δήμαρχος με 2-3 φίλους του, οπότε άκυρος ο τίτλος αφού το Ξυλόκαστρο ...έχει ξεχάσει προ πολλού πως είναι τα ταξίδια.-

    Posted on 24 Δεκεμβρίου 2009 στις 12:28 μ.μ.

     
  2. Ανώνυμος Said,

    ... και που να ήξερε τι τον περιμένε 3 μέρες μετά το ταξίδι του (11/12). Εδώ ο κόσμος καίγοταν κι ο Δήμαρχος ταξίδευε, αλλά καλά εκάνε αφού λογικά θα ήταν τσάμπα. Όσο για τον τίτλο, δεν ήταν "Το Ξυλόκαστρο στη Γερμάνια", αλλά ο Δήμαρχος με 2-3 φίλους του, οπότε άκυρος ο τίτλος αφού το Ξυλόκαστρο ...έχει ξεχάσει προ πολλού πως είναι τα ταξίδια.-

    Posted on 24 Δεκεμβρίου 2009 στις 12:29 μ.μ.