Στην αντεπίθεση ο Μπεγλίτης για τις δηλώσεις Ερντογάν

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses

Απαράδεκτες από κάθε πλευρά χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει.

«Πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σκύψουν και να αναλύσουν αυτές τις δηλώσεις, οι οποίες δείχνουν ότι για τον Τούρκο Πρωθυπουργό, παρά τα επικοινωνιακά παίγνια, τα πρόσφατα και τα παρελθόντα, ένα ισχύει: ότι δεν θέλουν να λύσουν το Κυπριακό», επεσήμανε ο κ. Μπεγλίτης, ο οποίος, ολοκλήρωσε τη συνάντηση του στην Κύπρο με συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Αναφερόμενος στην επέτειο των 37 ετών από την τουρκική εισβολή 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή από τα τουρκικά στρατεύματα ενός σημαντικού τμήματος της κυπριακής επικράτειας, ο κ. Μπεγλίτης είπε πως, «πέρα από τα λόγια, η ευθύνη και το ηθικό χρέος είναι μεγάλα, να συνεχίσουμε όχι απλά να θυμόμαστε, αλλά να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, για να αποτρέψουμε τις επώδυνες συνέπειες αυτής της εισβολής και αυτής της κατοχής».

«Άρα, λοιπόν το χρέος μας είναι να αναζητήσουμε λύση, όχι την οποιαδήποτε λύση με οποιοδήποτε περιεχόμενο, αλλά μια λύση στο πλαίσιο του ΟΗΕ και με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λύση που θα επανενώσει το νησί και θα επανενώσει Ελληνοκυπρίους κα Τουρκοκυπρίους, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς συμβιβασμούς που είναι πέρα από τις αντοχές του ευρύτερου Ελληνισμού», ανέφερε.

Ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι πρέπει να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο το θέμα των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής, «πρέπει, και εμείς από την πλευρά μας, η ελληνική κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, να βλέπουμε συνεχώς, όπου και αν βρισκόμαστε, το ζήτημα της παράνομης παρουσίας των κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο και να δείχνουμε πάντα ποιος είναι ο υπεύθυνος και ποιος έχει την ευθύνη από τη μιαν πλευρά και ποιος έχει την πολιτική βούληση από την άλλη για να λύσει το Κυπριακό».

Ο υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι δίπλα στον κυπριακό Ελληνισμό, σε αυτή τη δύσκολη και τραγική συγκυρία μετά το δυστύχημα στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» και θα συμβάλει έτσι ώστε να επουλωθούν το συντομότερο δυνατό οι πληγές στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της Κύπρου, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που και η ίδια αντιμετωπίζει αυτή τη χρονική περίοδο.

Read more...

Αύριο βράδυ όλα θα είναι διαφορετικά στην Ελλάδα...

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses

Το κείμενο αυτό δεν στηρίζεται σε καμία αποκλειστική πληροφόρηση ή ενημέρωση.
Είναι απλά μία ερμηνεία που έχει τον χαρακτήρα της διαίσθησης.

Ισως επειδή ξέρουμε όσο λίγοι το παλιό ΠΑΣΟΚ και μπορούμε να ερμηνεύουμε τα σημάδια του.
Αύριο οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αντιμετωπίσουν έναν άλλο και εντελώς διαφορετικό Γιώργο Παπανδρέου.

Ενα Παπανδρέου που έχοντας και την απόλυτη στήριξη των Αμερικάνων πάει στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής με άλλο αέρα και άλλη πολιτική πλέον στο μυαλό του.
Ο πρωθυπουργός έχει μπροστά του μία ιστορική προσωπική πρόκληση και θα την αρπάξει.
Αν δεν πάρει οριστική λύση απο την Μέρκελ θεωρούμε δεδομένο οτι θα τινάξει το παιχνίδι στον αέρα.
Δεν έχει πλέον να χάσει τίποτα.
Δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο να τρέχει πίσω απο το χρέος και τα παιχνίδια των Γερμανών με το ευρώ..

Ετσι δεν μπορεί να κυβερνήσει και μοιραία οδηγεί το ΠΑΣΟΚ σε συντριβή και η χώρα πάει σε όλο και μεγαλύτερη ανασφάλεια...

Δεν έχει πλέον να χάσει τίποτα. Απεναντίας αν αντιδράσει και μάλιστα Παπανδρεϊκά μέσα σε λίγες ώρες θα αναστρέψει και το πολιτικό κλίμα αλλά και την προσωπική του πολιτική πορεία.
Αύριο ή παίρνει λύση για 30 χρόνια και καρδίζει και το πολιτικό παιχνίδι ή γίνεται ήρωας..!

Ηδη ο Καρατζαφέρης που έχει και μυαλό είναι και έμπειρος το έχει προαναγγείλει απο χθές..!
Στον εκβιασμό των Γερμανών που θέλουν την δική τους Ευρώπη και τον νότο στο περιθώριο θα παίξει το μεγάλο χαρτί της διάλυσης του ευρώ...

Είναι απλό. Αντί να μας σπάσουν τα νεύρα οι Γερμανοί και να μας έχουν για χρόνια ομήρους ο Παπανδρέου θα επιλέξει την ηρωϊκή έξοδο..!!
Μία έξοδο που τον ξαναβάζει με επικυρίαρχο ρόλο στο παιχνίδι και θα συσπειρώσει σε ελάχιστο χρόνο το ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα.

Η αντιπολίτευση θα περιοριστεί σε ρόλο θεατή γιατί όλα τα κόμματα κάθε μέρα ζητούν να μην γίνει καν η προσπάθεια σωτηρίας και πιέζουν τον Παπανδρέου να αρνηθεί το μνημόνιο...
Αλλά και οι Ευρωπαίοι δεν θα μπορούν να το πούν το παραμικρό γιατί αυτός με αίμα κυριολεκτικά και με διάλυση της Αθήνας πέρασε το μεσοπρόθεσμο..!

Η εκτιμησή μας είναι οτι τώρα είναι η ώρα του Παπανδρέου...
Στις επόμενες 24 ώρες θα είναι όλα διαφορετικά στην χώρα...

Ακόμα και αν δεν σωθούμε θα έχει δοθεί το σύνθημα της νέας εθνικής προσπάθειας.....

Αυτή την φορά είπαμε με την καθοδήγηση και των φοβισμένων Αμερικανών ο Παπανδρέου και θα βγάλει το πιστόλι και θα σηκώσει τον κόκορα...!!!

Αύριο βράδυ όλα θα είναι διαφορετικά στην Ελλάδα...

Γιάννης Λάμπρου

Read more...

Ο Πνευματικός στηρίζει τους ταξιτζήδες της Κορίνθου

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses
Ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός ταυτίστηκε με τους ταξιτζήδες της Κορίνθου.

Το προεδρείο τον επισκέφθηκε στο γραφείο του και τον ενημέρωσε.

Είναι χαρακτηριστική η φράση του δημάρχου η οποία λέει οτι κάνει λαθεμένους χειρισμούς η κυβέρνηση και έχει σημασία που ακούγεται απο τα χείλη του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ:



Read more...

Καταψήφισα την πρόταση Τατούλη με πλήρη επίγνωση

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses
ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ:
Εχουν δίκιο οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων και καταψήφισα την πρόταση του περιφερειάρχη με πλήρη επίγνωση.

Στηρίζω απόλυτα του πολίτες που έχουν δίκιο και πρέπει να μην δοθεί η άδεια για τα χημικά.

Οργισμένος ο Νίκος Πετρόπουλος μιλά στην κάμερα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ:


Read more...

Γύρισαν τα τεφτέρια στην αγορά της Κορίνθου

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses
Δραματική λέει είναι η κατάσταση στην αγορά της Κορίνθου...

Ακόμα και οι επιταγές θα χαθούν απο την αγορά..ενώ επιστρέφουν τα τεφτέρια..
Αποκαλυτπικός ο Δήμος Λάσκας

ΔΕΙΤΕ ΤΟ:


Read more...

Δεν πήραμε την απάντηση Παπαφωτίου

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses

Το μεσημέρι πήραμε ένα μαιλ για λογαριασμό του κ.Παπαφωτίου.

Το μαίλ είχε πρόβλημα και δεν άνοιγε έτσι δεν διαβάσαμε οτι μας απαντούσε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης.

Το είδαμε σε άλλα μπλογκ πριν λίγο.

Θα το αναρτήσουμε αύριο και φυσικά θα απαντήσουμε για το όψιμο ενδιαφέρον..
Ελπίζουμε βεβαίως να υπάρχει και απάντηση στον δήμαρχο Κορινθίων Αλέκο Πνευματικό που το χαρακτηρίζει....
"Γκουαντανάμο" της Κορινθίας..!!!


Αύριο λοιπόν και η θέση του κ.Παπαφωτίου αλλά και μερικές δικές μας χρήσιμες παρατηρήσεις..!

Read more...

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ: Να κάνει τον σταυρό του ο Ανδριανάκος που δεν κατέβηκα..!

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses
Σκληρή ήταν η απάντηση του πρ. Δημάρχου Νεμέας Κ. Καλατζή στην πρόσφατη «μομφή» που εξαπέλυσε ο Δήμαρχος της περιοχής Ε. Ανδριανάκος αναφερόμενος στην απολογισμό του 2010 και των πρώτων μηνών του 2011, κατά του πρώην Δημάρχου λέγοντας ότι απουσίασε ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Απαντώντας ο κ. Καλατζής δήλωσε:
«Αν θέλουν να κάνω απολογισμό του έργου μου, θα το κάνω. Κράτησα τη Νεμέα αυτόνομο Δήμο, εντάχθηκαν δρόμοι και έργα της περιοχής, βρίσκεται ήδη στην περιφέρεια προς έγκριση ο Πολεοδομικός Σχεδιασμός και άλλα πολλά τα οποία θα αναφέρω λεπτομερώς σε επόμενη ανακοίνωσή μου. Καλά θα κάνει λοιπόν ο κ. Ανδριανάκος, να μη μέμφεται την απουσία μου από τον πρόσφατο απολογισμό. Να χαίρεται μόνο, για την απουσία μου από τις τελευταίες Δημοτικές εκλογές, γιατί αν δεν υπήρχε αυτή, (η απουσία), ο ίδιος δεν θα γινόταν ποτέ Δήμαρχος στη Νεμέα!».

Read more...

Επίσκεψη Δέδε σε Παραδείσι, Γονούσα, Λαλιώτη

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2011, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γ. Δέδες, επισκέφτηκε τα χωριά Παραδείσι, Γονούσα και Λαλιώτη του Δήμου Σικυωνίων, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Σικυωνίων, κ. Σ. Σταματόπουλο και τον Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Α. Παπαγγελόπουλο. Η επίσκεψη αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο των επισκέψεων του Αντιπεριφερειάρχη σε Δήμους και χωριά του νομού, προκειμένου να συζητήσει με τους πολίτες, να ενημερώσει για τα πεπραγμένα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και να προωθηθούν λύσεις σε θέματα που τους απασχολούν.

Στο Παραδείσι και τη Γονούσα, ο Αντιπεριφερειάρχης, ανέπτυξε στους κατοίκους, τον τρόπο με τον οποίο η Περιφερειακή ηγεσία διαχειρίζεται το έργο του φράγματος του Ασωπού και τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό πως η πλειοψηφία των καλλιεργητών των δύο χωριών παραχώρησε τα αναγκαία τμήματα γης, ακόμη και πριν την καταβολή της αποζημίωσής τους, για να ξεκινήσουν άμεσα τα μηχανήματα τις πρώτες εργασίες για την κατασκευή του φράγματος.

Στις διαδοχικές συζητήσεις του Αντιπεριφερειάρχη με τους κατοίκους, κατά κύριο λόγο αναπτύχθηκε και το θέμα της περαιτέρω ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως σκοπός της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, δεν είναι μόνο η άρδευση των καλλιεργειών και η εξέταση της δυνατότητας για οικιακή κατανάλωση του νερού που θα συγκρατείται στον ταμιευτήρα του φράγματος, αλλά και η δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, που θα αναβαθμίσει οικονομικά και τουριστικά τη γύρω περιοχή με επίκεντρο το φράγμα του Ασωπού.

Τέλος, κυρίαρχη αναφορά έγινε στο σημαντικό οδικό άξονα Κιάτο – Νεμέα και στο γενικότερο δίκτυο οδοποιίας γύρω από το φράγμα, για το οποίο έχουν πραγματοποιηθεί προσωπικές συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη με τους Δημάρχους Σικυωνίων, Νεμέας και Βέλου-Βόχας, με σκοπό τη δημιουργία αλληλοσυμπληρούμενων τεχνικών προγραμμάτων τόσο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, όσο και των Δήμων για τη μελέτη και την κατασκευή νέων δικτύων και την αναβάθμιση των υπαρχόντων.

Η επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη ολοκληρώθηκε στο Λαλιώτη, με τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις εορτασμού του Προφήτη Ηλία.

Read more...

Ρε πάμε καλά; Η γυναίκα αυτή έχει δύο αιδοία;

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses
H Hazel Jones, η γυναίκα με τοδιπλό αιδοίο τα λέει όλα.. Πως οταν τα έχεις δύο διπλασιάζονται τα προβλήματα αλλά διπλασιάζεται και η απόλαυση!

“Uterus didelphys” μοιάζει με όνομα μυθικού τέρατος που ζει σε μαγεμένα δάση αλλά στην πραγματικότητα είναι ο ιατρικός όρος για τον «διπλό κόλπο» ή όπως πολύ υπερήφανα τον χαρακτήριζει η Hazel Jones «στον έναν άλλος ένας δώρο»!
Δύο αιδοία απίστευτο έ;

Η κατάσταση “uterus didelphys” συναντάται σε 3.000 γυναίκες και μία από αυτές είναι η Hazel. Τι ακριβώς συμβαίνει; Οι σάλπιγγες σε αυτές τις γυναίκες οδηγούν σε ξεχωριστή μήτρα, χωρισμένη στη μέση από ένα κομμάτι σάρκας. Και ενώ οι περισσότερες γυναίκες που έχουν δύο μήτρες δεν το ξέρουν καν, αφού δεν φαίνεται εξωτερικά, στην περίπτωση της Hazel αυτό φαίνεται σχεδόν ολοκάθαρα καθώς έχει δύο «εισόδους».

Είναι κάτι που συμβαίνει μία στο εκατομμύριο!

«Εχω δύο τρύπες», λέει η Hazel «μία στα αριστερά και μία στα δεξιά. Μοιάζουν σαν το σύμβολο του γιν-γιάνγκ. Το κόμματι της σάρκας που τις χωρίζει φαίνεται περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με τη στάση του κορμιού μου. Μερικές φορές κρύβεται από τα χείλη του αιδοίου μου και άλλες φορές φαίνεται ολοκάθαρα!»

Η Huzel δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα μέχρι τα 14 της όταν της δημιουργήθηκαν προβλήματα με την περίοδό της.
«Προσπαθούσα να χρησιμοποιήσω ταμπόν αλλά δεν λειτουργούσαν πάντα σωστά. Το συζήτησα με μία συμμαθήτριά μου και την ρώτησα αν είχε πότε πρόβλημα με το σε ποιά τρύπα θα βάλει το ταμπόν. Εμεινε κόκκαλο αφού νόμιζε ότι μπορεί να βάζω τα ταμπόν στον πισινό μου».


Σήμερα η Huzel έχει βρει λύση στο πρόβλημα αλλά τότε η αντίδραση της φιλενάδας της, την έκανε να μην ξαναμιλήσει για το θέμα για χρόνια.

Στα 18 της, το θέμα του διπλού αιδοίου ξαναήρθε στην επιφάνεια, αυτή τη φορά από το γκόμενό της. Βρισκόντουσαν στα προκαταρκτικά όταν εκείνος άγγιξε το δερματάκι που χώριζε τα αιδοία και τι ρώτησε «τι στο καλό είναι αυτο;»
«Δεν ήξερα για τι πράγμα μιλούσε.

Δεν είχα τη συνήθεια να εξετάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και τις φορές που είχα κοιτάξει το αιδοίο μου δεν είχα με κάτι να το συγκρίνω.Δεν έδινα σημασία στο μουνί της γυναίκας όταν έβλεπα πορνό, ούτε η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο σχολείο ήταν της προκοπής. Ετσι δεν ήξερα πως έπρεπε να δείχνει το όργανό μου.»

Ο γκόμενος της, της έδειξε το αιδοίο της και είπε: «Εχεις ένα κομμάτι στη μέση που τα άλλα κορίτσια δεν έχουν.»
Το ζευγάρι έκανε σεξ για δύο χρόνια και της είπε ότι είχε παρατηρήσει και παλιότερα πως το αιδοίο της ήταν παράξενο αλλά δεν ήξερε πως να της το φέρει. Φυσικά η Hazelφρίκαρε.

«Ετρεξα στο μπάνιο, κλαίγοντας και άρπαξα έναν καθρέφτη. Κοίταξα καλά το αιδοίο μου και πρόσεξα το κομματάκι που το χώριζε. Πανικόβλητη φώναξα τη μητέρα μου και ύστερα τη θεία μου που δούλευε σε νοσοκομείο, η οποία μου έκλεισε ένα ραντεβού στο γυναικολόγο. Ο γιατρός την εξέτασε και της εξήγησε την κατάσταση.

«Νόμιζα ότι ήταν ένα κακογουστο αστείο και είχα πάθει σοκ.» Οταν καταλάγιασε το πράγμα η Hazel άρχισε να σκέφτεται μπας και ήταν παρθένα από το ένα της αιδοίο.


"Ειχα ματώσει αρκετά τις πρώτες φορές που έκανα σεξ έτσι μάλλον ο πρώτος μου θα πρέπει να είχε σπάσει και τους δύο παρθενικούς υμένες."

Η Hazel μετά άρχισε να σκέφτεται το ενδεχόμενο της επέμβασης αλλά και αυτή είχε τα ρίσκα της. Πάραλληλα η θεραπεία απαιτούσε να χώνει κάθε μέρα μέσα της ένα ιατρικό ομοιωμα πέους.

Και δεν φτάνουν όλα αυτά τα θέματα που είχε η Hazel, έπρεπε να αντιμετωπίσει και το γκόμενό της που μόνο υποστηρικτικός δεν ήταν. Εφτασε στο σημείο να της φορτώσει κάθε σεξουαλικό πρόβλημα που είχαν και να της πει ότι το σώμα της ήταν ελαττωματικό.

«Εκατσα μαζί του πολύ καιρό γιατί ντρεπόμουν για τον εαυτό μου. Αλλά ύστερα από δύο χρόνια κατάλαβα πως δεν έπρεπε να καθόμαι σε μία χάλια σχέση μόνο και μόνο επειδή είχα δύο αιδοία.»

Οσο για το θέμα της επέμβασης η Hazel το ξεπέρασε. «Είμαι διαφορετική, αλλά δεν είμαι ελαττωματική, δεν πιστεύω ότι κάτι πρέπει να διορθώσω, ούτε να βάλω νυστέρι μέσα μου αν δεν είναι εντελώς απαραίτητο.

Το μόνο που απασχολούσε την Hazel ήταν αν μπορούσε να κάνει παιδιά. Δεν είχε πάρει οριστική απάντηση από το γιατρό της έτσι όταν είδε ένα πρόγραμμα στην τηλεόραση με θέμα τα διάφορα προβλήματα του σώματος αποφάσισε να συμμετέχει.

Οι παραγωγοί του προγράμματος της κανόνισαν ραντεβού με τους εξπέρ γιατρούς για το θέμα και εκείνοι της απάντησαν πως θα μπορούσε να κάνει παιδί απλά στη γέννα θα κάνει καισαρική. Επίσης θα προσέχει πολύ όταν κάνει σεξ την περίοδο της εγκυμοσύνης γιατί μπορεί να μείνει εγκυος σε δεύτερο παιδί ταυτόχρονα. Αν κάνει κόρη δεν είναι σίγουρο ότι θα κληρονομήσει και εκείνη αυτήν την κατάσταση.

Πάντως η Hazel έκατσε και το έψαξε το θέμα: «Η αδελφή της προγιαγιάς μου είχε δύο αιδοία και ο παππούς μου είχε τρία αρχίδια, έτσι μάλλον ήταν γραφτο να βγω και εγώ με ένα όμορφο διπλό αιδοίο.»


Τώρα η Hazel είναι πολύ ερωτευμένη και μάλιστα ο νέος της σύντροφος, ο Riki λατρεύει το διπλό της αιδοίο. «Ο Riki πάντα μπαίνει μέσα μου από την αριστερή πλευρά του, κάτι που εμένα με βολεύει μια χαρά αφού αυτό ειναι και το πιό ευαίσθητο από τα δύο. Το κομματάκι που τα χωρίζει παλιά μου προξενούσε πολύ πόνο.

Αλλα τώρα πιά δεν έχω αυτό το πρόβλημα καθώς έμαθα τεχνικές για να το κουμαντάρω. Ετσι είμαι πιό άνετη και πιό καυ_ωμένη όταν κανω σεξ.»

Οσον αφορά την αίσθηση που έχει ο άντρας κάνοντας σεξ μαζί της ο Riki υποστηρίζει πως το αιδοίο της Hazel είναι πολύ πιο σφιχτό σε σχέση με άλλων γυναικών λόγο της ιδιομορφίας του.

Πάντως ο κόσμος που έχει μάθει το μυστικό της Hazel ενδιαφέρεται για πιό kinky πράγματα καθώς πολλοί τη ρωτάνε αν μπορεί να βάλει μέσα της δύο πέη ταυτόχρονα,πράγμα όμως που δεν γίνεται...
Πηγή: santosight.blogspot.com

Read more...

Ο πρόεδρος της τοπικής ΝΔ Κιάτου καταγγέλει τον Σταματόπουλο!

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses
“Η νέα αρχιτεκτονική διαμορφώνει, λοιπόν, τις κατάλληλες θεσμικές υποδοχές και για τον σταδιακό λειτουργικό εκσυγχρονισμό, την υιοθέτηση πρωτοποριακών μεθόδων και εργαλείων διοίκησης και προσφοράς υπηρεσιών, την ευρύτατη δυνατή αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, μιας ολόκληρης δέσμης μέτρων και πρωτοβουλιών που θα «απογειώσουν» τη δημόσια διοίκηση της χώρας μας, φέρνοντας την στην πρώτη γραμμή των διοικητικών καινοτομιών της εποχής μας.”
(Από αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης»).

Με αυτήν την πεποίθηση της «απογείωσης» της δημόσιας διοίκησης, η κυβέρνηση Παπανδρέου προχώρησε σε μια διοικητική μεταρρύθμιση χωρίς σχεδιασμό και κυρίως χωρίς την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για την εύρυθμη λειτουργία της. Οι συνενώσεις δήμων «κόφτηκαν και ράφτηκαν» στα μέτρα 2-3 παραγόντων της κάθε περιοχής, χωρίς την προηγούμενη διαβούλευση των τοπικών κοινωνιών.
Ειδικότερα για το δήμο μας, το νέο δήμο Σικυωνίων, η νέα δημοτική αρχή από την στιγμή που εξελέγη δεν έχει δώσει ούτε ένα δείγμα γραφής ότι προχωρά στην ανάπτυξη του νέου δήμου με βάση τις δυνατότητες που αυτός έχει.

Μια απλή βόλτα στην πόλη του Κιάτου, την πόλη μας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κορινθίας, φτάνει για να διαπιστώσει κανείς το μέγεθος της αποσύνθεσης και της αδιαφορίας.
Τα πεζοδρόμια της πόλης είναι άκρως επικίνδυνα για τους πεζούς! Καθημερινά καταστηματάρχες και έμποροι μεταφέρουν κόσμο στο Κέντρο Υγείας του Κιάτου επειδή σκοντάφτουν και χτυπούν στα κατεστραμμένα πεζοδρόμια. Ο δήμαρχος όμως κωφεύει! Γιατί κύριε Σταματόπουλε δεν φτιάχνεται τα πεζοδρόμια; Λεφτά υπάρχουν για το έργο αυτό καθώς επί δημαρχίας Τσουλούφα και εγκρίθηκε το κονδύλι και δημοπρατήθηκε το έργο! Γιατί λοιπόν καθυστερείτε;

Άλλο πρόβλημα μεγάλο είναι η εγκατάλειψη του παραλιακού μετώπου. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δαπανήθηκαν για την προβλήτα για ελλιμενισμό σκαφών και για να χαίρονται οι πολίτες την βόλτα τους με τις οικογένειές τους. Αντ’αυτού όμως έχει καταντήσει κατάλυμα αλλοδαπών και αθιγγάνων, μετατρέποντας το σε εστία μόλυνσης με αποτέλεσμα οι πολίτες να φοβούνται και να αποφεύγουν να κατέβουν μέχρι την προβλήτα. Παρόλο που σαν Πρόεδρος της Τοπικής οργάνωσης Ν.Δ. Δήμου Σικυωνίων έχω καταφύγει τόσο στον Λιμενάρχη Κορίνθου όσο και στην τοπική προϊσταμένη λιμενική αρχή, τα αιτήματά μας αγνοούνται! Τι έχει κάνει η νέα δημοτική αρχή γι’αυτό; Δυστυχώς τίποτα!!

Όσο για την κατάσταση στους πεζοδρόμους του Κιάτου, μια βόλτα είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς την παρακμή που υπάρχει. Παντού πλανόδιοι πωλητές, οι περισσότεροι παράνομοι μετανάστες, οι πολίτες και οι καταστηματάρχες αγανακτισμένοι και η αστυνομία απούσα! Τι κάνει ο δήμαρχος γι’αυτό; Δυστυχώς τίποτα για ακόμα μια φορά!!
Ο δήμος Σικυωνίων είναι ένα τρανό παράδειγμα ότι ο «Καλλικράτης» ήταν αποτυχημένος εξ’αρχής λόγω προχειρότητας!
Η απραξία και ίσως η ανικανότητα της νέας δημοτικής αρχής κάνει τα προβλήματα ακόμα πιο έντονα!
Ο δήμαρχος αμελεί το Κιάτο και δεν έρχεται σε επαφή με τον κόσμο!

Το Κιάτο είναι πόλη που μπορεί και της αξίζει να έχει ένα μέλλον καλύτερο από αυτό που προδιαγράφεται με την νέα δημοτική αρχή!
Εμείς θα αγωνιστούμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να είμαστε απέναντι στην απραξία και την ανικανότητα γιατί η πόλη μας μπορεί να είναι πρότυπο ανάπτυξης!

Ο Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Δήμου Σικυωνίων
Ευθύμιος Βαρλάς

Read more...

Αύριο ή τα παίρνει όλα και δικαιώνεται ή...άστα καλύτερα..!

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε καθοριστικής σημασίας για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους και για την αποφυγή της μετάδοσής της στην Ιταλία και την Ισπανία τη Σύνοδο Κορυφής, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη.

"Οι αγορές λένε ουσιαστικά, αυτό που λέω και εγώ: Ότι η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί, αλλά δεν θα είναι σε θέση να φέρει το βάρος όλης της Ευρώπης και των άλλων προβλημάτων που έχει η Ευρώπη", τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε για την ευρύτερη διάσταση της κρίσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως "πρέπει να εξετάσουμε τα ευρύτερα ζητήματα. Αν τα spreads αυξηθούν στην Ιταλία και την Ισπανία, αυτό δεν πρόκειται να το λύσει η Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας τις δικές της ανεπάρκειες".

"Έχουμε κάνει και κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να θέσουμε σε τάξη τα του οίκου μας", είπε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε:

"Υπάρχουν συγκεκριμένα συστημικά προβλήματα στο ευρώ - όπου έχουμε ένα κοινό νόμισμα αλλά διαφορετικές πολιτικές δανεισμού και φορολογικής πολιτικής και διαφορετικές ανταγωνιστικότητες των οικονομιών μας - τα οποία πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε".

Αναφορικά με τα ευρωομόλογα, την έκδοση των οποίων έχει υποστηρίξει, ο πρωθυπουργός είπε ότι θα δημιουργούσαν "ένα αίσθημα ασφάλειας".

Ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει "άμεσο ενδιαφέρον" των ΗΠΑ για την επίλυση του προβλήματος χρέους της Ευρώπης και ότι η εμπειρία τους από την κρίση χρέους στη Λατινική Αμερική και η συμμετοχή τους στο ΔΝΤ μπορεί να βοηθήσουν την Ευρώπη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Τηλεφωνική επικοινωνία με Μπιλ Κλίντον

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρώην Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λίγα λεπτά πριν από την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, όπου θα πάρει μέρος στην αυριανή σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης, ενώ σήμερα το απόγευμα θα έχει και διμερείς συναντήσεις.

Σημειώνεται ότι το τηλεφώνημα του κ. Κλίντον έγινε λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη στην Ελλάδα της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και συζύγου του πρώην Προέδρου Χίλαρι Κλίντον.

Όπως έλεγαν αρμόδιες πηγές κατά την επικοινωνία συζήτησαν τα τρέχοντα θέματα και κυρίως για την οικονομική κρίση, που αποτελεί και το μείζον θέμα.

Ο κ. Κλίντον συμμερίσθηκε την άποψη του κ. Παπανδρέου ότι πρέπει στην αυριανή Σύνοδο να υπάρξει λύση και εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και στις θυσίες του ελληνικού λαού, για την έξοδο από την κρίση.


Παπανδρέου σε ΕΕ: "Λύση εδώ και τώρα" by fon1972

Read more...

Επιασαν 55χρονο στο Λουτράκι με χασίς..!

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses


Συνελήφθη, χθές το απόγευμα, στο Λουτράκι , από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 53χρονος Ελληνας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών κατέλαβαν τον 53χρονο την ώρα που προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες από άγνωστο άτομο το οποίο αντιλαμβανόμενο την παρουσία Αστυνομικών τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σε έρευνα που έγινε στον 53χρονο βρέθηκε να έχει μία (1) αυτοσχέδια νάιλον σακούλα που περιείχε ποσότητα κάνναβης 55 γραμμαρίων.

0 53χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ αναζητείται το άγνωστο άτομο το οποίο διέφυγε της σύλληψης.

Read more...

17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού & Τραγουδιού στη Βόχα

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Πνευματική Στέγη" Ζευγολατιού πραγματοποιεί το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού & Τραγουδιού, το Σάββατο και την Κυριακή 30 & 31 Ιουλίου 2011 και ώρα 21.30, στην πλατεία δημοτικού σχολείου Ζευγολατιού.
Το Σάββατο 30 Ιουλίου συμμετέχουν μεγαλύτερα χορευτικά απ’όλη την Ελλάδα.
Την Κυριακή 31 Ιουλίου συμμετέχουν ελληνικά χορευτικά και οι χώρες Αρμενία, Ταϋλάνδη, Σλοβακία.
Οι ανωτέρω εκδηλώσεις έχουν σχέση με το ανθρώπινο πνεύμα και την ανθρώπινη δημιουργία και αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά μας και τον πολιτισμό των άλλων Λαών.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Read more...

Η.....Σέξυ γραμματέαs !!!!! (video)

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses

Η.....Σέξυ γραμματέαs !!!!!



Read more...

Ηθελε και μασάζ ο Κορίνθιος παράγοντας..!

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses
Το βασανισμένο και κουρασμένο κορμί του παρέδωσε στα μαγικά χέρια του μασέρ ο σημαντικός παράγοντας της Κορινθίας..(οικονομικο-πολιτικο-κοινωνικός)

Ο παράγοντας πρόσφατα πήγε διακοπές με φίλους του και ένοιωσε την ανάγκη να χαλαρώσει απο τους εξαντλητικούς ρυθμούς της καθημερινοτητάς του.

Ετσι ανακάλυψε ένας μασέρ που υπήρχε στην παραλία και του ζήτησε να τον βοηθήσει στην χαλάρωση..!

Την φωτογραφία μας την έστειλε ένας απο τους φίλους του με την λεζάντα:

"Εδώ ο κόσμος χάνεται και αυτός...κάνει μασάζ"....

Είναι δύσκολο να βρείτε ποιός είναι...!!!!

Read more...

Havana Loca ακούστε αυτό το υπέροχο κομμάτι..!

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses

Ο φίλος μας Πάνος Παπαελευθερίου που είναι ο ιδιοκτήτης του διάσημου πλέον Cariocas στον Σχίνο μας έστειλε ένα εξαιρετικό δροσιστικό αλλά και υπέροχο νέο κομμάτι.

Είναι το Havana Loca απο το συγκρότημα A des Potes

-- Havana Loca
Στίχοι -- μουσική: a des potes & friends σκηνοθεσία: Φίλιππος Μπουραϊμης έπαιξαν : Δρόσος Σκυλλάς , κρουστά Φίλιππος Μπουραϊμης , κόντρα μπάσο Νίκος Ζαμπάς ,…


Read more...

EΡΕΥΝΑ: Τα String προκαλούν ημικρανίες!

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses
Αν αντιμετωπίζετε διάφορα μυοσκελετικά ή και γυναικολογικά προβλήματα που δεν βρίσκετε την αιτία τους, θα πρέπει να ψάξετε στο... σώμα σας και ιδιαιτέρα να κοιτάξετε στον καθρέφτη σας.

“ Αν φοράτε string κιλότακι, τότε πολύ πιθανόν έχετε βρει την αιτία του προβλήματος σας.”....
Ναι, το string που αποτελεί την πιο σημαντική ανακάλυψη του 20ου αιώνα στο χώρο των εσωρούχων για την γυναίκα λόγω του μικρού μεγέθους του, που επιτρέπει την χρήση του χωρίς να διαγράφεται κάτω από οποιοδήποτε ρούχο όσο στενό ή διαφανές και αν είναι, απειλεί την υγεία σας.
Αυτό το trendy αξεσουάρ όλων των σύγχρονων κοριτσιών και γυναικών, προκαλεί έναν ιδιότυπο μηχανισμό τραυματισμού στο σώμα με πολλές παρενέργειες.
Η θεωρία για τον μηχανισμό της βλάβης
Υπάρχουν δυο διαφορετικοί μηχανισμοί, που ενεργοποιούνται από την παρατεταμένη χρήση των εσωρούχων string. Ο ένας αφορά, αυτόν που προκαλεί τα γυναικολογικά προβλήματα και ο άλλος αυτόν που προκαλεί τα μυοσκελετικά και άλλα. Στην πρώτη περίπτωση, οι έρευνες έδειξαν ότι το στενό string κατά την χρήση του, τρίβεται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, με αποτέλεσμα να μην προστατεύει και να τραυματίζει την περιγεννητική περιοχή -αφού λόγω του μικρού σχήματος ουσιαστικά δεν την καλύπτει- και να δημιουργεί εστίες μόλυνσης που συντελούν στην ανάπτυξη διαφόρων μικροβίων και λοιμώξεων, όπως οι μύκητες, η τριχομονάδα και άλλα.
Στην περίπτωση των μυοσκελετικών προβλημάτων, ο μηχανισμός που προκαλεί τις βλάβες αφορά την τριβή της λωρίδας υφάσματος του string στον κόκκυγα. Έτσι, ο κόκκυγας τραυματίζεται από την τριβή της στενής λωρίδας πάνω του και στην προσπάθεια του να προστατευθεί στρίβει προς τα μέσα σαν κοχλίας με αποτέλεσμα την παραμόρφωση του ή στρίβει προς τα δεξιά ή αριστερά πιέζοντάς τον σαν την μύτη μιας βελόνας μέσα στους γλουτιαίους μύες, δημιουργώντας ανισορροπία στην περιοχή. Ο κόκκυγας διαθέτει πολλές νευρικές απολήξεις, οι οποίες δέχονται συνεχώς ερεθίσματα από την τριβή του στενού υφάσματος στην περιοχή, με αποτέλεσμα να υπερφορτώνεται το δίκτυο του νευρικού συστήματος και να προκαλεί πόνους και εντάσεις όχι μόνο στην περιοχή του κόκκυγα αλλά και σε πολλά άλλα σημεία του σώματος που επηρεάζονται έντονα από το νευρικό σύστημα, όπως το κεφάλι.

Σε έρευνες που έγιναν από Αυστραλούς και Αμερικανούς επιστήμονες, παρατηρήθηκε ότι γυναίκες που φορούσαν string κιλοτάκι αρκετές ώρες την μέρα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, παρουσίαζαν επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις της περιοχής των γεννητικών οργάνων, ενώ σε άλλες γυναίκες παρατηρήθηκε ότι παρουσίαζαν πόνους στην περιοχή του κόκκυγα, πόνους στην μέση και την πλάτη ακόμη και ενοχλήσεις στον αυχένα, πονοκεφάλους και ημικρανίες. Nα σημειωθεί ότι, τα συμπτώματα εμφανίζονταν ακόμα και σε κορίτσια των 14-15 ετών. Τα συμπτώματα ήταν πιο τακτικά και πιο έντονα στις γυναίκες που είχαν κάνει μακροχρόνια χρήση του string. Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι, στις γυναίκες που δεν είχαν κάνει μακροχρόνια χρήση, οι λοιμώξεις και τα συμπτώματα στο σώμα τους υποχωρούσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα από την διακοπή της χρήσης του, ενώ σε αυτές που έκαναν μακροχρόνια χρήση, τα μυοσκελετικά προβλήματα παρέμεναν και μετά την διακοπή της χρήσης του, αφού οι βλάβες είχαν γίνει μόνιμες. Κάποιες μάλιστα, χρειάστηκε να κάνουν μικροεπεμβάσεις, αφού είχαν παρουσιάσει κύστη κόκκυγος ή συρίγγιο.

Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που έχουν τους παραπάνω πόνους ή συμπτώματα που δεν υποχωρούν, πρέπει να απευθυνθείτε στο φυσικοθεραπευτή σας, ο οποίος θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα. Μια θεραπευτική μέθοδος που μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα ακόμη και να αντιστρέψει τον μηχανισμό της βλάβης, είναι η μέθοδος Bowtech. Η μέθοδος αυτή έχει έρθει μόλις πριν λίγα χρόνια από την Αυστραλία και αποτελείται από μια σειρά ήπιων κινήσεων-πάνω στο σώμα- μεταξύ των οποίων μεσολαβούν διαλείμματα λίγων λεπτών. Πηγαίνοντας μόνο μια φορά την εβδομάδα, θα χρειασθείτε μόλις μερικές συνεδρίες για να βοηθηθείτε. Πραγματικά θα απολαύσετε κάθε συνεδρία, αφού εκτός από τη θεραπεία, θα χαλαρώσετε κιόλας. Είναι μια μέθοδος που έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα σας, επαναφέροντας στο σώμα σας την αρμονία και την ισορροπία που έχει διαταραχθεί.

Πώς καταλαβαίνετε ότι κινδυνεύετε
Ανοίξτε την γκαρνταρόμπα σας και κοιτάξατε αν κατακλύζεται από string κιλοτάκια. Αν ναι, τότε είστε υποψήφια για να αποκτήσετε τα παραπάνω προβλήματα. Αν ήδη έχετε κάποια από τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν, τότε πρέπει να αρχίσετε να λαμβάνετε μέτρα.

Μέτρα προστασίας
1. Αν θέλετε να συνεχίσετε να το φοράτε, προτιμήστε string από βαμβακερά υφάσματα και όχι συνθετικά.
2. Μειώστε τις ώρες και τις μέρες τις εβδομάδας που χρησιμοποιείτε string. Περιορίστε το σε κάποιες περιπτώσεις που η ενδυματολογία σας το απαιτεί -στενό ή διαφανές ρούχο- ή κάποια ειδική περίσταση όπως δεξίωση, κάποια έξοδο για γεύμα ή νυχτερινή έξοδο.
3. Μην χρησιμοποιείτε string καθημερινώς στην εργασία, ιδιαιτέρα αν δουλεύετε πολλές ώρες καθίστη, διότι αυξάνει την πιθανότητα να τραυματίσετε τον κόκκυγα.
4. Μην κοιμάστε με το string. Στην διάρκεια του ύπνου, το σώμα μας περιστρέφεται πολλές φορές με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να τραυματιστεί η περιοχή όσο και την ημέρα. Μπορεί ακόμα και να μειώσει την ποιότητα του ύπνου σας.
5. Αποφεύγετε την χρήση του σε περιπτώσεις έντονης δραστηριότητας, όπως το γυμναστήριο. Μπορεί να σας ικανοποιεί το αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά αυξάνετε πολύ την τριβή και την πίεση στην περιοχή.
6. Αν εμφανίζετε συμπτώματα που θα μπορούσαν να προκληθούν από την χρήση του string, διακόψτε για ένα χρονικό διάστημα την χρήση του.
7. Αν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν, ζητήστε όσο πιο γρήγορα μπορείτε την βοήθεια ενός φυσικοθεραπευτή για την αντιμετώπιση των πόνων σας, αποφεύγοντας να μονιμοποιηθούν οι βλάβες.

Read more...

Καλά η γυναίκα και νεκρούς ανασταίνει...!

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses
Καύσωνας στην Κόρινθο..

Πάμε στην παραλία και που ξέρεις μπορεί να είμαστε τυχεροί
μπορεί να έχουμε κάποια τέτοια έκπληξη..

Απολαύστε το βίντεο...!


Read more...

Ο πορνοστάρ και οι κατσίκες

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses
Στη σύλληψη του διάσημου πορνοστάρ Raul Armenteros προχώρησαν οι αρχές μετά από έλεγχο που διενήργησαν στο φορτηγάκι του. Θα περίμενε κανείς να τον πιάσουν στα πράσα με γυμνές γυναίκες να κάνει έρωτα μέσα στο πασίγνωστο φορτηγάκι του...
και όμως άλλη ήταν η κατηγορία για τον διάσιμο πορνοστάρ Raul Armenteros- "Ramon".

Ο διάσημος πορνοστάρ του Bus Bang συνελήφθη από την αστυνομία με ένα άλλο άτομο, τον James Arroyo, την περασμένη εβδομάδα από την αστυνομία του Μαϊάμι όταν σε έλεγχο ανακάλυψαν ότι στο φορτηγάκι του βρισκόντουσαν 22 ζώα σε άθλια κατάσταση!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί όταν μετά από έλεγχο ρουτίνας ανακάλυψαν στοιβαγμένα στο πίσω μέρος του μίνι μπας οκτώ κοκόρια, τέσσερις κότες, τέσσερα περιστέρια, τέσσερις κατσίκες και μία πάπια.

Το περιστατικό έγινε γνωστό όταν η αστυνομία μετά από τηλεφώνημα κατοίκων άνοιξε το παρκαρισμένο αυτοκίνητο του Ramon.
Αρχικά φοβόντουσαν ότι εκεί βρισκόταν κάποιο μωρό το οποίο έκλαιγε, ωστόσο όταν παραβίασαν την πόρτα βρήκαν τα ζώα.

"Οι τέσσερις κατσίκες ήταν δεμένες με πλαστικές σακούλες" αναφέρει αξιωματικός της αστυνομίας στο CBS και πρόσθεσε "μια από αυτές είχε είδη πεθάνει".
Μια ώρα αργότερα οι ο Ramon και ο φίλος του πιάστηκαν από την αστυνομία επ' αυτοφώρω την ώρα που πήγαιναν να πάρουν το φορτηγό. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 110.000 δολάρια.

Πηγή: http://www.kamikazi.gr/2011/07/blog-post_7591.html#ixzz1SdoQgzZh

Read more...

Η ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης το Σάββατο στο Βραχάτι!

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses
Η ορχήστρα «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» θα δώσει συναυλία στην παραλία Βραχατίου

το ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011, ΩΡΑ 21:00

Η μεγάλη γιορτή για τα 86 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Στις 29 Ιουλίου ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μίκης του πανελληνίου και της οικουμένης, συμπληρώνει ογδόντα έξι χρόνια ζωής. Στις 29 Ιουλίου του 1925 γεννήθηκε στη Χίο από πατέρα Κρητικό και μητέρα Σμυρνιά. Τραγούδια αγαπημένα, τραγούδια λατρεμένα, από την υπέροχη και απύθμενη δεξαμενή της πολύτιμης και ανυπολόγιστης προσφοράς του, φορτισμένα με μνήμες.
Η μοναδική αυτή εκδήλωση, εκδήλωση σεβασμού και αγάπης συνάμα, είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει σπάνιες στιγμές συγκίνησης και ενθουσιασμού σε όσους θελήσουν να παρευρεθούν και να συνεορτάσουν τα ογδοηκοστά έκτα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη.

Στη γιορταστική εκδήλωση μαζί με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα πάρουν μέρος οι :
Σοφία Παπάζογλου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Παναγιώτης Πετράκης,
Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ


ΧΟΡΗΓΟΙ
ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ΕΛΛΑΣ, AVIN,
INTERAMERICAN.

Read more...

Και εμείς με την Παραγουάη..είμαστε..!

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses

Με τέτοια θέλγητρα και εμείς με την Παραγουάη είμαστε..

Η μοναδική οπαδός της ομάδας της Αμερικής μας έπεισε με την μία...


Read more...

Ο π.Γιάννης έκανε τον "μυθικό γάμο" στα Ισθμια

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses

Με κουμπάρες την Ελεονώρα Μελέτη αλλά και τη Βάγια Λαλιά παντρεύτηκαν το απόγευμα της Κυριακής, ο Πάνος Καλλίτσης και η αγαπημένη του Έλενα Χριστοπούλου, στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στα Ίσθμια, κοντά στο Λουτράκι!
Το νυφικό της Έλενας Χριστοπούλου είναι δημιουργία της Λένα Κατσανίδου. Πάντως τόσο η νύφη, όσο και η Ελεονώρα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακές...Ενώ ο γαμπρός επέλεξε να μην φορέσει κοστούμι!
Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν η Δούκισσα Νομικού, η Εύη Αδάμ, η Υβόννη Μπόσνιακ, η Χριστίνα Στεφανίδη, η Νόνη Δούνια και Μιχάλης Μουρούτσος με την γυναίκα του, Αναστασία Περάκη.

Το γάμο τέλεσε ο π. Ιωάννης Δελημπαλτάς ο οποίος έκανε την διαφορά αφου είναι γνωστό ότι μπορεί να χειριστεί με μοναδικό τρόπο τους ντόπιους αλλά και Αθηναίους celebrities και τον εμπιστεύονται άπαντες..!


Read more...

Θρήνος στο χωριό Άγιος Βασίλειος Κορινθίας

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses
Θρήνος στο χωριό Άγιος Βασίλειος Κορινθίας . Ένας 26 χρόνος βρέθηκε νεκρός μέσα στο χωράφι του Πυροβολημένο στο κεφάλι.

Tο τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου διερευνά την υπόθεση...

Read more...

Επεισόδια στα διόδια του Καλαμακίου στον Ισθμό της Κορίνθου !

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses
Οι ιδιοκτήτες οδηγοί ταξί, όπως φαίνεται, εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και η κατάσταση τείνει πλέον να γίνει ανεξέλεγκτη…

Εξήντα ταξί, αυτή τη στιγμή, έχουν καταλάβει τα διόδια του Καλαμακίου στον Ισθμό και σημειώνονται μικροεντάσεις με τους διερχομένους οδηγούς.

Την ίδια ώρα, 500 περίπου οδηγοί ταξί έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Μεταφορών στη Μεσογείων και διαμαρτύρονται για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους…

Read more...

Τι μπορείτε να δείτε στο Ξυλόκαστρο

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses

Πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Ξυλοκάστρου

Παρασκευή 22 Ιουλίου 9.00μ.μ. - Θέατρο Βασ. Γεωργιάδης

Οι “μαγικές σβούρες” παρουσιάζουν την παιδική θεατρική παράσταση του Δημήτρη Αδάμη
«ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΝΙΛΣ ΧΟΛΓΚΕΡΣΟΝ». Είσοδος 12€
Παρασκευή 22 Ιουλίου 9.00μ.μ. – Προαύλιο Γυμνασίου Δερβενίου
Εκδήλωση του ΚΑΠΗ Δερβενίου με ζωντανή μουσική και έκθεση χειροποίητων κατασκευών
Είσοδος ελεύθερη
Σάββατο 23 Ιουλίου 9.00μ.μ. - Θέατρο Βασ. Γεωργιάδης
Η σχολή χορού της κας. Τζένης Κούτρη – Καββέτσου παρουσιάζει στην ετήσια χορευτική της βραδιά τους μαθητές της σχολής και ομάδα επαγγελματιών χορευτών.
Είσοδος 6€
Κυριακή 24 Ιουλίου 9μ.μ. - Μικρό θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου
Η θεατρική ομάδα του Πνευματικού Κέντρου Ξυλοκάστρου παρουσιάζει το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, «Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΠΑΛΩΜΑΤΟΥ», σε σκηνοθεσία Κώστα Αγγελίδη.
Είσοδος ελεύθερη
Κυριακή 24 Ιουλίου 9.30μ.μ. – Πλατεία Αγίου Βλασίου
Συναυλία – αφιέρωμα στον συμπατριώτη μας στιχουργό ΗΛΙΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ. Τραγουδούν: Ζαχαρίας Καρούνης, Ντένια Κουρούση, Αντιγόνη Μπούνα. Στο μπουζούκι ο σολίστ Χρήστος Κωνσταντίνου.
Επιμέλεια ορχήστρας Γιώργος Παυλάκος.
Είσοδος ελεύθερη
Κυριακή 24 Ιουλίου 7.45μ.μ. – 8.45μ.μ. – Ανοιχτό Θέατρο Βασ. Γεωργιάδης
Το “Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών” παρουσιάζει την “Αργοναυτική Εκστρατεία” σε δραματοποιημένη αφήγηση από τον Γιώργο Ευγενικό, για παιδιά άνω των 10 ετών και ενήλικες
Είσοδος : παιδικό 3€ &ενήλικες 5€
Δευτέρα 25 Ιουλίου 9μ.μ. – Ανοιχτό Θέατρο Βασ. Γεωργιάδης
Η χορωδία του Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου παρουσιάζει ένα μουσικό πρόγραμμα με λαϊκά & παραδοσιακά τραγούδια υπό την διεύθυνση της μαέστρου κας Μάρας Χατζηαποστόλου. Συμμετέχει και η ορχήστρα ποικίλης μουσικής της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ξυλοκάστρου.
Είσοδος ελεύθερη

Read more...

Ε. Μελέτη: Πιο σέξι από ποτέ για μπάνιο στο Λουτράκι!

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses
Μ' αυτά που κάνει θα μας... τρελάνει στο τέλος η Ελεονώρα! Ειδικά αυτό το δίχρωμο "brazilian" μαγιό της ήταν όλα τα λεφτά και ο φακός που το κατέγραψε πρέπει να "ζαλίστηκε" κι αυτός! Πραγματικά πολύ σέξι...


Μία μέρα πριν γίνει κουμπάρα η Ελεονώρα Μελέτη απόλαυσε το ζεστό Σάββατο του Ιουλίου σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Λουτράκι, όπου διέμενε από το βράδυ της Παρασκευής. Η 32χρονη παρουσιάστρια χαλάρωνε στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο, όπου την αποθανάτισε ο φακός του περιοδικού "ΟΚ!" και έγραψε στη σελίδα της στο Twitter: «Η ζωή είναι ωραία».


Read more...

Επιλέγουμε και αγοράζουμε Κορινθιακά προϊόντα

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses

Προτροπή στους Κορίνθιους να καταναλώνουν προϊόντα τοπικής παραγωγής, αλλά και στους επιχειρηματίες να κάνουν τα αγαθά που προσφέρουν πιο ανταγωνιστικά απευθύνει το Επιμελητήριο Κορινθίας, ως αντίδοτο στην κρίση.

Στόχος είναι η αλλαγή των συνηθειών μας και η στήριξη της Ελληνικής αλλά και όσο και όπως μπορούμε της τοπική οικονομίας.

Η εμπέδωση Κορινθιακής συνείδησης για προτίμηση στα προϊόντα της περιοχής μας, αποτελεί βασική προτεραιότητα του Επιμελητηρίου Κορινθίας.
Προς την κατεύθυνση αυτή, σε συνδυασμό με τη διάθεση των Κορινθιακών Προϊόντων – ισότιμα σε σχέση με άλλα προϊόντα – στα σούπερ μάρκετ της Κορινθίας, εστιατόρια, ξενοδοχεία κλπ αναλαμβάνεται πρωτοβουλία υπό την «ομπρέλα» του Επιμελητηρίου Κορινθίας και στο πλαίσιο της κίνησης καταναλώνουμε ότι παράγουμε .

Το επιμελητήριο Κορινθίας προσκαλεί εκπροσώπους των Επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου καθώς και των μεταποιητικών επιχειρήσεων του Νομού μας να επικοινωνήσουν μαζί του για συνεργασία προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το Επιμελητήριο Προσκαλεί επίσης όλες τις Επιχειρήσεις μέλη του να στείλουν το λογότυπο, λίστα και φωτογραφία με τα προϊόντα που παράγουν προκειμένου να προβληθούν μέσα από την καμπάνια προώθησης που θα οργανώσει το Επιμελητήριο Κορινθίας για τα Κορινθιακά προϊόντα. Προβολή στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου, Αφίσα με τα λογότυπα των Κορινθιακών προϊόντων, ένθετο στο διμηνιαίο έντυπο του επιμελητηρίου και άλλες προωθητικές κινήσεις που μπορούν να ενισχύσουν την αναγνωρισιμότητα τους από τους Κορίνθιους Καταναλωτές.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Κορινθίας, κα Μαριάντζελα Πανούση 2741024464 εσωτ 920
Email : info@korinthiacc.gr, keta@korinthiacc.gr
www.korinthiacc.gr

Read more...

Η "απόδειξη" για... Ιησού

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses
Το εν λόγω συμβάν σημειώθηκε στην επαρχία Anderson, της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ όταν ένα ζευγάρι βρήκε στο πάτωμα του διαμερίσματός του μία απόδειξη από πρόσφατες αγορές τους, στην οποία είχε σχηματιστεί το πρόσωπο του Χριστού.

Ο Jacob Simmons και η αρραβωνιαστικιά του, Gentry Lee Sutherland μιλούν για θαύμα και κάνουν λόγο για ένα ένα θείο μήνυμα με αποδέκτες τους ίδιους. Λίγες ώρες πριν βρουν την απόδειξη, είχαν επισκεφθεί την εκκλησία και αναρωτιούνταν ''πώς είναι ο Ιησούς και αν θα τον αναγνώριζαν αν τον έβλεπαν μπροστά τους''.

''Έφευγα από την κουζίνα, όταν είδα κάτω την απόδειξη και ένα πρόσωπο να με κοιτάει'' δηλώνει συγκλονισμένος ο Jacob. Ένα σκούρο γκρι σημάδι είχε σχηματιστεί. Δύο μάτια, μία μύτη και ένα στόμα σε ένα πυκνό γενειοφόρο πρόσωπο είχε εμφανιστεί.

''Φώναξα τη γυναίκα μου. Την κοιτούσαμε για αρκετά λεπτά, όταν και οι δύο είπαμε με μία φωνή ότι πρόκειται για το πρόσωπο του Χριστού'' αναφέρει το ζευγάρι.

''Ήμασταν συγκλονισμένοι, μας είχε κοπεί η ανάσα'' αναφέρει η κοπέλα. Χωρίς να χάσουν χρόνο τηλεφώνησαν στο κατάστημα που τους είχε δώσει την απόδειξη και ρώτησαν πως θα μπορούσε να γίνει αυτό.

Τους πληροφόρησαν πως μόνο εάν είχε καεί θα μπορούσε να πάρει τέτοιο χρώμα. Οι ίδιοι δεν είχαν κάνει κάτι ανάλογο για να πάρουν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

''Αισθανόμαστε ευλογημένοι από το Θεό. Μας έστειλε ένα σημάδι για να μας ανοίξει τα μάτια'' δηλώνει το ζευγάρι. Αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν την ιστορία τους για να μοιραστούν την ευλογιά Του με όλο τον κόσμο.


Ο Χριστός εμφανίστηκε σε απόδειξη by newsview

Read more...

Γιατί ο γάμος σκοτώνει το sex?

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses

Τι είναι αυτό που κατέστρεψε την μέχρι πρότινος συναρπαστική σεξουαλική σας ζωή μετά το γάμο σας;
Θα μπορούσε να είναι ο ίδιος ο γάμος... Ναι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το ίδιο το γεγονός ότι είναι παντρεμένο ένα ζευγάρι μπορεί να ‘’σκοτώσει’’ την ερωτική του ζωή.
Η έρευνα, που έγινε σε 3.000 παντρεμένα άτομα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αν και αρχικά τα ζευγάρια μπορούν να περιμένουν ότι θα κάνουν σεξ περισσότερες από 4 φορές την εβδομάδα, μετά από 3 χρόνια έγγαμου βίου τα περισσότερα ζευγάρια θα πρέπει να νιώθουν τυχερά αν κάνουν σεξ μόλις 1 φορά κάθε 7 ημέρες.

Ένας στους 3 παντρεμένους παραδέχθηκε ότι πλέον δεν τρελαίνεται για τον/την σύντροφό του, όσο τον πρώτο καιρό, ενώ το 43 % ισχυρίστηκε ότι το αγαπημένο τους πρόσωπο με τη συμπεριφορά του τους έχει απομακρύνει.
Προέκυψε επίσης ότι 6 στα 10 ζευγάρια πιστεύουν ότι ο γάμος έχει καταστρέψει τελείως τον ενθουσιασμό τους για σεξ. Σύμφωνα με το 50 % των παντρεμένων η σχέση τους με τον/ την σύζυγό τους είναι περισσότερο φιλική παρά ερωτική.

Δυστυχώς 8 στα 10 ζευγάρια αναγνώρισαν ότι έχουν φτάσει σε σεξουαλικό τέλμα, αφού κάνουν σεξ την ίδια ώρα, στο ίδιο σημείο και στις ίδιες στάσεις κάθε φορά που κοιμούνται μαζί. Στην πραγματικότητα το 79 % των ανθρώπων είναι πιο ευτυχισμένοι με έναν καλό ύπνο από ό, τι αν προσπαθήσουν να έχουν αυθόρμητο σεξ στη μέση της νύχτας.

Όπως διαπιστώθηκε 2 στα 3 ζευγάρια κατηγόρησαν τον έντονο τρόπο ζωής για την κακή σεξουαλική τους ζωή και το 80 % ισχυρίστηκαν ότι συχνά αισθάνονται πολύ κουρασμένοι για να μπουν καν στο κόπο για οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη στο τέλος της ημέρας.

Read more...

Δολοφόνησε τους γονείς του και μετά έκανε πάρτι!

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses
Ένας έφηβος στη Φλόριντα των ΗΠΑ, σκότωσε τους γονείς του με ένα σφυρί και μετά έκανε ένα μεγάλο πάρτι με τα πτώματά τους, να βρίσκονται μέσα στο σπίτι! Αυτό ισχυρίζεται η αστυνομία για τον 17χρονο Tyler Hadley, ο οποίος φέρεται να σκότωσε τους γονείς του Blake και Mary-Jo Hadley, το Σάββατο πριν 40-60 άτομα εμφανιστούν...
για ένα πάρτι στην κατοικία της οικογένειας στο Port St Lucie, μετέδωσε ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι.

Η αστυνομία στο Port St Lucie έλαβε μια ανώνυμη πληροφορία την Κυριακή το πρωί ότι το αγόρι έχει σκοτώσει τους γονείς του και ότι τα πτώματα ήταν ακόμη μέσα στο σπίτι τους.

Όταν έφθασαν στο σπίτι της οικογένειας, τα σώματα των γονέων ήταν κλειδωμένα στην κεντρική κρεβατοκάμαρα με το φονικό όπλο να βρίσκεται κοντά τους.

Οι αστυνομικοί είπαν ότι φαίνεται, πως ο 17χρονος επιχείρησε να κρύψει τα πτώματα τοποθετώντας πετσέτες, κουβέρτες και κορνίζες πάνω τους.

Το κίνητρό του δεν είναι ακόμη γνωστό, καθώς αρνήθηκε να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις.

Σημειώνεται, ότι ο Tyler Hadley αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες φόνου πρώτου βαθμού και παρέμεινε υπό κράτηση χωρίς να έχει ομολογήσει.

Read more...

Λαθρομετανάστες είχαν βρει στέγη σε παλιά βαγόνια του ΟΣΕ

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses

Συλλήψεις κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην Κόρινθο
Συνολικά 13 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν στον παλιό ΟΣΕ Κορίνθου και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, για κλοπή στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, οι λαθρομετανάστες χρησιμοποιούσαν ως κατάλυμα ακινητοποιημένα και παροπλισμένα βαγόνια του ΟΣΕ.

Παράλληλα συνελήφθη και ένας 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, διότι κατελήφθη να έχει στην κατοχή του ένα μοτέρ, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε κλέψει από αποθήκη του ΟΣΕ.

Σε βάρος των 13 αλλοδαπών εκδόθηκαν αποφάσεις απομάκρυνσής τους από την χώρα με κράτηση, ενώ ο 42χρονος με την δικογραφία που σχηματίστηκε θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κορίνθου.

Read more...

Όλοι στο Μεσινό το Σάββατο 30 Ιουλίου εκει γύρω στις 9:00 το βράδυ!!!

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses

"Η παρουσία σας θα μας δώσει κουράγιο να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, για να κρατήσουμε ζωντανό αυτό το Σύλλογο, ο οποίος, πιστεύουμε, πως αποτελεί μια εστία αντίστασης, στα ισοπεδωτικά κύματα του ξενόφερτου «πολιτισμού». Αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε τις παραδόσεις και να διασώσουμε δια μέσου των αιώνων κάθε τι από την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά και κουλτούρα, τα έθιμά μας, τη γλώσσα μας τους χορούς και τα πατροπαράδοτα γλέντια μας, που μέσα τους κρύβουν την ενότητα και το αδέλφωμα"


ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!!
ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ , ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ!!
ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!!

Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ΣΑΣ ΧΩΡΑ ΟΛΟΥΣ!!!!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΑΣ!!

Read more...

Υπάρχει ανθρωπόφιδο;

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses
Εάν αυτό το φρικιαστικό πλάσμα είχε ουρά ψαριού, θα λέγαμε πως είναι μια πολύ άσχημη και τρομακτική γοργόνα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα φίδι που έχει ανθρώπινα χέρια και ανθρώπινο(;) κεφάλι, το οποίο κοσμεί μια πλούσια και ξανθιά κόμη...

Το εν λόγω «ανθρωπόφιδο» ανακάλυψαν αγρότες στη Μαλαισία προ μηνών, όμως είναι ένα θέμα που συζητιέται ακόμη πολύ έντονα στο διαδίκτυο και οι απόψεις για τον αν και σε πιο βαθμό μια τέτοια είδηση ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ποικίλουν.

Σύμφωνα με τους «θηριοδαμαστές» του, πάντως, δεν υπάρχει μόνο ένα, αλλά και άλλα, αφού το συγκεκριμένο φίδι το βρήκαν παρέα με ένα αρσενικό. Όπως ισχυρίζονται οι μάρτυρες, το πλάσμα , το οποίο μάλλον λόγω του μήκους και του χρώματος των μαλλιών του είναι θηλυκό, άρχισε να βγάζει περίεργες κραυγές, σα να παρακαλούσε να απελευθερωθεί και να γυρίσει πίσω στα βουνά και στο αρσενικό.



Το «φαντασμαγορικό» αυτό θέαμα, όπως γράφτηκε στον τοπικό Τύπο, έγινε έκθεμα και πόλος έλξης πολλών ανθρώπων, οι οποίοι, αφού πρώτα πλήρωσαν ένα γερό χρηματικό ποσό, όταν έφτασαν στην… πηγή, ανακάλυψαν πως το τέρας – φίδι, δεν υπάρχει πια εν ζωή και είναι… βαλσαμωμένο.

Δείτε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Πηγή: http://www.kamikazi.gr

Read more...

10 επαγγέλματα που τραβούν τις γυναίκες

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses
Ο Νο1 παράγοντας για να γίνεις ακαταμάχητος, είναι να βρίσκεσαι συνέχεια ανάμεσα σε γυναίκες. Που θα πάει, κάποια θα σου κάτσει. Κι όταν αυτό είναι μέρος της δουλειάς σου, ακόμα καλύτερα. Να λοιπόν η ιδανική καριέρα και για σένα. Να σημειώσω ότι οι δικηγόροι που ασχολούνται με τα διαζύγια, όπως και οι σύμβουλοι γάμου έχουν εξαιρεθεί από την λίστα μου για ευνόητους λόγους.
Personal Trainer
Γνωστός και ως προσωπικός γυμναστής. Και για να είσαι γυμναστής σημαίνει ότι έχεις και ωραίο κορμί, άρα σίγουρα δεν περνάς απαρατήρητος στις γυναίκες. Βάλε επίσης ότι θα περνάς τον περισσότερο χρόνο εργασίας σου με γυναίκες που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποκτήσουν το τέλειο κορμί. Σαν καθοδηγητής τους, θα πρέπει επίσης να τις αγγίζεις συχνά, θέλεις κι άλλα; Αν καταφέρεις και βάλεις τα περισσότερα ραντεβού σου όσο πιο αργά γίνεται, σύντομα θα βρεθείς σε πολλά κρεβάτια.

Πιλότος
Από που ν’ αρχίσω και που να τελειώσω. Καταρχήν, φοράς στολή, και μάλιστα πολύ σέξι στολή. Επίσης είσαι άνθρωπος με δύναμη και prestige, αν σκεφτείς ότι κρατάς στα χέρια σου τις ζωές πολλών ανθρώπων όταν πιλοτάρεις. Θέλεις κι άλλα; Ταξιδεύεις σ’ όλο το κόσμο, εκεί που πολλές γυναίκες κάνουν ελεύθερες τις διακοπές τους. Αλλά ακόμα και αν δεν σου κάτσει κάποια από αυτές, υπάρχουν αρκετές γοητευτικές αεροσυνοδούς, που πάνε ακριβώς εκεί που πας κι εσύ και μένουν στα ίδια ξενοδοχεία μ’ εσένα.

Σχεδιαστής Μόδας
Αν έχεις μια κλίση προς το σχέδιο, έφυγες τρέχοντας για σχολή σχεδιαστών μόδας. Πιθανότατα θα είσαι ο μόνος στρειτ που θα παρακολουθείς τα μαθήματα, αλλά αξίζει. Θα περνάς τον περισσότερο καιρό σου με νέα και όμορφα μοντέλα που ξέρουν να διασκεδάζουν και να περνάνε καλά. Βλέπεις όταν ξέρεις πως να κάνεις τις γυναίκες όμορφες, σε λατρεύουν όλες.

Ναυαγοσώστης
Θυμάσαι επιτυχίες που είχαν τ’ αγόρια του Μπέιγουοτς; Έτσι σε βλέπω κι εσένα. Άσε που πέρα από τις γυναίκες, έχει κι άλλα θετικά το επαγγέλματα. Είναι ότι πρέπει για καλοκαιρινή δουλειά αν είσαι φοιτητής, θα έχεις τέλειο μαύρισμα και θα μένεις σε φόρμα ενώ δουλεύεις. Άσε που ο χώρος εργασίας σου είναι γεμάτος γυναίκες που χαλαρώνουν με μπικίνι ή χωρίς.

Ηθοποιός
Δεν χρειάζεται να μοιάζεις με τον Brad Pitt για να έχεις επιτυχία στις γυναίκες. Ο χώρος είναι γεμάτος από καυτά θηλυκά που όλο και κάποιο θα συμπρωταγωνιστήσει μαζί σου. Και πέρα από τις συναδέλφους, αν τα καταφέρεις και γίνεις διάσημος, υπάρχουν χιλιάδες θαυμάστριες που θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για μια νύχτα μαζί σου. Όσο πιο χαμηλών τόνων είσαι, τόσο περισσότερες επιτυχίες θα έχεις.
Δάσκαλος χορού
Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες λατρεύουν τον χορό, άρα και έναν άντρα που θα μπορεί να την καθοδηγήσει και να σαρώσουν την πίστα μαζί. Ότι κι αν διδάσκεις, το τμήμα σου θα είναι γεμάτο από γυναίκες που στην κυριολεξία θα κρέμονται από τα χείλη σου. Άσε που ο χορός από μόνος του αποπνέει ερωτισμό και έχει και σωματική επαφή. So you think you can dance;

Κυνηγός ταλέντων-Μάνατζερ
Λεφτά δεν ξέρω αν θα βγάλεις, γκομενάκια σίγουρα. Μοντέλα, τραγουδίστριες, τηλεπαρουσιάστριες, και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Όλες θα ψάχνουν για δουλειά και καριέρα και εσύ θα είσαι αυτός που θα τις βοηθάς με τις γνώσεις και τα κονέ σου. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι άλλο.

Γιατρός
Όλες οι μαμάδες λένε στα κορίτσια τους από μικρές να βρουν ένα καλό παιδί και γιατρό φυσικά να παντρευτούν. Θέλει πολύ διάβασμα, πολλά χρόνια σπουδές, αλλά αξίζει. Όποια γυναίκα γνωρίζεις και σε ρωτά με τι ασχολείσαι, έχεις αμέσως την απάντηση που θέλει ν’ ακούσει. Κι αν αυτό δεν είναι αρκετό για να σε πείσει, σκέψου κι όλες τις νοσοκόμες που θα δουλεύεις μαζί τους και θα περιμένουν να παίξετε το γιατρό.

Barman
Θες και να στο αναλύσω; Νύχτα, γυναίκες, πολλά ποτά. Ακόμα δεν το έπιασες; Ελεύθερες γυναίκες ξενυχτάνε και φλερτάρουν ακατάπαυστα, κι εσύ είσαι σίγουρα το Νο1 στις επιλογές τους. Έχεις στυλ, έχεις κέφι, συνήθως είσαι κι εμφανίσιμος και φυσικά είσαι στις υπηρεσίες τους όλο το βράδυ με τα κοκτέιλ σου. Νομίζεις ότι οι γυναίκες θέλουν κάτι παραπάνω;

Τουριστικά επαγγέλματα
Ιδανικά σε ταξιδιωτικούς προορισμούς με πολλές ελεύθερες γυναίκες. Είτε είσαι γυμναστής, είτε pool boy, είτε barman,ακόμα και ρεσεψιονίστ, έχεις πέραση. Ειδικά αν φαίνεσαι λίγο απλησίαστος και πολύ ευγενικός προς τις πελάτισσες, θα κάνουν ότι μπορούν για να σε κατακτήσουν. Μην ξεχνάς ότι οι καλοκαιρινές ατασθαλίες είναι πρώτες στη λίστα των γυναικείων φαντασιώσεων.

Read more...

Η πισίνα ήταν δηλωμένη ως υδατοσυλλέκτης στο αυθαίρετο !!!

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses
Για πρώτη φορά βγαίνει στο φως της δημοσιότητας έγγραφο που να επιβεβαιώνει ότι στο εξοχικό του στην Σέριφο η πισίνα στο εξοχικό του έχει δηλωθεί ως... υδατοσυλλέκτης(!).

Ο Παπακωνσταντίνου που ξεσπάθωνε...
κατά της φοροδιαφυγής και υποσχόταν ότι θα βρει όλες τις πισίνες και θα τις φορολογήσει, "ξέχασε" τη δική του. Το θέμα θα έχει συνέχεια. Και πολύ δύσκολα ο Παπακωνσταντίνου θα την γλυτώσει αυτή την φορά...


Πηγή : Fimotro

Read more...

Πρόταση νόμου στις ΗΠΑ κατά Ελλάδας

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος σπεύδει την Κυριακή το βράδυ στην Ουάσιγκτον, σε μια προσπάθεια να αναστρέψει την πολύ κακή εικόνα για την Ελλάδα που χτίζουν συστηματικά εδώ και ενάμιση χρόνο οι αντίπαλοι του προέδρου Ομπάμα, χρησιμοποιώντας την ελληνική οικονομική κατάσταση.

Πριν από περίπου δέκα ημέρες κατατέθηκε σχέδιο νόμου στη Γερουσία από Ρεπουμπλικανούς, προκειμένου να «προστατευτούν τα χρήματα των Αμερικανών πολιτών που χαρίζονται στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ» μέσω του ΔΝΤ.

Αυτή είναι η δεύτερη προσπάθεια των αντιπάλων του προέδρου Ομπάμα, οι οποίοι και πέρσι επιχείρησαν να ανακόψουν τη βοήθεια προς την Ελλάδα μέσω του ΔΝΤ, επιμένοντας ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να συνδράμουν μέσω του Ταμείου ευρωπαϊκά κράτη με αναλογία χρέους πάνω από 60% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η αρνητική εικόνα για την Ελλάδα στην Ουάσιγκτον ενδυναμώνεται καθημερινώς, καθώς οι αντίπαλοι του Αμερικανού προέδρου χρησιμοποιούν την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης στη Ελλάδα προκειμένου να τον αποτρέψουν να πάρει πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση του αμερικανικού χρέους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οργανώσεις προσκείμενες στο κόμμα του Tea Party έχουν γεμίσει αφίσες τις στάσεις λεωφορείων στην Ουάσιγκτον με το σύνθημα «Ο Ομπάμα εκεί μας πάει», δείχνοντας την κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα. «Next stop Greece».

Είναι ακόμα πολύ χαρακτηριστικές οι αναφορές Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών στις ομιλίες τους στη Γερουσία (όπως έχουν καταγραφεί στα πρακτικά) εναντίον της Ελλάδας, με χαρακτηριστικότερη αναφορά στην κατάσταση «της Ελληνίδας κομμώτριας»(!!!), η οποία βρίσκεται ενταγμένη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα προκειμένου να αντισταθμίσουν κοινωνικά μέτρα της αμερικανικής κυβέρνησης.

Το οξύμωρον της υπόθεσης είναι ότι μεγάλη μερίδα Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών και βουλευτών παρουσιάζουν «τη μαύρη τρύπα» που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα από «τις αυξήσεις φόρων σε πλούσιους(!) και σε επιχειρήσεις», που τους αναγκάζουν να βγάζουν τα χρήματά τους έξω και να μη γίνονται επενδύσεις, και με αυτό τον τρόπο αντικρούουν τις προτάσεις Ομπάμα για αύξηση φορολογίας. «Εκεί μας πάει» (σ.σ. στην Ελλάδα) είναι το σταθερό σύνθημα των αντιπάλων του κ. Ομπάμα στην προσπάθειά του να τροποποιήσει την οικονομική πολιτική του για την αντιμετώπιση του υπέρογκου αμερικανικού χρέους.

Σύμφωνα με διπλωματικές πληροφορίες, έχει υπάρξει επείγουσα εισήγηση από την Ουάσιγκτον να μεταβούν το ταχύτερο δυνατόν στην αμερικανική πρωτεύουσα ο πρωθυπουργός και ο νέος υπουργός Οικονομικών σε μια προσπάθεια επαφών και συζητήσεων με μέλη και της Γερουσίας και της Βουλής, ώστε να μετριαστεί η μαύρη εικόνα σε βάρος της χώρας και να σταματήσει η προσπάθεια να χρησιμοποιείται ξεδιάντροπα η Αθήνα ως πολιορκητικός κριός εναντίον της πολιτικής Ομπάμα.

Ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε ξαφνικά να μεταβεί στην Ουάσιγκτον την προσεχή Κυριακή το βράδυ και να επιστρέψει στην Αθήνα την Τρίτη, αφού επιχειρήσει επαφές με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκάιντνερ και μέλη της Γερουσίας και της Βουλής. Ομως φαίνεται ότι έχει υπάρξει βεβιασμένος και κακός χειρισμός εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών, καθώς διαθέσιμη ημέρα για επαφές θα είναι μόνον η Τρίτη, αφού από την Τετάρτη κλείνουν για διακοπές Γερουσία και Βουλή, ενώ μέχρι χθες βράδυ δεν είχε οριστικοποιηθεί το ραντεβού Βενιζέλου-Γκάιντνερ.

Ο κ. Βενιζέλος πάντως φαίνεται να έχει οριστικοποιήσει τη συνάντησή του με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ανώτατους αξιωματούχους του Ταμείου.


Πηγή : enet.gr

Read more...

Π.Πέππας : 14 προτάσεις για τους νέους ανθρώπους και την οικονομική κρίση

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses
Γράφει ο Παύλος Πέππας, Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας

Τους τελευταίους μήνες έχω διαβάσει εκατοντάδες απόψεις για την οικονομική κρίση. Ο καθένας έχει το δίκιο του, ανάλογα τον τρόπο που τη βιώνει. Σε όλες αυτές τις
απόψεις υπάρχει μία κοινή συνισταμένη. Όλοι οι νέοι άνθρωποι, ανεξαρτήτως ηλικίας, μόρφωσης και πολιτικής επιλογής, βιώνουμε μια οικονομική κρίση την οποία δεν
δημιουργήσαμε εμείς. Η δική μας γενιά, είναι η πρώτη γενιά μετά από πολλές δεκαετίες που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη γενιά.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, η προσωπική μου θέση είναι ότι η στείρα αντίδραση δεν μπορεί να αποτελεί από μόνη της λύση. Για το λόγο αυτό, η ΟΝΝΕΔ διατυπώνει 14 προτάσεις που θεωρούμε ότι θα συνεισφέρουν στην ανακούφιση των νέων ανθρώπων από τη σημερινή οικονομική κατάσταση που βιώνουμε.

Τα βασικά σημεία αυτών των προτάσεων είναι τα εξής:


• Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για προσλήψεις νέων εργαζομένων
έως 32 ετών.

• Ένταξη των τιμολογίων ΔΕΚΟ και κινητής τηλεφωνίας στο σύστημα συλλογής
αποδείξεων για το αφορολόγητο.

• Αναστολή της επιβολής ΦΠΑ σε επιστημονικά συγγράμματα, τεχνικά βιβλία και
λοιπές πηγές γνώσης για όσο διάστημα ο νέος διατηρεί τη φοιτητική ιδιότητα.

• Διατήρηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής στον εκάστοτε χαμηλό
συντελεστή.

• Μείωση ΦΠΑ στο σύνολο των υπηρεσιών και των προϊόντων που αφορούν
τον τουρισμό στο 4,5%.

• Στηρίζουμε την επιδότηση του επιτοκίου δανεισμού, για την απόκτηση πρώτης
κατοικίας κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες για δέκα χρόνια.

• Ενοποίηση των παροχών και βοηθημάτων που αφορούν πολύτεκνες και
τρίτεκνες οικογένειες και αντικατάσταση τους με ενοποιημένο ποσό με εφάπαξ
καταβολή στην αρχή του έτους.

• Κλαδική συμμετοχή με περίοδο χάριτος όσο αφορά την εθνική συμμετοχή
στα κονδύλια του ΕΣΠΑ (2007 – 2013).

• Κατάργηση κώδικα βιβλίων και στοιχείων.

• Αύξηση του ποσοστού επιστροφής ΦΠΑ στο 100% για τους νέους παραγωγούς
για χρονικό διάστημα 5 ετών από την ημέρα εγγραφής τους σε σχετικό ηλεκτρονικό
μητρώο που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό.

• Θεσμοθέτηση ειδικών ζωνών νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας
στην περιφέρεια, με ταυτόχρονη ένταξη τους στα Τομεακά Περιφερειακά
Επιχειρησιακά προγράμματα για τη χρηματοδότηση των υποδομών και της
οργάνωσης τους.

• Απαλλαγή από κάθε φοροεπιβάρυνση της δανειοδότησης / επιχορήγησης
σχεδίων νεανικής επιχειρηματικότητας.

• Απαλλαγή για φόρο μεταβίβασης και ΦΠΑ για ακίνητη περιουσία που αφορά
την άσκηση παραγωγικής δραστηριότητας, νέων αγροτών εφόσον είναι έως 32
ετών ή μακροχρόνια άνεργοι ή προέρχονται από αστικές περιοχές και μετακινούνται
στην περιφέρεια για άσκηση γεωργικής / κτηνοτροφικής δραστηριότητας. Σύσταση
ηλεκτρονικού μητρώου.

• Μείωση ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

πλήρης ανάλυση των προτάσεων περιλαμβάνεται στο site plironodikaia.gr).


Προφανώς, με τις προτάσεις αυτές, δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Το αλάθητο, έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είναι εκτός του χώρου της πολιτικής.

Θέση μας είναι ότι οι νέοι άνθρωποι, πέρα από πολιτικές διαφορές, οφείλουμε να γίνουμε μια ενεργός κυψέλη προβληματισμού και προτάσεων, που θα αναδείξει ό,τι μας απασχολεί, θα βρει λύσεις.

Με τις προτάσεις που καταθέσαμε σίγουρα δεν λύνονται τα πάντα. Γίνεται όμως μια αρχή. Σε καλούμε να διαβάσεις, να κρίνεις, να συγκρίνεις, να προτείνεις κι εσύ και αφού συμφωνήσουμε, να συμπράξουμε, για να χαράξουμε μαζί το δρόμο στον οποίο θέλουμε να βαδίσουμε.

Η δική μας γενιά καλείται να πληρώσει λάθη άλλων. Καλύτερα να πάρουμε το μέλλον μας στα χέρια μας. Τώρα είναι η ώρα.



Πηγή : onned-korinthias.gr

Read more...

Πρόκληση Ερντογάν: ‘Δεν υπάρχει κράτος Κύπρος’

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses
«Δεν υπάρχει κράτος με το όνομα Κύπρος.Υπάρχει η Βόρεια και η Νότια Κύπρος»! Μόλις πάτησε το πόδι του στα κατεχόμενα και ενώπιον 2000 τουρκοκυπρίων, ο Ταγίπ Ερντογάν ,έριξε βόμβα!

«Δεν είμαστε δούλοι κανενός», συνέχισε ο Ερντογάν.» Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να συνεχίσουν το εμπάργκο εναντίον σας. Εμείς είμαστε όπως το νύχι με το δέρμα»,είπε , θέλοντας να δείξει πόσο κοντά είναι η Τουρκία με τα κατεχόμενα και δεν εννοούσε μόνο την απόσταση. Ο Ερντογάν ηθελε να διασκεδάσει τις εντονότατες αντιδράσεις που τους τεελευταίους μήνες έχουν ξεσπάσει στα κατεχόμενα. Δημοσιογράφοι γράφουν ανοιχτά υπέρ της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων και απειλούνται με δολοφονικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Ερντογάν στο πυρινο λόγο του η λύση είναι μία: «Δύο κράτη! Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω,μετά όσα έκαναν με το σχέδιο Ανάν».

Ο Ερντογαν συνοδεύεται από τη γυναίκα του Εμινέ ,τη κόρη του Σουμεγιέ ,τον ΥΠΕΞ Α.Νταβούτογλου και τον υπουργό Ευρωπαϊκών υποθέσεων Ε.Μπαγίς.


Πηγή : Onalert

Read more...

Η έκθεση του ΙCG και οι παγίδες που κρύβει

20.7.11 Reporter: diogenis 0 Responses
Δημοσιεύτηκε η έκθεση του International Crisis Group σχετικά με την ελληνοτουρκική διένεξη στο Αιγαίο. Στην έκθεση επισημαίνονται κάποια σημεία που θεωρούνται ως και «κλειδιά» ώστε να επιλυθεί μία και καλή το όποιο πρόβλημα υπάρχει με τη Τουρκία στο Αιγαίο. Τα σημεία αυτά κρύβουν ορισμένες παγίδες που πρέπει να προσεχθούν, να συζητηθούν και να δοθεί η πρέπουσα σημασία.

Σημείο πρώτο: Η Τουρκία επίσημα θέτει τέλος στις υπερπτήσεις πάνω από ακατοίκητα ελληνικά νησιά. Η Ελλάδα δεσμεύεται να προχωρήσει σε αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου με το που επιτευχθεί και επικυρωθεί μια περιεκτική συμφωνία με την Τουρκία που θα αφορά το Αιγαίο, σύμφωνα με δεσμεύσεις στις οποίες είχε προβεί σε μια σειρά προηγούμενων συνθηκών. Η Τουρκία δεσμεύεται να προχωρήσει σε ταυτόχρονη διάλυση του Τέταρτου Στρατού της ή σε μετεγκατάστασή του μακριά από το Αιγαίο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται η συγκεκριμένη πρόταση. Στις 10 Μαρτίου 1996 (λίγο μετά τη κρίση των Ιμίων) η εφημερίδα «Μακεδονία» αποκάλυψε πως ο τότε Υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στην τουρκική τηλεόραση έκανε λόγο για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου εφόσον η Άγκυρα αποσύρει την τέταρτη στρατιά από τα μικρασιατικά παράλια.

Σύμφωνα πάντα με το τότε δημοσίευμα οι αντιδράσεις ήταν πολλές με συνέπεια το κλίμα για τον τότε υπουργό Εξωτερικών να είναι ιδιαίτερα βαρύ και κάποιοι από τους κόλπους της τότε κυβέρνησης να ζητήσουν την αποπομπή του.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ;

Η αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κίνηση ίδια ή ισόρροπη της απόσυρσης της τέταρτης τουρκικής Στρατιάς από τα Μικρασιατικά παράλια προς την ενδοχώρα. Και αυτό γιατί η τέταρτη Στρατιά μπορεί να επαναπροωθηθεί σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα σε αντίθεση με τα ελληνικά νησιά που είναι πολύ δύσκολο να επανδρωθούν όπως πρέπει άμεσα.

Σχετικά με την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών έχει γράψει πολλές φορές ο κος Δημήτριος Κουλουμπής.

Στις 14 Ιανουαρίου δημοσιεύτηκε στο φιλικό http://www.strategyreport.gr ένα από τα σχετικά του άρθρα:

Μία προσεκτική παρατήρηση στον χάρτη της γεωγραφικής θέσης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και γενικότερα της γεωπολιτικής θέσης των δύο χωρών, είναι κάτι παραπάνω από επαρκής για να κατανοήσουμε τους λόγους που η τουρκική διπλωματία διεκδικεί την αποστρατικοποίηση των νησιών, αλλά κυρίως να αντιληφθούμε την στρατιωτική απειλή που ελλοχεύει για τα νησιά μας και ακολούθως για την ενδοχώρα. Σε ενδεχόμενη ελληνοτουρκική σύρραξη, το κύριο θέατρο των επιχειρήσεων θα είναι ο ευρύτερος χώρος του Αιγαίου και δευτερευόντως η Θράκη και η Κύπρος. Και αυτό, διότι η γεωγραφική θέση εν προκειμένω, ορίζει αναπόφευκτα το πεδίο όπου θα κριθεί ο πόλεμος, ακόμα κι αν η Ελλάδα είχε αποφασίσει να κρατήσει για τον εαυτό της τον ρόλο του επιτιθέμενου. Επίσης, η περιορισμένη διάρκεια των εχθροπραξιών που επιτείνει τον στόχο για την όσο το δυνατόν ταχύτερη δημιουργία τετελεσμένων, καθώς και η στρατηγική σημασία του Αιγαίου Πελάγους για την Τουρκία, προεξοφλούν το πεδίο όπου θα διεξαχθεί και κριθεί η έκβαση του ελληνοτουρκικού πολέμου.

Γεωστρατηγικά, η Ελλάς έχει να αντιμετωπίσει ένα σημαντικό συγκριτικό μειονέκτημα. Η Τουρκία αποτελείται κατά 97% από μία συμπαγή γεωγραφική ενότητα μήκους έως και 1500 χλμ, ενώ μόλις 3% της συνολικής της επικράτειας διαχωρίζεται από τον γεωγραφικό αυτό κορμό (Αν. Θράκη, Ίμβρος, Τένεδος). Απέναντι σ’ αυτόν τον ολότμητο όγκο, η Ελλάδα αντιπαραβάλει το Αν. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, δηλαδή, χιλιάδες νησιά (κατοικημένα και μη), νησίδες και βραχονησίδες όπου απέχουν κυριολεκτικά ελάχιστα από τη μικρασιατική ακτή και εκατοντάδες χλμ από την ελληνική ενδοχώρα. Το συγκριτικό μειονέκτημα της Ελλάδας έγκειται σ’ αυτήν ακριβώς την κατάτμηση της επικράτειάς της και στην αναγκαιότητα να υπερασπίσει αποτελεσματικά χιλιάδες «κομμάτια γης» με περιορισμένο έως ελάχιστο στρατηγικό βάθος και δυνατότητα ελιγμών. Επιπροσθέτως, η μορφή του σύγχρονου πολέμου -δικτυοκεντρικές, πληροφοριακές, ηλεκτρονικές και ταχυκίνητες-αεροναυτικές επιχειρήσεις-, και δη του επαπειλούμενου ελληνοτουρκικού, επιτείνει ως επί το πλείστον αυτό το γεωγραφικό μειονέκτημα.

Η γεωγραφική συνιστώσα, όμως, επιδράει καθοριστικά και στα επιτελικά σχέδια των δύο χωρών. Η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη το τακτικό της πλεονέκτημα -εγγύτητα στους στόχους, κατάτμηση των εχθρικών δυνάμεων και ασφαλής υποστήριξη από την ενδοχώρα- και πιθανότατα την πρωτοβουλία του πρώτου μαζικού πλήγματος, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει τετελεσμένα καθ’ όλο το μήκος του Αιγαίου, επιδιώκοντας αρχικά τον κατακερματισμό των ελληνικών δυνάμεων και κατόπιν τη συγκέντρωση μεγάλου όγκου και ισχύς πυρός στα σημεία-στόχους, ώστε να καταστεί ιδιαίτερα πιθανή και ταχεία η κατάληψη ελληνικών νησιών.

Πρώτα απ’ όλα, όμως, οι τουρκικές Ε.Δ. θα φροντίσουν να αμβλύνουν το δικό τους τακτικό μειονέκτημα, που δεν είναι άλλο από την έγκαιρη έξοδο του στόλου τους από τους ναυστάθμους και την πλεονεκτική ανάπτυξή του στις θαλάσσιες οδούς του Αιγαίου. Το ιδιότυπο καθεστώς του Αιγαίου με την ύπαρξη διεθνών χωρικών υδάτων ανάμεσα στα ελληνικά νησιά επιτρέπει στο TDK την έξοδό του στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και το ναυτικό αποκλεισμό ελληνικών νησιών, καθοριστικής σημασίας παράγοντα για την απομόνωση νησιών και θαλάσσιων χώρων (εδώ ακριβώς έγκειται και η κύρια αμυντική συνδρομή της άσκησης του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ.).

Ο αποκλεισμός των νησιών, όμως, προϋποθέτει πέραν του ελέγχου των θαλάσσιων οδών, την αεροπορική υπεροχή στην περιοχή-στόχο, καθώς και τον τοπικό αποκλεισμό των επικοινωνιών, ώστε να νεκρώσει η παροχή υποστήριξης και πληροφοριών προς και από τη στοχευθείσα περιοχή. Ακόμα κι αν η μάχη στους αιθέρες για την αεροπορική υπεροχή παραμένει αμφίβολη, η ΤΗΚ θα επιδιώξει την τοπική αεροπορική υπεροχή στις επιλεχθείσες περιοχές εμπλέκοντας αυξημένο αριθμό μαχητικών.

Την απομόνωση των νησιών θα ακολουθήσουν σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί και εκτεταμένη χρήση Πυροβολικού από τα τουρκικά παράλια, ώστε ν’ ανοίξει ο δρόμος για συνδυασμένες αποβατικές επιχειρήσεις δια αέρος και θαλάσσης. Ο Τoυρκικός Στρατός έχει καταβάλλει φιλόδοξες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για τη δημιουργία ενός πολύ ισχυρού Πυροβολικού Μάχης. Θανάσιμη απειλή για τα νησιά μας αποτελούν οι κινεζικής κατασκευής πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών WS-1, ο τακτικός βαλλιστικός πύραυλος επιφανείας-επιφανείας B611 βεληνεκούς 150 χλμ., oι Πολλαπλοί Εκτοξευτές Πυραύλων (ΠΕΠ) MLRS με τους πυραύλους ATACMS, αλλά και οι τουρκικής κατασκευής ΠΕΠ T-122 και TR-107.

Καθοριστικό ρόλο στις επιχειρήσεις κατάληψης των νησιών θα διαδραματίσουν τα ελικόπτερα -επιθετικά και μεταφορικά- και οι ειδικές δυνάμεις. Το περιβάλλον του Αιγαίου είναι ιδανικό για τη διεξαγωγή αεροκίνητων και αεραποβατικών επιχειρήσεων με τη χρήση επίλεκτων δυνάμεων, σκοπός των οποίων θα είναι η δημιουργία αεροπρογεφυρωμάτων στα μετόπισθεν της νησιωτικής άμυνας, ενώ αν πρόκειται για κάποιο μικρό νησί η αεραποβατική επιχείρηση μπορεί να στοχεύει και στην κατάληψή του. Η δυνατότητα του κάθετου ελιγμού που προσφέρει η χρήση των ελικοπτέρων καθίσταται ιδιαίτερα αποτελεσματική στα νησιωτικά περιβάλλοντα, κάτι που θα εκμεταλλευθεί φυσικά ο αντίπαλος. Προς αυτόν τον σκοπό, οι τουρκικές Ε.Δ. διαθέτουν έναν μεγάλο και σύγχρονο στόλο μεταφορικών και επιθετικών που αναμένεται να χρησιμοποιηθούν κατά κόρον σε όλα τα στάδια της εισβολής.

Κρίσιμος αναμένεται να είναι και ο ρόλος των Ειδικών Δυνάμεων στο θέατρο του Αιγαίου. Η εγγύτητα των τουρκικών ακτών επιτρέπει τη διενέργεια ειδικών επιχειρήσεων δια αέρος και θαλάσσης και μάλιστα με την ευχέρεια πολλαπλών εναλλακτικών τρόπων κρούσης. Βασικοί στόχοι των τουρκικών ειδικών δυνάμεων θα είναι η προετοιμασία του εδάφους πριν την απόβαση, η διενέργεια δολιοφθορών σε σημαντικούς στόχους όπως σταθμούς επικοινωνίας και ραντάρ, μονάδες Πυροβολικού, αεροδρόμια, λιμένες, οδικές αρτηρίες, καθώς και η διενέργεια ψυχολογικών επιχειρήσεων ώστε να δημιουργηθεί μία ζοφερή κατάσταση για τους αμυνόμενους.

EΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ

Ποια, όμως πρέπει να είναι η ελληνική αντίδραση; Θα αποτελούσε μέγα στρατηγικό λάθος η αυτοπαγίδευση των ελληνικών δυνάμεων στα γεωστρατηγικά μειονεκτήματα της περιοχής, επιδιώκοντας μόνο την «άμυνα επί του πάτριου εδάφους». Η κρίση των Ιμίων κατέδειξε δραματικά ότι η πολιτική ηγεσία συγχέει τον «αμυντικό χαρακτήρα» του πολέμου με την «αμυντική διεξαγωγή» του. Άλλο η αμυντική στρατηγική ως πολιτική επιλογή και άλλο η αμυντική στρατηγική ως πολεμική επιλογή. Το πρώτο δεν συνεπάγεται το δεύτερο, ενώ η υιοθέτηση του δευτέρου οδηγεί επ’ ακριβώς σε συντριπτική ήττα.

Η Ελλάδα πρέπει να απαγκιστρωθεί από αμυντικοπαθείς λογικές και «ισοδύναμα τετελεσμένα». Ο μόνος τρόπος να κερδηθεί ο πόλεμος από τον αμυνόμενο είναι η επίθεση. Επίθεση σφοδρή, ενιαία και ολοκληρωτική. Η άμυνα επί των σημείων, προϋποθέτει σαφή ποιοτική και ποσοτική υπεροχή, κάτι που φυσικά δεν ισχύει στην περίπτωσή μας. Ο στόχος των ελληνικών Ε.Δ. πρέπει να είναι η έγκαιρη συντριβή του στρατιωτικού δυναμικού του εχθρού, το καίριο πλήγμα στις παραγωγικές δυνατότητές του που ως επί το πλείστον συγκεντρώνονται στη δυτική Τουρκία και που θα παραλύσει την χώρα για πολλά χρόνια και τέλος η κατάκτηση εδαφών στο ευνοϊκό για ‘μας μέτωπο της Θράκης ως αντιστάθμισμα της πιθανής απώλειας ελληνικών νησιών. Η προάσπιση ακατοίκητων νησιών και βραχονησίδων πρέπει να περάσει σε δευτερεύουσα μοίρα.

Ωστόσο, η χώρα μας πρέπει πάση θυσία να προασπίσει τα νησιά του Αν. Αιγαίου που έχουν τεράστια στρατηγική αξία. Και επειδή ο καλύτερος τρόπος να υπερασπιστείς έναν χώρο είναι να μην πολεμήσεις πάνω σ’ αυτόν, πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί κάθε σκέψη περί αμυντικής τακτικής. Οι ΕΕΔ οφείλουν να αντιληφθούν έγκαιρα την απειλή μέσω της δημιουργίας ενός εκτεταμένου και ισχυρού δικτύου πληροφοριών (δορυφόροι, επίγεια και εναέρια ραντάρ, μυστικές υπηρεσίες) και να αντιμετωπίσουν κάθε αποβατική επιχείρηση εν τη γένεση της. Προς αυτόν τον σκοπό πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω οι δυνάμεις Πυροβολικού με σύγχρονα ραντάρ, πυραύλους επιφανείας-επιφανείας μεγάλου βεληνεκούς για καταστροφικά πλήγματα στην τουρκική ενδοχώρα, σύγχρονα ΠΕΠ και αυτοκινούμενα πυροβόλα. Επίσης, καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν τα επιθετικά ελικόπτερα για την προσβολή της αποβατικής επιχείρησης εν πλω, αλλά και τα μεταφορικά ελικόπτερα για την ενίσχυση των αμυνομένων. Η συμβολή της Π.Α. είναι το κλειδί για την αποτροπή της εισβολής, όμως, τις πρώτες ώρες των εχθροπραξιών δεν είναι καθόλου βέβαιη η επαρκής συνδρομή της στις επίγειες και ναυτικές δυνάμεις. Έτσι προκύπτει η ανάγκη δημιουργίας ναυτικής αεροπορίας, αλλά και ανάγκη εφαρμογής παλλαϊκής άμυνας.

Η επιτυχής διεξαγωγή του πολέμου στο δύσκολο περιβάλλον του Αιγαίου έναντι ενός ισχυρού και αποφασισμένου αντιπάλου αποτελεί πραγματικά ηράκλειο άθλο για τις ΕΔ. Η ενδελεχής μελέτη της απειλής και η σοβαρή προετοιμασία εν καιρώ ειρήνης, καθώς και η ευφυής στρατηγική εν καιρώ πολέμου είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να μην ξαναζήσει ο Ελληνισμός μία νέα εθνική τραγωδία.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νήσων του Αιγαίου, αποτελεί άλλη μία ψηφίδα στο μωσαϊκό, άλλο ένα βήμα προς τον στρατηγικό στόχο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Ο στόχος δεν είναι άλλος παρά η κατάκτηση του μισού Αιγαίου από τους «προαιώνιους» εχθρούς και η οικονομική και ενεργειακή εκμετάλλευση των πετρελαϊκών κοιτασμάτων, του φυσικού αερίου και των πολύτιμων μεταλλευμάτων που κρύβει το Αιγαίο Πέλαγος. Η ολική αμφισβήτηση του παρόντος status quo μέσω της αμφισβήτησης εναέριου, θαλάσσιου και χερσαίου χώρου για το σχηματισμό μιας ουδέτερης ζώνης (no man’s buffer zone) είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για την επίτευξη του αντικειμενικού σκοπού.

Κάθε διεκδίκηση της Άγκυρας πρέπει να λογίζεται ως άλλος ένας επιμέρους στόχος και κάθε νίκη της στη διπλωματική σκακιέρα ως άλλη μία αφορμή για εντατικοποίηση της τουρκικής επεκτατικότητας εις βάρος της Ελλάδας.

Η αποδοχή εκ μέρους μας «εκκρεμουσών συνοριακών διαφορών» με την Τουρκία αποτελεί στρατηγικό σφάλμα της εξωτερικής μας πολιτικής, ακριβώς επειδή προσφέραμε έτσι τη δυνατότητα στην τουρκική διπλωματία να νομιμοποιήσει τις διεκδικήσεις της στα μάτια της διεθνούς κοινότητας.

Μία διαπραγμάτευση για το στρατιωτικό καθεστώς των νήσων θα αποτελέσει άλλο ένα στρατηγικό σφάλμα της ελληνικής διπλωματίας, ενώ το ενδεχόμενο μερικής ή ολικής αποστρατικοποίησης των ακριτικών νησιών μας θα ανοίξει ουσιαστικά τη σύγχρονη κερκόπορτα του Ελληνισμού, αυτήν τη φορά για την άλωση του Αιγαίου.

Εν κατακλείδι, κάθε εξέταση του ζητήματος της αποστρατικοποίησης των νήσων, οφείλει να λαμβάνει υπ’ όψιν δύο κρίσιμους παραμέτρους: πρώτον, την επιδίωξη των διεθνών συμφερόντων και της Άγκυρας για την εκμετάλλευση του πλούτου του Αιγαίου και τον γεωπολιτικό έλεγχό του, δεύτερον, την ικανότητα και αποφασιστικότητα της Τουρκίας για στρατιωτική επέμβαση και κατάληψη ελληνικών νησιών.

Ο ελληνικός λαός και η ηγεσία του, λοιπόν, οφείλουν να αποφασίσουν εάν επιθυμούν οι επόμενες γενεές να απολαμβάνουν ένα Αιγαίο ελληνικό και εκμεταλλεύσιμο οικονομικά από την πατρίδα μας ή εάν προτιμούν το μοίρασμα και τη συνεκμετάλλευση.

ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

Στις 27 Νοεμβρίου 2010 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ” απόρρητο έγγραφο με τίτλο: “Απεικόνιση των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο”. Την ανάλυση/μελέτη έκαναν για την εφημερίδα οι έγκριτοι δημοσιογράφοι κ. Σταύρος Λυγερός και κ. Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος. Πιο κάτω γίνεται αναφορά στη μυστική διπλωματία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αλλά και στις παγίδες που κρύβει μια ενδεχόμενη προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης λόγω των δικών μας διαχρονικών πολιτικών παραλείψεων.

Δεν είναι τυχαία η συνεχόμενη αναφορά του ΔΔΧ σε όλα τα σημεία της έκθεσης του International Crisis Group.

Σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο απ’ ό,τι αναγνωρίζει δημοσίως η κυβέρνηση Πα­πανδρέου βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Τουρκίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αι­γαίο και στην Ανατολική Με­σόγειο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από πρόσφατο (1η Νοεμβρίου) άκρως απόρρη­το έγγραφο της Δ1 Διεύθυν­σης του υπουργείου Εξωτε­ρικών (ΟΗΕ, διεθνείς οργα­νισμοί και διασκέψεις), τα κυριότερα αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει σήμερα ο «Κόσμος του Επενδυτή».

Το έγγραφο με τίτλο «Απεικό­νιση των ορίων της ελληνι­κής υφαλοκρηπίδας στην Ανα­τολική Μεσόγειο» έχει αποδέκτη τον Α’ γενικό διευθυντή (αρμόδιος για τις Πολιτικές Υποθέσεις) κ. Τρύφω­να Παρασκευόπουλο και κοινοποι­είται στο γραφείο του υπουργού κ. Δημήτρη Δρούτσα.

Συντάχθηκε για να απαντήσει σε ερωτήματα που έ­χουν εγερθεί στην πορεία των ελληνοτουρκικών διερευνητικών επαφών γεγονός που επιτρέπει την ε­ξαγωγή συμπερασμάτων για τη βά­ση και το περιεχόμενο των διμερών διαπραγματεύσεων. Η πρώτη αποκάλυψη είναι ότι η τουρκική πλευρά απαιτεί η διαπραγμάτευση για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο να είναι ξεχωριστή από τη διαπραγμάτευση για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου. Δεν πρόκειται για διαδικαστικό ζήτημα. Ουσιαστικά, η Άγκυρα επιχειρεί να αποσυνδέσει το νησιώτικο σύμπλεγμα του Καστελόριζου από τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα και να το εμφανίσει σαν αποκομμένες νησίδες, οι οποί­ες επικάθονται σε τουρκική υφαλοκρηπίδα, προκειμένου να αμφισβη­τήσει το νομικό δικαίωμα αυτών των νησιών να έχουν δική τους υφαλο­κρηπίδα και Αποκλειστική Οικονο­μική Ζώνη (ΑΟΖ). Ας σημειωθεί ότι η γεωγραφική θέση του Καστελόριζου και της Στρογγυλής επηρεάζει καθοριστικά τα οριακής υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο. Για την α­κρίβεια (όπως φαίνεται και στον συνημμένο χάρτη), επιτρέπει στην Ελλάδα να διεκδικήσει την εκμε­τάλλευση μια μεγάλης θαλάσσιας έ­κτασης, στο υπέδαφος της οποίας υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις πως βρίσκονται πλούσια κοιτάσμα­τα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Το εν λόγω έγγραφο εκφράζει κατη­γορηματική αντίθεση στο ενδεχόμε­νο ξεχωριστής διαπραγμάτευσης για την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν ισχυρί­ζονται ότι η κατηγορηματική αυτή θέση αλλά και μια σειρά ακόμα θέσεις που εκφράζονται στο έγγραφο έχουν ενοχλήσει τον γενικό διευθυντή Πο­λιτικών Υποθέσεων και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερι­κών κ. Ιωάννη-Αλέξιο Ζέππο. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο ανωτέρω αξιωματούχοι ήθελαν ανεπίσημες απαντήσεις και όχι μια αναλυτική έγγραφη και τεκμη­ριωμένη απάντηση, η οποία εκ των πραγμάτων δημιουργεί υπηρεσιακό προηγούμενο. Αυτό δεν θα είχε ση­μασία εάν η ελληνική πλευρά ήταν α­ποφασισμένη να απορρίψει κατηγο­ρηματικά την τουρκική απαίτηση για ξεχωριστή διαπραγμάτευση, όπως και άλλες απαιτήσεις. Καλό θα ήταν επ’ αυτού να υπάρξει επίσημη απάντηση από το υπουργείο Εξωτερικών.

Από το κείμενο, εμμέσως πλην σαφώς, τεκμηριώνεται ότι η όλη δια­πραγμάτευση διεξάγεται επί της βα­σικής διεκδίκησης της Τουρκίας, που είναι η άρνηση αναγνώρισης του δι­καιώματος των νησιών να έχουν υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ. Η Άγκυρα επι­διώκει να επιβάλει ως βάση της διαπραγμάτευσης την αρχή της «ευθυδικίας», η οποία παρακάμπτει στις γε­νικές αρχές του Δικαίου της Θάλασ­σας. Το έγγραφο δίνει τεκμηριωμέ­νη απάντηση, επικαλούμενο την υ­φιστάμενη νομολογία και τις διαφο­ροποιήσεις που έχουν σημειωθεί στον τρόπο αντιμετώπισης τέτοιων ζητημάτων από το Διεθνές Δικαστήριο.

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

Μεγάλη εντύπωση προξενεί το γε­γονός ότι, ενώ η Τουρκία κινητο­ποιεί κάθε είδους πραγματικό, πο­λιτικό και νομικό όπλο, μεγιστο­ποιώντας τις διεκδικήσεις της, η ελληνική πλευρά συμπεριφέρεται με εγκληματική αμέλεια, αν πρόκει­ται μόνο για αμέλεια. Είναι απολύ­τως ενδεικτικό ότι δεν έχει περά­σει στην ελληνική νομοθεσία τον σύγχρονο ορισμό της υφαλοκρηπίδας, που έχει προκύψει από τη Συν­θήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας. Αν και έχει όχι μόνο εθνικό συμ­φέρον, αλλά και σχετική συμβατι­κή υποχρέωση, διατηρεί μέχρι σή­μερα τον πολύ πιο περιοριστικό ο­ρισμό του 1958, ο οποίος περιορί­ζει την υφαλοκρηπίδα μέχρι το ση­μείο που το βάθος φθάνει τα 200 μέ­τρα. Ας σημειωθεί ότι ο αντιπρόε­δρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος επικαλέσθηκε προσφά­τως τον εθνικά ασύμφορο και νομικά ξεπερασμένο αυτόν ορισμό, γεγονός που εκ των πραγμάτων αποδυνα­μώνει την ελληνική διαπραγμα­τευτική θέση.

Μία δεύτερη «αμέλεια» είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει υποβάλει χάρτες με τα υποθετικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ στα αρμόδια όργανα του ΟΗΕ, παρ’ ότι η Υδρογραφική Υπηρεσία του Γενικού Επι­τελείου Ναυτικού έχει ετοιμάσει τέ­τοιους χάρτες. ‘Έχει υποβάλει μόνο τις συμφωνίες με την Ιταλία και την Αλβανία, οι οποίες αφορούν το Ιόνιο. Είναι αξιοσημείωτο ότι για τις υπό­λοιπες θαλάσσιες περιοχές υπάρ­χουν χάρτες της Ευρωπαϊκής Ένω­σης και χάρτες τρίτων χωρών, οι οποίοι απεικονίζουν τα υποθετικά ό­ρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ, χρησιμοποιώντας την αρ­χή της μέσης γραμμής.

Στο έγγραφο διατυπώνεται η γενική εκτίμηση ότι η πάγια ελληνική θέση είναι νομικά ισχυρή. Το Δίκαιο της Θάλασσας προβλέπει ρητά ότι δεν έχουν δικαίωμα υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ μόνο οι ακατοίκητοι «βρά­χοι». Σ’ ορισμένες περιπτώσεις έχει υιοθετηθεί και η αρχή της αναλογι­κότητας, η οποία περιορίζει την υ­φαλοκρηπίδα απομονωμένων νησί­δων, όταν η εφαρμογή του κανόνα της μέσης γραμμής προκαλεί μεγά­λη δυσαναλογία στην κατανομή της υφαλοκρηπίδας μεταξύ μιας νησίδας και του παρακείμενου ηπειρω­τικού κράτους.

Ήταν στοιχειώδες η Ελλάδα να εισέλθει σ’ αυτές τις διαπραγματεύ­σεις, διεκδικώντας όσα της εξασφα­λίζει η ευνοϊκότερη ερμηνεία του Δι­καίου της Θάλασσας. Αντ’ αυτού, ει­σήλθε με μειωμένες απαιτήσεις. Για­τί έχει ουσιαστικά αποδεχθεί αιγια­λίτιδα ζώνη πολλαπλού εύρους και όχι 12 μιλίων, όπως της επιτρέπει το διεθνές δίκαιο; Γιατί διαπραγματεύ­εται περιορισμούς στην υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ και δεν αφήνει το Διεθνές Δικαστήριο να προσαρμόσει τα όρια, εάν και όπου αυτό κρίνει αναγκαίο;

Ουσιαστικά, έτσι όπως διεξάγε­ται η διαπραγμάτευση, αφορά μόνο ελληνικά δικαιώματα και οδηγεί, σχεδόν αναπόφευκτα, σε απεμπό­ληση ενός μέρους τους. Για να έχει νόημα μια τέτοια διαπραγμάτευση, θα έπρεπε να έχει τεθεί ως προκαταρκτικός όρος η εγκατάλειψη εκ μέρους της Τουρκίας της θεωρίας των «γκρίζων ζωνών», με βάση την οποία όχι μόνο αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σ’ έναν απροσ­διόριστο αριθμό νησίδων, αλλά και ορισμένες εξ αυτών τις χαρακτηρί­ζει ρητά τουρκικές (π.χ. το κατοι­κημένο Αγαθονήσι). Εάν δεν ακυ­ρωθεί η αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας, είναι ε­θνικά βλαπτική και πρακτικά αδύ­νατη η διαπραγμάτευση για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.

ΤΑ ΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

«Στο πλαίσιο της oριoθέτησης των θαλάσσιων ζωνών με την Τουρκία, δεν είναι σκόπιμο να γίνεται διάκριση μεταξύ της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου και της υφαλοκρηπίδας της Ανατολικής Μεσογείου, όπως επιδιώκεται από την τουρκική πλευρά …

Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας επί της υφαλοκρηπίδας της Ανατολικής Μεσογείου θα πρέπει να ενταχθούν στη συνολική διαπραγμάτευση (ή δικαστική επίλυση της διαφοράς) με την Τουρκία.

Ενδεχόμενη δε αποσπασματική εξέταση της υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου δεν θα είναι προς όφελος της Χώρας … Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι σχεδόν βέβαιη η αναγνώριση “μειωμένης επήρειας” στο Καστελόριζο, ενώ θα έχει χαθεί το διαπραγματευτικό χαρτί των χωρικών υδάτων, αλλά και το ενδεχόμενο “συμψηφισμού” με τις διεκδικήσεις μας στο Αιγαίο».

«Το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου, το οποίο αποτελείται συνολικά από 13 νησιά, νησίδες και βράχους, δεν είναι απομονωμένο – γεωγραφικά και διοικητικά ανήκει στα Δωδεκάνησα. Αυτή η πραγματικότητα αποτυπώνεται στην οριοθετική γραμμή του ιταλοτουρκικού Πρακτικού του Δεκεμβρίου του 1932, το οποίο συμπληρώνει την ιταλοτουρκική συμφωνία της Άγκυρας της 4ης Ιανουαρίου 1932, οριοθετώντας τα χωρικά ύδατα της Δωδεκανήσου με τις απέναντι ακτές της Aνατoλίας».

«Για λόγους πρακτικούς, είναι ορθότερο να αντιμετωπίζονται ως ενιαίο σύνολο τα θαλάσσια όρια της Ελλάδας με την Τουρκία από τις εκβολές του Έβρου μέχρι το Καστελόριζο».

«Οσον αφορά τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο, όλο το ανατολικό όριο επηρεάζεται από την νήσο Στρογγυλη του συμπλέγματος του Καστελόριζου … Η Ελλάδα και η Κύπρος θα έχουν κοινά όρια υφαλοκρηπίδας μόνον εάν η οριοθετική γραμμή της ελληνοτουρκικής υφαλοκρηπίδας χαραχθεί με βάση τη μέση γραμμή μεταξύ των τουρκικών ακτών και της νήσου Στρογγύλης.»

«Δεδομένης της γενικότητας της διατύπωσης του άρθρου 83 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά και λόγω των διακυμάνσεων της νομολογίας και της αντίληψης των διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων ότι κάθε υπόθεση αποτελεί ένα unicum, δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί με ακρίβεια η επήρεια που θα απoδoθεί στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου σε ενδεχόμενη δικαστική επίλυση της διαφοράς oριoθέτησης με την Τουρκία».

ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ

«Το δικαίωμα στην αιγιαλίτιδα ζώνη υπερισχύει καταρχήν του δικαιώματος σε υφαλοκρηπίδα, έτσι ώστε να μην τίθεται ζήτημα περιορισμού της αιγιαλίτιδας ζώνης λόγω αλληλοεπικάλυψης με την υφαλοκρηπίδα γειτονικού κράτους, όπως υποστηρίζει η Τουρκία» (σ.σ. Η Τουρκία, δηλαδή, επιδιώκει να μειώσει την αιγιαλίτιδα ζώνη ελληνικών νησιών, με το επιχείρημα ότι επικάθονται σε τουρκική υφαλοκρηπίδα!)

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΘΟΛΟΓΙΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ

«Έχει ενοποιηθεί το εθιμικό με το συμβατικό δίκαιο της oριoθέτησης της υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ … Η έννοια των “σχετικών περιστάσεων” (που δικαιολογούν την εφαρμογή της αρχnς της ευθυδικίας) λειτουργεί ως εξαίρεση στην αρχή της ίσης απόστασης (μέσης Γραμμής), που έχει καθιερωθεί πλέον ως κλασική μέθοδος oριoθέτησης».

«’Εχει απoκρυσταλλωθεί η μεθοδολογία oριoθέτησης. Σε πρώτο στάδιο χαράσσεται προσωρινά η γραμμή της ίσης απόστασης και στην συνέχεια εξετάζεται η ύπαρξη τυχόν περιστάσεων που επιβάλλουν τη μετατόπιση της γραμμής, προκειμένου να επιτευχθεί ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Ειδικότερα ως προς τις περιπτώσεις κρατών με αντικείμενες ακτές, το Διεθνές Δικαστήριο έχει αποδεχθεί ήδη από το 1985 στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας Λιβύης – Μάλτας ότι η χάραξη της μέσης γραμμής αποτελεί καταρχήν τη δίκαιη λύση. Ωστόσο, στην πρόσφατη απόφασή του στην υπόθεση Θαλάσσιας Οριοθέτησης στην Μαύρη Θάλασσα, το Δικαστήριο προσέθεσε ένα τρίτο στάδιο στη διαδικασία oριoθέτησης, στο πλαίσιο του οποίου απέδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην έννοια της “αναλογικότητας”, δηλαδή της αναλογίας μεταξύ του μήκους των ακτών και της υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ που αντιστοιχεί σε κάθε κράτος … Η εν λόγω αναβάθμιση του κριτηρίου της αναλογικότητας δημιουργεί προβληματισμό, ενώ μειώνει ακόμα περισσότερο τον βαθμό προβλεψιμότnτας».

«Περισσότερο από το 1/3 των εθνικών νομοθεσιών σχετικά με την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ προβλέπουν ότι, εκκρεμούσης της oριoθέτησης, τα εξωτερικά όρια των εν λόγω ζωνών προσδιορίζονται βάσει της αρχής της ίσnς απόστασης».

ΓΙΑ ΤΙΣ «ΑΜΕΛΕΙΕΣ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

«Η ελληνική υφαλοκρηπίδα στο σύνολό της έχει απεικονισθεί χαρτογραφικά σε θεματικούς χάρτες μελετών της Υδρογραφικής Yπnρεσίας του ΓΕΝ, όπως αυτά καθορίζονται βάσει της αρχής της ίσης απόστασnς … Με εξαίρεση την οριοθετική γραμμή της υφαλοκρηπίδας του Ιονίου βάση της ελληνοιταλικής συμφωνίας του 1977, δεν έχουν κατατεθεί τα όρια της ελληνικής υφαλoκρηπίδας σε διεθνείς οργανισμούς. Το ίδιο ισχύει και για τα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων, τα οποία, ωστόσο, αποτυπόνωνται από το 2006 και εφεξής σε επίσημoυς ελληνικούς ναυτικούς χάρτες».

«Σύμφωνα με το άρθρο 16(1) της Σύμβασnς για το Δίκαιο της θάλασσας, τα παράκτια κράτη οφείλουν να απεικονίζουν σε ναυτικoύς χάρτες μεγάλης κλίμακας, αφενός τις ευθείες γραμμές βάσnς και τις ειδικές περιπτώσεις παρέκλισης από την “κανονική γραμμή βάσης” (όπως κλείσιμο των κόλπων) για μέτρηση του εύρους της αιγιαλίτηδας ζώνης και τα όρια που προκύπτουν από αυτές και, αφετέρου, τη χάραξη της οριοθετικής γραμμής της αιγιαλίτιδας ζώνης με γειτονικά κράτη. Τα παράκτια κράτη υποχρεούνται να προσδώσουν επαρκή δημοσιότητα στους εν λόγω χάρτες και να καταθέσουν αντίγραφό τους n πίνακα των σχετικών γεωγραφικών συντεταγμένων στον γενικό γραμματέα των Η.Ε. Η Ελλάδα δεν έχει υιοθετήσει σύστημα ευθειών βάσης, παρά το γεγονός οτι οι όροι που ισχύουν εθιμικά από το 1951 και ενσωματώθηκαν στη Σύμβαση συντρέχουν σε πολλές περιοχές της Χώρας … Aντίστοιχη υπoχρέωσn προβλέπεται στο άρθρο 84 της Σύμβασnς σχετικά με την απεικόvιση εξωτερικού ορίου και τη χάραξη της oριoθετικής γραμμής της υφαλοκρηπίδας … Θα πρέπει να σημειωθεί οτι στο άρθρο 75 της Σύμβασnς πρoβλέπεται αντίστoιχη ρύθμισn για το εξωτερικό όριο και την οριοθέτηση της ΑΟΖ».

«Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν κατατεθεί επίσημα στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, οι γεωγραφικές συντεταγμένες του ανατολικού ορίου στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν γνωστοποιηθεί στη νορβηγική και την αμερικανική πλευρά στο πλαίσιο διαμαρτυριών μας για τη διενέργεια θαλασσίων ερευνών στην περιοχή. Έχουν εγχειρισθεί σχετικοί χάρτες και γεωγραφικές συντεταγμένες στην Αίγυπτο και στη Λιβύη, αντιστοίχως στο πλαίσιο των διμερών διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών».

ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ

«Η ελληνική νομοθεσία εξακολουθεί να αναφέρεται στα κριτήρια της Σύμβασης της Γενεύης για την υφαλοκρηπίδα (1958), δηλαδή το κριτήριο του ισοβαθούς των 200 μέτρων και το κριτήριο της εκμετάλλευσης για τον προσδιορισμό του εξωτερικού ορίου της υφαλοκρηπίδας. Αντίθετα, n Σύμβαση, η οποία σύμφωνα με τη ρητή διάταξη του άρθρου 311(1) “υπερισχύει των Συμβάσεων της Γενεύης της 29nς Απριλίου του 1958 για το Δίκαιο της Θάλασσας”, προβλέπει ότι νομικός τίτλος,επί της υφαλοκρηπίδας εντός του ορίου των 200 ν. μιλίων είναι το κριτήριο της απόστασης. Την εθιμική υπόσταση του εν λόγω κανόνα έχει αποδεχθεί n διεθνής νομολογία ήδη από τη δεκαετία του 1980 … Θα ήταν σκόπιμο να εναρμονισθεί n ελληνική νομοθεσία με τις διατάξεις (της Σύμβασης), υιοθετώντας τον ευμενέστερο για τα ελληνικά συμφέροντα ορισμό ως υφαλοκρηπίδας βάσει του κριτηρίου της απόστασης. Το ίδιο ισχύει και για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, εφόσον n ελληνική νομοθεσία απλώς παραπέμπει στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, χωρίς ουδεμία αναφορά στην αρχή της ίσης απόστασης … Στην απόφαση Οριοθέτησης μεταξύ των Μπαρμπάντος και του Τρινιντάντ και Τομπάγκο, το Διεθνές Δικαστήριο απέδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εθνική νομοθεσία των διαδίκων κρατών στο πλαίσιο της αποσαφήνισις των θέσεών τους ως προς τη μέθοδο οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ».

«Κατά την πρόσφατη ερευνητική δραστηριότητα του αμερικανικού ωκεανογραφικού πλοίου R/V NAUTILUS, καταστήσαμε σαφές στην αμερικανική πλευρά οτι δεν δύναται να διενεργήσει έρευνες στα υποθαλάσσια όρη του Αναξίμανδρου χωρίς την άδεια των ελληνικών αρχών, εφόσον n προτεινόμενη περιοχή διεξαγωγής των ερευνών περιελάμβανε και περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας … Η αμερικανική πλευρά επαναπροσδιόρισε τις περιοχές διεξαγωγής των ερευνών, γεγονός που επιβεβαίωσε n αμερικανική πρεσβεία με ρηματική διακοίνωση».

«Τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας βάσει της αρχής της ίσης απόστασης εμφανίζονται σε διεθνείς βάσεις δεδομένων στο Διαδίκτυο, αλλά και σε Χάρτες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως υποθετικά όρια ΑΟΖ, αναγνωρίζοντας πλήρη επήρεια σε όλα τα ελληνικά νησιά … Μάλιστα, σε πρόσφατο χάρτη εργασίας του Δικτύου Natura 2000, πέραν του υφισταμένου ορίου των χωρικών υδάτων και των υποθετικών ορίων ΑΟΖ, απεικονίζεται με διακεκομμένη γραμμή και το όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων με 12 ν.μ.».


Πηγή : Geopolitics




Read more...