Το πρώτο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κορίνθου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στον Φλοίσβο Κορίνθου, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις! Και τις δύο ημέρες πέρασαν πάνω από 1000 άτομα από το χώρο του φεστιβάλ, ντόπιοι και μετανάστες που μένουν στην Κορινθία.
Συζητήσαμε, τραγουδήσαμε, χορέψαμε, παίξαμε κρίκετ, φάγαμε και ήπιαμε μαζί!
Η μεγάλη συμμετοχή των Κορινθίων και ειδικά των νέων συνέβαλε καθοριστικά στην προσπάθεια όλων μας να χτίσουμε γέφυρες πολιτισμού, φιλίας και επικοινωνίας μεταξύ μας, ως αναχώματα απέναντι στη βαρβαρότητα του ρατσισμού και της κάθε μορφής διάκρισης και αποκλεισμού.


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Στάθη Δρογώση, τους Στίγμα 90 και όλους τους καλλιτέχνες που αφιλοκερδώς συμμετείχαν και στήριξαν αυτή τη μεγάλη γιορτή! Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε την αλβανική και πακιστανική κοινότητα της Κορίνθου για τη σημαντική συμβολή τους σε αυτό το διήμερο. Και φυσικά τους δεκάδες εθελοντές/τριες που βοήθησαν με κάθε τρόπο, όσους στήριξαν το φεστιβάλ οικονομικά αλλά και συνολικά τους πολίτες της Κορίνθου που αγκάλιασαν το φεστιβάλ .
Η υπόσχεση που δώσαμε είναι πως αυτή είναι μόνο η αρχή: σύντομα θα ξεκινήσει να λειτουργεί και σχολείο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για μετανάστες. Όσοι προσπαθούν να μας στρέψουν τον ένα ενάντια στον άλλο ας ξέρουν ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους! Δε θα επιτρέψουμε στην ξενοφοβία και το μίσος να ρίξουν το σκοτάδι τους πάνω στην πόλη της Κορίνθου. Με όπλο μας την αλληλεγγύη προχωράμε ενωμένοι!
Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κορινθίας
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "1ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κορίνθου – Ένα διήμερο πολιτισμού, αντίστασης & αλληλεγγύης που ξεπέρασε τις !"