Βόμβες αύριο μόνο στο Διογένη

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses
Διαβάστε αύριο μόνο στο Diogenis-press δύο ειδήσεις - βόμβες που θα συζητηθούν.



ΒΟΜΒΑ Νο 1



Ποιο πολιτικό πρόσωπο του Νομού μίλησε σε εκπομπή σε τοπικό κανάλι για "κονέ" στον ιδιωτικό τομέα και καταδίκασε τα μικρορουσφέτια που γίνονται σε επιχειρήσεις ακόμα και στην Κορινθία. Ειλικρίνεια ή υποκρισία ; Γιατί γίνονται τώρα αυτές οι αναφορές και οι επιθέσεις ;






BOMBA No 2

Ποιο πολιτικό πρόσωπο της Κορινθίας εμφανίζεται να έχει σχέση με προθάλαμο μυστικιστικών οργανώσεων ;

Ένα θέμα που θα συζητηθεί !







Read more...

Κι όμως έχει κάνει 4 παιδιά !!!

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses




Μόλις έναν μήνα μετά τη γέννηση του τέταρτου παιδιού της, η Χάιντι Κλουμ επιστρέφει στην πασαρέλα για τη νέα επίδειξη εσωρούχων της Victoria’s Secret. Με καλή διατροφή και γυμναστική, η Χάιντι απέκτησε και πάλι τη φανταστική της σιλουέτα, την οποία σκοπεύει να «αποκαλύψει» στο κοινό σε μία εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με τον γυμναστή της «είναι αποφασισμένη να καταπλήξει τους πάντες»…

Πηγή : protothema.gr





Read more...

Δρόμος με το ονομά του Βέγγου στο Περιγιάλι

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses
Ο Θανάσης Βέγγος στον πιο αληθινό ρόλο της ζωής του! Του απλού και σεμνού ανθρώπου της διπλανής πόρτας και της προσφοράς, που βρίσκει τη χαρά του όταν αγκαλιάζει ανθρώπους και όταν περιθάλπει πληγωμένα αδέσποτα και τραυματισμένα πουλιά. Που δακρύζει η ψυχή του μπροστά στην ανημπόρια, αλλά τα δάκρυα δεν φτάνουν ποτέ μέχρι τα μάτια του μην τυχόν και τον δει κανένας!
Για όλους είναι ο «καλός μας άνθρωπος», ο σημαντικός καλλιτέχνης που μέσα από τις ταινίες του αναδεικνύει την αγνή ψυχή του Ρωμιού, ο οποίος τρέχει για να καταφέρει να επιβιώσει. Ο κλασικός Θανάσης Βέγγος!
Η απλότητα και η αμεσότητά του είναι μοναδικές!
Οπως και η σεμνότητά του. «Να με λες Θανάση» είχε πει στον επτάχρονο γιο τού Τζώνη Βαβούρα, όταν τον συνάντησε στον δρόμο και του συστήθηκε.
Κι ας έχουν διαφορά ογδόντα χρόνια! Ετσι κάνει πάντα. Χαιρετάει και απομακρύνεται αμέσως επιταχύνοντας το βήμα του. «Βιάζομαι» λέει σε όλους και τρέχει να κρυφτεί στο καβούκι του. Αυτός ο πολύ σοβαρός και ευσυγκίνητος άνθρωπος που στην καθημερινή του ζωή φαίνεται ότι έχει πολλά κοινά στοιχεία με τους ανθρώπινους ήρωες των ταινιών του.
Υπάρχει μία κρυφή πτυχή στον χαρακτήρα του Θανάση Βέγγου που ελάχιστοι γνωρίζουν: είναι η διάθεσή του να βοηθάει τους συνανθρώπους του, να βρίσκεται δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη. «Αυτή η πλευρά του είναι μυστική, κρυμμένη βαθιά στα άδυτα της ψυχής του. Ο Βέγγος κάνει πολλές φιλανθρωπίες. Να φανταστείτε στο χωριό Ασσος Κορινθίας, όπου έχει το εξοχικό του, τον αποκαλούν “Αγιο Αθανάσιο”» μας είπε κοντινό του πρόσωπο.
Ο δημοφιλής ηθοποιός διατηρεί ένα λιτό σπίτι στο Περιγιάλι, στην περιοχή που βρίσκεται στο τρίτο διαμέρισμα του Ασσου Λεχαίου. Εκεί ξεκουράζεται για λίγο τα καλοκαίρια, αν και τα τελευταία δύο χρόνια δεν το ο έχει επισκεφθεί. Οι κάτοικοι της περιοχής τον αγαπούν και τον περιμένουν. Τον σέβονται. Για όλα όσα προσέφερε, για όλα όσα συμβολίζει.

Επικοινωνήσαμε με αρκετούς από όσους έτυχε να τον γνωρίσουν από πολύ κοντά. Ανθρωποι του μόχθου και του μεροκάματου θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους αναφερόμενοι στο πρόσωπό του αγαπημένου ηθοποιού. Οι περισσότεροι έχουν να θυμηθούν κάτι καλό από τον Θανάση Βέγγο. Γιατί πάντα είχε τον χρόνο να βρεθεί κοντά τους, όταν έτυχε να τον χρειαστούν. Από το πιο ασήμαντο έως το πιο σημαντικό.

«Τον θαυμάζουμε»
«Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο ευγενικός και καλοσυνάτος είναι! Και υπερκινητικός, όπως ακριβώς τον παρακολουθούμε στις ταινίες του. Τον θαυμάζουμε γιατί δεν είναι μόνο σπουδαίος καλλιτέχνης, αλλά έχει δημιουργήσει και μία πολύ καλή οικογένεια. Το ίδιο άψογοι είναι και οι δύο γιοι του, ο Χάρης και ο Βασίλης» είπε στην «Espresso της Κυριακής» ένας κηπουρός ο οποίος απασχολήθηκε για να φτιάξει τον κήπο στο εξοχικό του ηθοποιού.
Στον δήμο Ασσου Κορινθίας τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου σκέπτονται να διοργανώσουν εκδήλωση προς τιμήν του Θανάση Βέγγου, τον οποίο φιλοξενούν στον τόπο τους. Η αντιδήμαρχος Ελένη Γεωργίου μας είπε: «Είναι πολύ σημαντικός καλλιτέχνης, με ευαισθησίες, που μέσα από τα έργα του στέλνει και μηνύματα. Και πρόσφατα που τον είδαμε στην τηλεόραση, ήταν πολύ γλυκός στα έργα που έπαιζε. Πρόθεση του δήμου μας είναι να τον τιμήσουμε για την προσφορά του στην Τέχνη αλλά και γιατί τυχαίνει να έχει εδώ το εξοχικό του. Και ο δρόμος έξω από το σπίτι του, που σήμερα ονομάζεται οδός Ανδριανού, θέλουμε να πάρει το όνομά του».

Read more...

Μία βραδιά ομορφιάς στην Κόρινθο

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses
Η παρουσία του γνωστού πλαστικού κ.Ιωάννη Λύρα στην Κόρινθο ήταν και η αφορμή να ακούσουν οι Κορίνθιες πως μπορούν απο τα χέρια του να γίνουν όμορφες. Αφορμή ήταν η παρουσίαση του βιβλίου του γιατρού. Κατάμεστο το δημοτικό θέατρο και με υψηλές παρουσίες οπως του επιχειρηματία κ.Γιώργου Αποστολόπουλου που προλόγισε μάλιστα το βιβλίο.
Ο Γιάννης Στεφανής ήταν εκεί και κατέγραψε δηλώσεις απο το κοσμικό όπως εξελίχθηκε γεγονός για την Κόρινθο.
Ακούστε της.


Read more...

Τα αίτια θανάτου του Ντε Νίγκρις

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses
Βλάβη στο καρδιοαναπνευστικό σύστημα έδειξαν οι εξετάσεις στον Αντόνιο Ντε Νίγκρις, που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Επιθυμία της οικογένειας του άτυχου ποδοσφαιριστή είναι να μην γίνει νέα ιατροδικαστική έρευνα, όσο οι δικοί του άνθρωποι θα λείπουν στο Μεξικό για την ταφή του 31χρονου άνδρα.

Εξάλλου, γίνονται προσπάθειες ώστε να βγουν βίζες για τον πατέρα και τα δύο αδέρφια του Ντε Νίγκρις, οι οποίοι αναμένονται αύριο στην Ελλάδα.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, μαζί τους θα είναι και Μεξικανός γιατρός.

Ψυχολόγος βρίσκεται στο σπίτι της γυναίκας του Ντε Νίγκρις και της μικρής κόρης του, αλλά και σχεδόν όλοι οι άνθρωποι της ΑΕΛ.

Στο Αλκαζάρ υπάρχει ειδικός χώρος, όπου ο κόσμος θα μπορεί να καταθέτει λουλούδια στη μνήμη του άτυχου ποδοσφαιριστή.

Πηγή : sport-fm.gr

Read more...

Γιατί έκλεισε ο freeguilty.;

16.11.09 Reporter: diogenis 1 Response
Πριν απο λίγο διαπιστώσαμε οτι έκλεισε το μπλόγκ freeguilty..
Κρίμα. Είχαμε τις γκρίνιες μας αλλά είχε καλό μυαλό και όταν ήθελε να γράψει έκανε δουλειά.
Ηταν δε απείρως πιο καθαρό απο πολλά μπλόγκ που έχουν στόχευση και στόχους καθόλου φανερούς..!
Μπορεί να έγραφε με γλώσσα "μαλλιαρή" αλλή έδειχνε κοινωνική ευαισθησία και ο τύπος αυτός δεν είχε κανένα μα κανένα συμφέρον.
ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΘΑΡΗ ΦΩΝΗ
Του ευχόμαστε ταχεία επάνοδο...!

Read more...

Ξανακλείνουν τα δικαστήρια...!

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses
Προς νέα απεργία οδεύουν οι εργαζόμενοι στο δικαστικό μέγαρο αφου παρά τις υποσχέσεις και την επίσκεψη του προέδρου του Αρείου Πάγου τίποτα δεν έγινε και το κτήριο έμεινε πάλι χειμωνιάτικα χωρίς κλιματισμό...Ο κλιματισμός είχε στοιχίσει πριν δέκα χρόνια 500 εκατομμύρια δραχμές αλλά δεν λειτούργησε ποτέ..Ούτε ποτέ δικάστηκε απο τους δικαστές που ξεπαγώνουν ο..εργολάβος.
Αυτό είναι το κατ' αρχήν σκάνδαλο πριν πάμε στα επόμενα.Ποτέ δεν δούλεψε το κλιματιστικό που έχει πληρωθεί με χρυσάφι.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν υποσχεθεί οτι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί...αλλά να που συνεχίζεται...!
Ο πρόεδρος των εργαζομένων κ.Λιάκος είναι σαφής...Πάνε προς νέα απεργία...
Ακούστε τον..!



Read more...

Περίεργος θάνατος 25χρονου στο Κιάτο...!

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses
Ενας 25χρονος Κιατανιώτης βρέθηκε νεκρός μέσα σε ένα εργοστάσιο στην θέση "Αρκούδα" Τα αίτια του θανάτου δεν είναι γνωστά και εικάζονται πολλά πράγματα..Ο νεαρός πολύ γνωστός στο Κιάτο, σύμφωνα με την αστυνομία πήδηξε απο την μάντρα και έσπασε ένα τζάμι για να μπεί στο κλειστό εργοστάσιο..Πιθανότατα λόγω της νύχτας έπεσε πάνω σε μηχανήματα και τον καταπλάκωσε κάποιος κύλινδρος.
Στην προσπαθειά του να απεγκλωβιστεί μέσα στο σκοτάδι κτύπησε σε αιχμηρό αντικείμενο με αποτέλεσμα να βρεί τον θανατο....Η αστυνομία μετα την περίπτωση με τον επιχειρηματία Γιαμπουράνη εξετάζει κάθε ενδεχόμενο...για να μην ξανασυμβούν τα ίδια και βγούν λάθος συμπεράσματα...!
Το εργοστάσιο κατασκεύαζε κουφώματα αλουμινίου..
Πάντως η πόλη έχει σοκαριστεί και ακούγονται πολλά...

Read more...

Η δήλωση Σπηλιωτόπουλου

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses




Με δήλωση που έκανε σήμερα το μεσημέρι, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός, Άρης Σπηλιωτόπουλος τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Το βίντεο είναι από το blog taxalia.blogspot.com.

Read more...

Εμβολιάστηκαν το πρωί οι γιατροί μας..!

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses
Και στην Κόρινθο ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός για την περίφημη γρίπη. Στην κάμερα του Γιάννη Στεφανή κάνουν δηλώσεις οι γιατροί του νοσοκομείου που πρώτοι απο όλους εμβολιάστηκαν όπως είχε προγραμματίσει το υπουργείο υγεία. Σύμφωνα με όσα είδαμε το νοσηλευτικό προσωπικό υπάκουσε στην εντολή των ειδικών και έκανε το εμβόλιο.
Ακούστε τι λένε:


Read more...

Το μήνυμα Κόλλια για το Πολυτεχνείο

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses
Η 17η Νοεμβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους επώνυμους και τους αφανείς αγωνιστές, που όρθωσαν το ανάστημά τους και πολέμησαν για τα δημοκρατικά ιδεώδη. Μέσα στο σκοτάδι της δικτατορίας, βρήκαν το σθένος να διεκδικήσουν για λογαριασμό όλου του ελληνικού λαού την ελευθερία, την ισονομία και την ισοπολιτεία.
Πρωταγωνίστρια του Πολυτεχνείου, όπως και κάθε πρωτοπορίας, κάθε προόδου και ελπίδας, η νεολαία. Η θυσία των νέων ανθρώπων δίνει σε αυτήν την επέτειο ένα περιεχόμενο που την ξεχωρίζει από κάθε άλλη. Γιατί κατορθώνει σε κάθε εποχή να παραμένει επίκαιρη, συνδυάζοντας τα σύγχρονα κοινωνικά αιτήματα με τις διαχρονικές αξίες. Έβαλε τα θεμέλια της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ισότητας και έκτοτε παραμένει σύμβολο κοινωνικών αγώνων, όποια μορφή και περιεχόμενο κι αν αυτοί προσλαμβάνουν σε κάθε τόπο και κάθε εποχή.
Το Πολυτεχνείο παραμένει πάντα ένα ζωντανό μνημείο της διαρκούς επαγρύπνησης που απαιτούν οι μεγάλες κατακτήσεις. Παραμένει ένα επίκαιρο κάλεσμα της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Τριάντα έξι χρόνια μετά, κρατά ζωντανό το μήνυμα της εξέγερσης που έχει ουσία, ιδέες και συλλογικούς στόχους, στον αντίποδα της τρομοκρατίας και της βίας που στρέφεται ενάντια στον συνάνθρωπο. Σήμερα έχουμε τα εχέγγυα της δημοκρατίας, τους θεσμούς που προασπίζονται την ελευθερία, την ισότητα, την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη, έχουμε μια πολιτεία που σέβεται και προστατεύει τα δικαιώματα, τη διαφορετικότητα, την ατομικότητα. Με αυτά τα εχέγγυα, με ενότητα και σύμπνοια, η δική μας σύγχρονη πρόκληση είναι να διασφαλίσουμε για όλους τους Έλληνες, για όλο τον κόσμο, όσα κερδήθηκαν με θυσίες στις 17 Νοεμβρίου του 1973.

Read more...

Δήμας εναντίον Δήμα ;

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses



Μετά το σήριαλ της παραμονής του Σταύρου Δήμα στην Κομισιόν και στο ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιο του Περιβάλλοντος που τελειώνει με τη βέβαιη πια αντικατάσταση του Επιτρόπου από Επίτροπο γένους θηλυκού από το ΠΑΣΟΚ, ένα νέο σήριαλ γεννιέται αυτές τις ημέρες που αφορά και πάλι την οικογένεια, αλλά αυτή τη φορά έχει δύο ρόλους. Έναν για τον πατέρα και έναν για τον υιό Χρήστο.

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα σε κορυφαίες δημοσιογραφικές σελίδες στο διαδίκτυο, η στάση του Σταύρου Δήμα στο θέμα της διάδοχης κατάστασης στη ΝΔ ήταν από τα θέματα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον.

Όλες οι αναφορές που έχουν γίνει θέλουν το Σταύρο Δήμα να στηρίζει την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά.

Χαρακτηριστικό είναι το κείμενο από το tragasnet.gr που αναφέρει στις 13/11/2009 :

Επίσης, ως ένα ακόμη «χτύπημα» που δέχθηκε η υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη θεωρείται και η απρόσμενη κατά πολλούς, προσχώρηση του κ. Σταύρου Δήμα στο στρατόπεδο του κ. Σαμαρά.

Πολιτικοί κύκλοι, σχολιάζοντας την απόφαση του κ. Δήμα, τόνιζαν ότι ενισχύει το προφίλ του κ. Σαμαρά, διότι, εκτός των άλλων, δείχνει ότι διαθέτει πλέον στο επιτελείο του στελέχη με Ευρωπαϊκό βεληνεκές.

Πολιτικά η σύμπλευση του Σταύρου Δήμα με τον Αντώνη Σαμαρά δεν προξενεί μεγάλη εντύπωση και αυτό επιβεβαιώνεται από συνέντευξη που έδωσε ο πρώην Νομάρχης Νότης Μαρκάτος στη σελίδα kefaloniapress.gr.

Σε ερώτηση που του γίνεται για το παρελθόν, ο κος Μαρκάτος δίνει ενδιαφέρουσα απάντηση.

Συζητιέται πολύ το θέμα της αποχώρησης του Αντώνη Σαμαρά από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Πως κρίνετε εσείς εκείνη τη περίοδο και τη δημιουργία της Πολιτικής Άνοιξης;

Την περίοδο εκείνη θα πρέπει να την κρίνουμε με βάση την πολιτική ατμόσφαιρα της εποχής, με το «Μακεδονικό» σε έξαρση, με ένα εκατομμύριο κόσμο να διαδηλώνει στους δρόμους για τα Σκόπια και βέβαια με το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε, και έχει, έντονο πατριωτικό και εθνικό προσανατολισμό στις πολιτικές του θέσεις. Αν θέλετε την προσωπική μου γνώμη, η αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία ήταν λάθος. Αν είχε μείνει, θα ήταν ο επόμενος, του Κ. Μητσοτάκη , αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.


Όμως αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, γνωρίζοντας τα γεγονότα της εποχής, πιστεύω ότι τότε τη Κυβέρνηση Μητσοτάκη περισσότερο την έφθειραν με τις διαφωνίες τους, ο μετέπειτα αρχηγός της, Μιλτιάδης Εβερτ μαζί με τον συγχωρεμένο Θανάση Κανελλόπουλο και τον Σταύρο Δήμα. Απλά ο Μιλτιάδης Εβερτ έμεινε και βγήκε αρχηγός, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς, ίσως περισσότερο ειλικρινής και ανιδιοτελής, προτίμησε να αποχωρήσει και αυτό το πλήρωσε, για αρκετό χρονικό διάστημα, με πολιτική περιθωριοποίηση.



Δεν κρίνουμε την άποψη του κου Μαρκάτου, εμφανίζεται όμως ένα ενδιαφέρον στοιχείο που εξηγεί αρκετές στάσεις και συμπεριφορές.

Εδώ προκύπτει και η ενδοοικογενειακή κόντρα (;).

Ο Χρήστος Δήμας ήταν μεταξύ των στελεχών της ΝΔ που την περασμένη Πέμπτη 12/11, υποδέχθηκαν στην Κόρινθο τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του για τη στήριξη της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ίσως με αυτό τον τρόπο να αναδεικνύονται σοβαρές ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές μεταξύ πατρός και υιού. Μπορεί όμως να αποτελεί απλώς μια πολιτική στρατηγική, όμοια με αυτή που έχει ακολουθήσει η οικογένεια Βαρβιτσιώτη, με τον υιό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να είναι στο πλευρό της Μπακογιάννη και τον πατέρα Ιωάννη Βαρβιτσιώτη να θρυλείται ότι στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά.

Πολλοί εντοπίζουν την πρώτη δημοσιοποίηση της πολύ καλής σχέσης του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη με τον Αντώνη Σαμαρά στις 29 Σεπτεμβρίου 2008, όταν ο πρώτος παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο "Τυφλοί Στρατοί- Η Δύση και η Απειλή του Ισλαμικού Φονταμενταλισμού".

Εκεί βρήκαμε και ένα άλλο όνομα που έκανε αίσθηση σχετικά με τις έρευνες που κάνουμε για τη ΣΦΗΚΑ.

Τις λεπτομέρειες θα τις μάθετε το ερχόμενο Σάββατο σε σχετικό άρθρο της εφημερίδας.

Για άλλο ψάχναμε και αλλού πέσαμε ...

Μέχρι τότε θα περιμένουμε να μάθουμε και άλλα σχετικά με τη διαφορά απόψεων μεταξύ πατρός και υιού Δήμα ...




Read more...

Αυτός είναι ο μέσος Κορίνθιος...

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses
Ο Βασίλης Ψωμάς είχε έμπνευση και με τον φακό του έκανε μία σύνθεση που απεικονίζει τον μέσο σύγχρονο Κορίνθιο...Σύμφωνα με τον συνεργάτη μας η φωτογραφική του συνθεση αν την αναλύσουμε λοιπόν θέλει να πεί οτι ο μέσος πατριώτης μας είναι ένα μίγμα κατ' αρχή καλού Χριστιανού ο οποίος θέλει μία γυναίκα σεμνή...για το σπίτι...αλλα και 2-3 καλά γκομενάκια για έξω....Ασφαλώς και νοιώθει την ανάγκη να παρκάρει το πολυτελές του αυτοκίνητο πριν εκτελέσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα...για να είναι ένας καλός...χρηστός και εγγυημένος πολίτης..
Ετσι μας είδε ο VAS και έτσι έκανε την σύνθεση του....

Read more...

Στις 12.30 ...μία αποκάλυψη...!

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses

Στις 12.30 ακριβώς ο "Διογένης" θα σηκώσει ένα κείμενο που θα συζητηθεί πολύ και θα δημιουργήσει ένα μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό θέμα.Πίσω απο το θέμα αυτό υπάρχει πολύ βάθος και θα δώσουμε υλικό και στα άλλα μπλόγκ για αναλύσεις που ασφαλώς θα πάνε πολύ μακριά...Ενα θέμα που βγάζει πολλά....

Read more...

Ο κ.Γκιώνης εναντίον...Λάμπρου

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses

Το πολύ καλό μπλόγκ του Λουτρακίου "Δημοτικά σχόλια" κάνει μία εύστοχη ανάρτηση που προέκυψε απο ομιλία του δημάρχου Λουτρακίου κ.Γι΄πωργου Γκιώνη ο οποίος κάνει παράπονα οτι δεν είδαμε κανένα μεγάλο έργο και βλέπουμε τα λάθη του...Το θέμα αυτό θα μας απασχολήσει και στην Σφήκα του ερχόμενου Σαββάτου αφου ξεκινάμε μεγάλη έρευνα να βρούμε...τα έργα του κ.Γκιώνη. Οχι αυτά που βρήκε έτοιμα αλλά αυτά που έκανε ή θα κάνει ο ίδιος στον Λουτράκι 3 χρόνια μετά την πανηγυρική εκλογή του.
Ας δούμε τι γράφει όμως το "Δημοτικά σχόλια"

700 μηνύσεις στον Γ.Λάμπρου, που δεν έγιναν!!!

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Μιλάμε για πoλιτική. Τί έγραψε τo blog και τί έγραψε η εφημερίδα.
Εγώ έπρεπε vα είχα κάvει 700 μηvύσεις σαv τoυ κ. Παύλoυ.
Δεκάδες, δις δισεκατoμμύρια.
Και λέει o κ. Μάρκελλoς, o ξέvoς λέει. Τί ξέvoς;
Ο κ. Ηλιακόπoυλoς, δυo γειά έχω, είχα από τότε, ήρθε εδώ, καλά κάvει o άvθρωπoς.
Ούτε ξέvo τov είπα, oύτε vτόπιo τov είπα και δεv με εvδιαφέρει τί είvαι. Ας γράφει ό, τι θέλει και o κ. Ηλιακόπoυλoς και o καθέvας.
Ο Γιάvvης Λάμπρoυ, εάv κάvω μηvύσεις, πρέπει vα τoυ ζητήσω τη μισή γη σε αξία γι' αυτά πoυ έχει γράψει, για τα πρoσωπικά μoυ, για τα πάvτα μoυ.
Για τα έργα όμως δεv τo είδα πoτέ vα γράψει κάτι. Γι' αυτά πoυ εκτελoύvται.
Δεv έχει δει τίπoτα; Καvέvα έργo; Δεv έχει εκτελεστεί καvέvα έργo στo Λoυτράκι;

ΣΧΟΛΙΟ
Τα παράπονά σου στον Δήμαρχο λέει ο λαός, αλλά άμα είσαι ο Δήμαρχος που θα κάνεις τα παράπονα σου?
Στον Γιάννη Λάμπρου?

0 _Σχόλια_:


Read more...

"Ε...ρε μάσα που πέφτει..."

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses
Οι αποκαλύψεις της "Σφήκας" περνούν τα όρια της Κορινθίας. Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερα Ελληνικά μπλόγκ αναδημοσιεύουν ή σχολιάζουν θέματα που βγαίνουν μέσω του "Διογένη". Το μπλόγκξ "τσογλάνι" ασχολείται σήμερα με το θέμα της ΣΚΟΣ και συγκεκριμμένα αναφέρει:
Ε ΡΕ ΜΑΣΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ
Μα τι γινεται εκει στην κορινθια ???
Μιλαμε για τρελο φαγοποτι απο τους αγροτοπατερες και προεδρους των αγροτικων ενωσεων του νομου εκτος της νεμεας για να λεμε τα πραγματα ως εχουν! Το θεμα εχει πολλυ ψωμι με πολλα επεισοδια ακομα σε εξελιξη τα οποια θα συνεχιστουν στις δικαστικες αιθουσες μετα απο αποκαλυψεις της εφημεριδας ' σφηκα ' και το μπλογκ diogenis-press.blogspot.com στις οποιες απαντησε με μηνυση η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ Α.Σ.Ε. μαλιστα το θεμα εφταε μεχρι την βουλη απο τους βουλευτες του συριζα Νίκος Τσούκαλη και Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου. Για να σας δωσουμε μια εικονα σας παραθετουμε σε αρθρο του μπλογκ http://diogenis-press.blogspot.com/2009/11/blog-post_1989.html . Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ Α.Σ.Ε εκανε αγορα του εργοστασιου ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΕ ιδιοκτησιας του Β.Παπαβασιειου αδελφου του Κ.Παπαβασιλειου προεδρου της ε.α.ς κιατου και συμβουλος της σκος α.σ.ε , δλδ ο αδελφος πουλησε σε αδελφο αφου αυτος προτεινε εξαλλου την αγορα.
Ο κ Κ.Παπαβασιλειου γνωστος αγροτοπατερας προερχομενος απο τον χωρο του πασοκ ειναι και προεδρος του μ.βαλτου και αναδειχτεικε 2 φορες προεδρος της ε.α.ς κιατου με την στηριξη της ν.δ , ομολογουμενως περιεργα πραγματα μιας κ τελευταια στιγμη βγηκε απο το ψηφοδελτιο του νομαρχη κορινθιας κ ΤΑΓΑΡΑ (ν.δ) στις προηγουμενες εκλογες και τελικα κατεβηκε με το πασοκ στο χωριο του, μιλαμε για 1 ατομο με μεγαλες πολιτικες διασυνδεσεις αφου στα παρτυ που κανει στο χωριο του φερνει τον μπαμπη τσερτο στο μπουζουκι και καλεσμενους τον νομαρχη μεχρι και τον διευθυντη της αγροτικης τραπεζας ελλαδος. Αυτα τα λιγα σαν ορεκτικο για το τι ερχεται ... σε επομενη αναρτηση θα πιασουμε πιο αναλυτικα και για τους αλλουσ ''πατερες''
Αναρτήθηκε από To tsoglani

Read more...

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses
Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 11.00 π.μ. στο Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 10.00 π.μ. στο Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης

Η Σχολή Επιμορφώσεως Γονέων της Ν. Α. Κορινθίας ανακοινώνει ότι το επόμενο μάθημα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (Πανεπιστήμιο Κορίνθου, Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη γωνία)
ΘΕΜΑ: «Η πανδημία της νέας γρίπης: Tι πρέπει να γνωρίζουμε και ποιες είναι οι ευθύνες μας»
ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ: Ελένη Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια Παθολογίας, Ιατρικής Σχολής, Παν/ου Αθηνών-Λοιμοξιωλόγος-Διευθύντρια Δ΄Παθολογικής Κλινικής, Παν/ου Αθηνών, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, ΑΤΤΙΚΟΝ

Read more...

Μαρία Δαμανάκη για τη θέση Δήμα;

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses
Τα ονόματα της κ. Μαρίας Δαμανάκη και της κ. Ελενας Παναρίτη έχει προτείνει, ο κ. Γ. Παπανδρέου στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο ως υποψήφιες διαδόχους του κ. Σταύρου Δήμα στις Βρυξέλλες.
Η σχετική συζήτηση των δύο ανδρών όπως γράφει ο Κ. Ζούλας στην «Κ», έχει γίνει προ δεκαπενθημέρου και αφού ο κ. Μπαρόζο είχε διαμηνύσει στον πρωθυπουργό τη βούλησή του η Ελλάδα να στείλει γυναίκα εκπρόσωπο, υποσχόμενος σε μια τέτοια περίπτωση ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπανδρέου «συνόδευσε» την υποψηφιότητα της κ. Δαμανάκη με τη σύσταση ότι διαθέτει σημαντική πολιτική διαδρομή στην Ελλάδα, έχοντας διατελέσει και πρόεδρος της Αριστεράς, ενώ αντιστοίχως για τη βουλευτή Επικρατείας Ελ. Παναρίτη επικαλέστηκε τη θητεία της στη Διεθνή Τράπεζα και την ειδίκευσή της στα θέματα Ανάπτυξης.
Δεδομένου, ωστόσο, ότι η πρότερη πολιτική πείρα θεωρείται στις Βρυξέλλες απαραίτητο προσόν κάθε κομισάριου, πιο πιθανή υποψηφιότητα θεωρείται αυτή της Μαρίας Δαμανάκη υπό την αίρεση βέβαια ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου θα ικανοποιηθεί από το χαρτοφυλάκιο που θα δοθεί εις αντάλλαγμα στη χώρα μας.
Στο πλαίσιο της ιδιότυπης αυτής διαπραγμάτευσης πρέπει μάλλον να αποδοθεί και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει ακόμη ....
Politis-gr

Read more...

Ο Μανωλάκης στην ΤΕΔΚ..!

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses
Ο Βουλευτής Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελος Μανωλάκης επισκέφτηκε σήμερα Παρασκευή 13.11.2009 τα γραφεία της ΤΕΔΚ Κορινθίας όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τους Δημάρχους της Κορινθίας.
Ο κ. Μανωλάκης συνεχίζοντας τις εβδομαδιαίες επισκέψεις του σε φορείς και υπηρεσίες του Νομού μας είχε την ευκαιρία να ανοίξει τη συζήτηση και στον νομό μας για τον νέο σχεδιασμό στο επίπεδο της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Όπως τόνισε « Θα πρέπει να υπάρξει ευρύτατη διαβούλευση με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, σωστός προγραμματισμός, και καταμερισμός πόρων και αρμοδιοτήτων με τον «Καποδίστρια 2»
Ο Βουλευτής Κορινθίας ως μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης στην Βουλή, όπου και αναμένεται να συζητηθεί τόσο η νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης όσο και ο νέος εκλογικός νόμος, διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι «το ζήτημα της ορθολογικής συγχώνευσης των Δήμων της Κορινθίας αποτελεί για τον ίδιο αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα».
«Ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης της Κορινθίας θα πρέπει να αποτελείται από βιώσιμους, πληθυσμιακά ισόρροπους και οικονομικά ισχυρούς Δήμους» επεσήμανε ο κ. Μανωλάκης.

Read more...

Ο Λογοθέτης στο Αριστοτέλειο

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ τιμά με ιδιαίτερα λαμπρό τρόπο την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο τη 17η Νοέμβρη του 1973.
Στη φετινή γιορτή έχει προσκληθεί να μιλήσει στους μαθητές του Εκπαιδευτηρίου ο γνωστός ηθοποιός ΗΛΙΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ.
Θέμα της ομιλίας του είναι: «Το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και η συμμετοχή των καλλιτεχνών σ΄αυτήν».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Εκπαιδευτηρίου το μεσημέρι της 16ης Νοεμβρίου με είσοδο ελεύθερη.

Read more...

Εκδήλωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses
Πλησιάζοντας στην επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, θεωρούμε χρέος της Νεολαίας να τιμήσει τους πρωταγωνιστές της 17ης Νοεμβρίου του 1973.
Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ Κορινθίας σε συνεργασία με την ΠΑΣΠ Κορίνθου διοργανώνουν Εκδήλωση - Αφιέρωμα στο «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ » & σας καλούν, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου & ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Κορίνθου.
Ομιλητές :
•Παπαθεοδώρου Θεόδωρος , Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής
•Κουλαϊδής Βασίλειος , Καθηγητής
Νέα Πνοή – Νέος Αέρας
Νεολαία ΠΑΣΟΚ Κορινθίας

Read more...

ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses
Απέραντο και βαθύ το μήνυμα ενότητας στη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη της Ν.Δ. Η βάση του Κόμματος είναι ενωμένη. Κυριολεκτικά μια γροθιά. Και ψηφίζει Ελπίδα ! Ελπίδα για μεγαλύτερη και καλύτερη Νέα Δημοκρατία. Ελπίδα, για το ότι θα πάμε την Ελλάδα ψηλότερα. Ελπίδα για νέα οργάνωση, που σέβεται τον πολίτη, τον ψηφοφόρο, το μέλος. Που ακούει τον νέο άνθρωπο. Που αγαπάει το διάλογο. Ελπίδα για ισχυρή ιδεολογική ταυτότητα, όπου ο Νεοδημοκράτης έχει θέσεις. Ξέρει γιατί πιστεύει στην παράταξη. Και δεν ντρέπεται να λέει τι είναι. Ελπίδα για ισχυρή αντιπολίτευση, έντιμη όπου συμφωνούμε. Αλλά και αυστηρή κι αποφασισμένη, εκεί που θα διαφωνήσουμε. Οι Πρωθυπουργοί των ατελείωτων υποσχέσεων, έχουν πάντα σύντομη ημερομηνία λήξης.

Διατυπώνουμε λοιπόν τις θέσεις μας ανοικτά. Φανερά. Με σαφήνεια. Επτά τα πιο κρίσιμα ζητήματα αυτής της αναμέτρησης : Το πρώτο είναι πως θα ψηφίσουμε όλοι ! Έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε στα χέρια μας το μέλλον του Κόμματος. Γι’ αυτό πρέπει να ψηφίσουμε όλοι ! Έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Και η αλλαγή ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία θα έχει επιπτώσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα. Θα φέρει ανατροπές παντού. Γιατί για πρώτη φορά θα εκφραστεί ο λαός.
Και ο λαός της Νέας Δημοκρατίας, θα εκφραστεί κόντρα στη λογική των περιχαρακώσεων, που απομακρύνουν τη βάση από την ηγεσία. Κόντρα επίσης στους κατεστημένους μηχανισμούς.
Βέβαια, και το 2004, στο ΠΑΣΟΚ, είχαμε, για πρώτη φορά εκλογή του αρχηγού από τη βάση. Όμως, τότε, η διαδοχή είχε ήδη γίνει. Και την επικύρωσαν σε ένα δημοψήφισμα χωρίς αντίπαλο. Και το 2007 έγινε ξανά εκλογή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, με δύο υποψηφίους. Τότε όμως, την εκλογή στη βάση την επέβαλε από πάνω ο κομματικός τους μηχανισμός. Στη δική μας την περίπτωση ΟΜΩΣ, την εκλογή την επέβαλε η βάση. Και κόντρα στην αρχική αντίθεση των μηχανισμών.
www.steliosmarkellos.gr

Read more...

Mήνυμα του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses
Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, να τιμήσουν τη λαϊκή εξέγερση του Νοέμβρη 1973, με δυνάμωμα της πάλης, για να αποκρούσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνουν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και οι μεγάλοι επιχειρηματίες, με τη σύμφωνη θέση της ΝΔ.
Να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου σήμερα βρίσκει νόημα και συνέχεια μόνο στο δρόμο της λαϊκής πάλης και συμμαχίας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και της δικτατορίας των μονοπωλίων, με στόχο την ανατροπή της, τη λαϊκή εξουσία.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Read more...

Ανακοινώσεις το μεσημέρι

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses
Την προσχώρησή του στο στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη αναμένεται να ανακοινώσει το μεσημέρι της Δευτέρας ο Άρης Σπηλιωτόπουλος σε κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει με την υποψήφια για την αρχηγία της ΝΔ.
Η ανακοίνωση γίνεται νωρίς την εβδομάδα ώστε να υπάρχει χρόνος για να φανούν τα αποτελέσματα στις δημοσκοπήσεις του επόμενου Σαββατοκύριακου.
Σε κατ ιδίαν συνομιλίες του ο κ. Σπηλιωτόπουλος λέει ότι αμφιταλαντεύται ανάμεσα στην ουδετερότητα και στην δήλωση στήριξης της κ. Μπακογιάννη. «Αν τοποθετηθώ δημοσίως θα είναι υπέρ της Ντόρας με βάση το πολιτικό σκεπτικό μου. Από την άλλη δεν μπορώ να μην πάρω θέση αφού αυτό θα θεωρηθεί καιροσκοπισμός» λέει στους φίλους του ο κ. Σπηλιωτόπουλος ο οποίος έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να πάει με τον κ. Σαμαρά. Πάντως ο κ. Σπηλιωτόπουλος που έχει υπόψη του τις δημοσκοπήσεις αναγνωρίζει ότι το ρεύμα στην λαική βάση της ΝΔ είναι με τον κ. Σαμαρά.
Θεωρεί ωστόσο ότι το προνομιακό του ακροατήριο είναι μεταξύ των οπαδών της κ. Μπακογιάννη και ότι αν τοποθετηθεί σε αυτό το στρατόπεδο σε περίπτωση ήττας οι πολιτικές του μετοχές θα είναι ανεβασμένες. Στην πραγματικότητα ο κ. Σπηλιωτόπουλος παίζει από τώρα για την επόμενη εκλογή. Λέει ότι η επιλογή του είναι με βάση πολιτικά κριτήρια και ότι η κ. Μπακογιάννη εξασφαλίζει άνοιγμα του κόμματος πέρα από την κομματική βάση. Όμως θα έχει δυσκολία να εξηγήσει πως από τη μία πλευρά μιλούσε για την ανάγκη να ανοιχθεί η διαδικασία εκλογής στην κοινωνία και από την άλλη συντάσσεται με την κ. Μπακογιάννη που επεδίωκε την εκλογή από το συνέδριο με τους παλιούς μηχανισμούς και τις διαδικασίες των διαδρόμων. Την ίδια ώρα όμως εμφανιζόταν μαζί με τον κ. Μειμαράκη και πολλοί είχαν από τότε πει ότι «είναι και οι δύο λαγοί της Ντόρας».
Από την πλευρά της κ. Μπακογιάννη η προσχώρηση του κ. Σπηλιωτόπουλου είναι από τις λίγες κινήσεις εντυπωσιασμού που διαθέτει μετά την συμμαχία Σαμαρά Αβραμόπουλου. Γι αυτό άλλωστε λένε ότι «η Ντόρα του έκανε πρόταση που δεν μπορούσε να αρνηθεί». Ο κ. Σπηλιωτόπουλος πάντως θέλει την θέση του γραμματέα του κόμματος. Στο στρατόπεδο Σαμαρά πάλι έχουν προεξοφλήσει την κίνησή του. Θα απαντήσουν με την δήλωση από έναν άλλο πολιτικό της νέας γενιάς συνηλικιώτη του κ. Σπηλιωτόπουλου τον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος έχει απήχηση στον ευρύτερο καραμανλικό χώρο.

Read more...

30% πάνω οι αντικειμενικές

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses
Ο κύβος ερρίφθη. Την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά 30% σε μέσα επίπεδα από τις αρχές Ιανουαρίου του 2010 προωθεί, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες που αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα», η κυβέρνηση.
Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που βρίσκεται πολύ κοντά στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου όταν ρωτήθηκε από το «ΘΕΜΑ» πότε θα ανακοινωθούν οι νέες τιμές της Εφορίας (η τελευταία αύξηση έγινε τον Μάρτιο του 2007) απάντησε με νόημα:
«Η οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα. Η πιθανότερη ημερομηνία είναι οι νέες τιμές να ανακοινωθούν τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2010 και να ισχύσουν έναν-δυο μήνες μετά».

Read more...

Προς καθολική απαγόρευση

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses
Ακόμα και την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους εξετάζει η κυβέρνηση, όπως είπε από το βήμα της Βουλής η υπ. Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Εκτ. Νασιώκα, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, η υπ. Υγείας υπογράμμισε ότι παραμένει σταθερός ο στόχος της επαναξιολόγησης των αντικαπνιστικών μέτρων, καθώς, πέρα από τα βήματα που έγιναν σε δημόσιες υπηρεσίες και στην υπαίθρια διαφήμιση, υπάρχουν αρκετά προβλήματα εφαρμογής του νόμου σε εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης. Εντυπωσιακό ήταν το στοιχείο που επικαλέστηκε ο κ. Νασιώκας, βάσει του οποίου στο 99% των καταστημάτων κάτω των 70 τ.μ. επιτρέπεται το κάπνισμα.

Read more...

Άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses
Ώρα μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το πρωί άνοιξαν οι πόρτες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, προκειμένου μικροί και μεγάλοι να αποτίσουν φόρο τιμής στους φοιτητές, την νεολαία και ολόκληρο τον ελληνικό λαό που ύψωσε το ανάστημά του στη χουντική τυραννία.
Οι ήρωες δεν πεθαίνουν ποτέ
Οι ήρωες δεν πεθαίνουν ποτέ
Αν και έχουν περάσει 36 χρόνια, οι μνήμες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν έχουν ξεθωριάσει και το μήνυμα, σήμερα, είναι επίκαιρο παρά ποτέ.
Σήμερα και αύριο, οι πόρτες του Πολυτεχνείου θα παραμείνουν ανοικτές από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Τόσο στους εξωτερικούς χώρους του Ιδρύματος, όσο και στις αίθουσες θα διοργανωθούν συζητήσεις και εκδηλώσεις.
Από σήμερα ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις
Από σήμερα ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις
Οι τριήμερες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το μεσημέρι της Τρίτης με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.
zougla.gr

Read more...

Κοκτέιλ τοξικών σε νερό και αέρα

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses
Πάνω από 56 τόνοι ουσιών που χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως «ιδιαίτερα τοξικές» απελευθερώθηκαν στον ελληνικό αέρα το 2007 σύμφωνα με τα στοιχεία του νεοσύστατου ευρωπαϊκού μητρώου καταγραφής ρύπων, ενώ άλλοι 3,5 τόνοι κατέληξαν στο νερό.
Στην ηλεκτρονική υπηρεσία της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, που άρχισε να λειτουργεί αυτή την εβδομάδα στη διεύθυνση http://prtr.ec. europa.eu, στοιχειοθετείται με αριθμούς και ονόματα επιχειρήσεων ότι οι περιοχές της Ελλάδας στις οποίες απελευθερώνονται οι μεγαλύτερες ποσότητες και «ποικιλίες» επικίνδυνων χημικών είναι η Δυτική Αττική, η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλονίκη, η Κόρινθος, η Μαγνησία, η Ανατολική Στερεά Ελλάδα. Ακόμη στο μητρώο καταγραφής ρύπων μπορεί κανείς να βρει ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι ρυπαντές σε αέρια του θερμοκηπίου αλλά και την παραγωγή των επικίνδυνων αποβλήτων. «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχουν δηλητηριώδεις ουσίες αλλά δηλητηριώδεις δόσεις: για παράδειγμα, η κατανάλωση 80 λίτρων νερό μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί μέχρι και να δηλητηριάσει έναν άνθρωπο, ενώ μία μικρή δόση κινίνου, που είναι δηλητήριο, μπορεί να γιατρέψει», λέει ο κ. Μιχάλης Χάλαρης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, ο οποίος επισημαίνει ότι ως ιδιαίτερα τοξικές ουσίες χαρακτηρίζονται το αρσενικό, το βενζόλιο, ο υδράργυρος, οι φαινόλες, οι διοξίνες, οι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες, τα ΡCΒs- για το εξασθενές χρώμιο δεν υπάρχουν στοιχεία, παρά μόνο για το ολικό χρώμιο στο οποίο περιλαμβάνεται και το τρισθενές, το οποίο δεν θεωρείται επιβλαβές.

Read more...

Παίζουν με τη διάσπαση

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses
Καθαρό προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά δύο εβδομάδες πριν από τις κάλπες δείχνουν πλέον οι δημοσκοπήσεις για το γαλάζιο δαχτυλίδι. Την ίδια ώρα, οι βασικοί υποψήφιοι για τη διαδοχή Καραμανλή ξορκίζουν τα σενάρια διάσπασης της Ν.Δ. που φουντώνουν στο κομματικό παρασκήνιο.
Στελέχη και των δύο πλευρών ανταλλάσσουν δημόσια βολές κατηγορώντας οι μεν τους δε ότι η τακτική των υποψηφίων με τους οποίους συμπορεύονται οδηγεί στον διχασμό του κόμματος. Αναταραχή στη Ρηγίλλης προκάλεσε το Σαββατοκύριακο και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημ. Σταμάτης, ο οποίος εμφανίστηκε έτοιμος να ανεξαρτητοποιηθεί από τη Ν.Δ., δηλώνοντας «αηδιασμένος» από την τροπή που έχει πάρει ο πόλεμος της διαδοχής.
Ο κ. Σταμάτης, άλλοτε πολιτικός φίλος του κ. Σαμαρά και σήμερα υποστηρικτής της κ. Μπακογιάννη, αναθεώρησε τη στάση του τουλάχιστον με τις κάλπες της 29ης Νοεμβρίου, όπως έλεγαν χθες στενοί συνεργάτες του. Η παρέμβασή του όμως έδωσε την ευκαιρία στο στρατόπεδο του πρώην υπουργού Πολιτισμού να καταγγείλουν την πλευρά της κ. Μπακογιάννη ότι βρίσκεται πίσω από τις θεωρίες της διάσπασης.

Read more...

Συνελήφθη o Αλκέτ Ριζάι

16.11.09 Reporter: diogenis 0 Responses
Συνελήφθη λίγο μετά τις 06:30 το πρωί ο καταζητούμενος δραπέτης Αλκέτ Ριζάι, συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα. Ο Ριζάι συνελήφθη σε κατοικία στην περιοχή Ανω Σούλι Γραμματικού, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας με άνδρες των ΕΚΑΜ.
Ο Ριζάι καταζητείτο από τις 22 Φεβρουαρίου, όταν απέδρασε από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο, μαζί με τον υπόδικοι Βασίλη Παλαιοκώστα. Ο δεύτερος εξακολουθεί να καταζητείται.
Εκτός από τον Ριζάι, συνελήφθησαν η σύντροφός του, η επονομαζόμενη Σούλα, η οποία φέρεται ότι ήταν η γυναίκα που τον βοήθησε στην πειρατεία του ελικοπτέρου και στην απόδρασή του, καθώς και άλλα δύο άτομα, τα στοιχεία των οποίων δεν έγιναν γνωστά.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Ριζάι παραδόθηκε στους άνδρες των ΕΚΑΜ χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση.
Στις έρευνες που έγιναν στην κατοικία στο Γραμματικό, βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ, δύο όπλα και μία χειροβομβίδα.

Read more...